Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Când om mai vedea 30.000 de copii pe Arena Națională?

Foarte frumos că 30.000 de copii cu tricolorul în mână și „Deșteaptă-te, române!” pe buze s-au aflat în tribunele Arenei Naționale la meciul România-Norvegia. Subsemnatul pun însă câteva întrebări, că asta-mi e odioasa meserie.

1. De ce a fost nevoie de o sancțiune pentru rasism a UEFA asupra naționalei României ca acești copii să fie invitați la meci?

2. De ce au fost folosiți pe post de „șmecherie” românească pentru a fenta hotărârea forului european?

3. De ce nu au fost aduși demult, la alte meciuri, normale, fără pedeapsă, ale naționalei, hai, nu 30.000 o dată, dar câte 5.000?

4. Când vor mai fi invitați 30.000 de copii români pe Arena Națională, atunci când luăm următoarea sancțiune UEFA de stadion gol?

5. Jucătorii tricolori s-au arătat impresionați de modul în care i-au susținut copiii. De ce nu am auzit pe nimeni căruia să-i fie rușine pentru cum au jucat și să ceară iertare copiilor?

6. Pe lângă truc, micuții au fost utilizați și ca „acoperire” pentru nivelul de joc lamentabil al naționalei României: cu excepția sclipirii de moment a lui Mitriță, am văzut primitivism în execuții, sărea mingea din ai noștri ca din colțul mesei, penalty-ul ratat penibil fiind o culme, joc aerian, cu multe „centrări” la întâmplare și „lumânări” disperate, când aveau în față jucători net mai înalți și mai puternici decât ei, nenumărate pase pe tavă la adversar, condiție fizică modestă, în final, norvegienii călărindu-ne literalmente – că luăm gol eram sigur, mi-a fost teamă până în ultima clipă că mai încasăm încă unul...

Mulți dintre puștii din tribune sunt elevi ai școlilor de fotbal, știu deja sportul ăsta mult mai bine decât microbiștii patrioți: s-a întrebat cineva ce și-au zis în sinea lor?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In Romania circumstantele punctului 1, but only, pun cat de cat lucrurile in miscare. Vezi Colectiv, Ordonanta 13 so on. Dupa care vine cosmetizarea problemei gen punctul 2, ca etapa premergatoare musamalizarii. Uita asa ne invatam sa traim cu problema.
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe marele Caragiale:"Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”. Vai de mama noastra oameni ce am facut din pamantul asta binecuvantat de Dumnezeu.
  • Like 0
 • USR-ul își schimbă numele ?
  Văzând și ascultând declarația lui Barna în interiorul activului de partid, rămâi siderat de adevăratele intenții machiavelice, ale acestui individ pus să îngroape speranțele atâtor tineri care nădăjduiau că se poate face politică în România și altfel decât au văzut în ultimii treizeci de ani, având la bază principii de moralitate, justiție socială, onestitate și grijă față de români. Ori, ultimele zile au devoalat un ins intrigant veros, îmbogățit peste măsură din bani europeni, din contracte de "consultanță" a unor persoane cu dizabilități care, vezi Doamne, au eșuat din lipsă de "sustenabilitate" ! Personaj din tipologia lui Iago, al nefericitului maur Othello (nu Orban), clamează că "mai bine trei luni cu Dăncilă decât cu PNL-ul la guvernare". Când a fost omul ăsta cu gândul la români, când a susținut moțiunea de cenzură sau acum când caută motive jenante să tergiverseze formarea unui guvern și revenirea la normalitate ? N-ar fi mai corect ca urmare a malversațiunile acestui individ, partidul să se numească "Uniunea Sabotați România" ?
  NB. Poate că Departamentul Anti-Fraudă ne va lămuri mai repede cum stau lucrurile.
  • Like 0
 • Bisturiu, domnule Popescu. As mai adauga si 7). S-a intrebat cineva, in era asta sumbra de potential terorism, ce riscuri asuma pt o natie (chiar daca nu una amenintata explicit), cantonarea a 30.000 de copii pt 90+ minute intr-un spatiu inchis si vulnerabil, precum tribunele unui stadion de fotbal?
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Bune întrebările ,dar tare mă îndoiesc că un oficial a statului o să catadicsească să încerce măcar să răspundă la ele.
  • Like 1
 • Da, toate întrebări care merită puse! Mie cel mai mult îmi place întrebarea de la final.
  • Like 1
 • Fotbalul e o afacere riscanta. Oricat de buna ar fi o echipa, pot avea loc surprize din cele mai neplacute din cauza hazardului. Sigur, probabilitatea de a juca mai mult hazardul decat echipa e mai mare la echipele anemic pregatite. Dar emotia creata de copiii aceia nevinovati e posibil ca mai mult sa fi incurcat decat sa ajute. Eu zic ca era mai bine sa aduca mai putini copii, sa fi fost atmosfera mai putin emotionala si mai axata pe concentrarea asupra jocului caruia i se da asa o importanta incat generatia tanara cred ca il percepe ca pe proba de foc pentru o tara. Hai, domnilor, sa fim seriosi!
  • Like 2
 • Stiu io stiu io !! :))

  De ce nu au fost aduși demult, la alte meciuri, normale, fără pedeapsă, ale naționalei, hai, nu 30.000 o dată, dar câte 5.000?
  - ca sa nu invete tot felul de porcarii si rime si cantecele emanate de suporteri
  - ca sa nu fie victime colaterale in caz de lacrimogene si scaune aruncate si alte belele

  De ce nu am auzit pe nimeni căruia să-i fie rușine pentru cum au jucat și să ceară iertare copiilor?
  - n-are cum sa-ti fie rusine daca nu poti si nu stii. Ganditi-va cator persoane ar trebui sa le fie rusine de ce spun sau fac in politica in presa si oriunde. Ba dimpotriva toti sunt zmei si mereu altii sunt de vina.

  Când vor mai fi invitați 30.000 de copii români pe Arena Națională...?
  - cand se va canta si se va aplauda si suporterii se vor comporta ca la englezi si vor fi mai multi suporteri decat jandarmi. Unde vezi si oameni in varsta nu numai copii. Ca la teatru.
  • Like 4
  • @ Magotu Enigmatic
   Ada check icon
   Azi ati invatat lectia. Bravo ! Nota 10.
   • Like 3
 • Leonard check icon
  In Romania statul, sub toate formele sale, se folseste de cetateni , nu invers. Haide-ti prostilor la vot sa vada Europa ca avem democratie, haide-ti prostilor la meci sa vada Europa ca nu suntem salbatici ...........!
  Daca veneau 30000 de parinti cu copii de mana si îi lasau la poarta stadionului da mai zic dar asa .... Aceasta organizare îmi aduce aminte de perioada cand ne duceam la defilare si eram bucurosi si veseli ca am scapat de ore si cantam traiasca Ceausescu si imnul q
  • Like 2
 • antonia check icon
  Dvs puneti intrebari pentru ca asta e structura dvs mentala si sufleteasca, Puneti intrebari pentru ca VA puneti intrebari din durerosul si implacabilul mecanism care va spune ca lucrurile nu sunt asa cum ar trebui, cum ar fi drept ( in multe sensuri : politic, legal, moral, etic, religios, spiritual etc ), va puneti ...defapt nu va puneti, vin ele, intrebarile, singure la vederea marelui show numit viata .
  Am banuiala ca nu puteti face altfel, cu tot consumul nervos implicat. Luati-o ca pe un dar si ca pe o menire.
  • Like 1
 • corect!
  Astazi suntem de acord cu cometariul d-lui ctp.
  Perfect adevarat. Situatia nu a fost despre copii si nici in beneficiul lor. Ei doar au fost folositi.
  Ceva de genul: in lipsa golanilor, sunt buni si copiii.
  • Like 5


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult