Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Am jucat ca-n curtea școlii…

Fotbal, copii în tribune

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Și asta nu este ceva rău.

Mie mi-a plăcut meciul. Am nimerit pe el din întâmplare și nu m-am mai putut desprinde. Copiii din tribune au fost magici, chiar dacă mulți adulți din fața micilor ecrane i-ar fi trimis la culcare amintindu-le că a doua zi au școală. Pentru ăia micii care au cântat „Deșteaptă-te, române” cu atâta însuflețire și au susținut echipa până când au căzut lați de epuizare, mi-aș fi dorit „să batem”. Sau să mai înscriem, doar ca să aud 30.000 de voci pițigăiate urlând de fericire „Goooooool!”

Copiii ne-au amintit că, de fapt, e vorba de un joc. Și, ca orice joc, el e gratuit și se face de plăcere. Când uităm de calcule, de banii din spate, de încrâncenare, de „jocul rezultatelor”, de calificări putem juca chiar și fotbal, deși nu suntem prea buni la sportul ăsta. Au fost momente în care fotbaliștii din teren au jucat cu bucurie, cu inima, e drept că uneori ca... în curtea școlii.

Dar de-aia mi-a plăcut meciul din seara asta. Că ce face Suedia și cum ciupim noi un egal în ultimul meci cu Spania a părut să fie strict problema adulților care au comentat de pe margine. Copiii erau prea ocupați să se uite la meci.

Foto: Mircea Manole/ Inquam Photos

Am închis televizorul și am visat apoi partidele de totul sau nimic din fața blocului, din copilărie, când toți eram Lăcătuș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dispunerea jucătorilor în teren a fost de curtea școlii....Dacă un incult și un fost jucător mediocru a ajuns antrenor la națională și un fante de politică este președintele federației, rezultate mai bune nu pot fi. Avem mulți jucători români foarte tehnici dar acest Contra i-a prezentat la acest meci crucial pe Andone , Pușcaș și Deac în atac, jucători care nu au nici o legătură cu tehnica exact ce era mai important contra nordicilor destul de rudimentari și lenți! Apoi îl retrage pe Stanciu în loc să-l așeze la mijlocul terenului, la creație, unde îl așează pe Răzvan Marin de mult ieșit din formă! Păcat de frumoșii copii din Tribune! Contra, să-ți fie rușine!
    • Like 1
  • Minunat. Si mie mi s-a parut ca fotbalul si- a recastigat inocenta. N-am mai vazut atata bucurie, naiva, dar in sensul bun, de la meciurile din fotbalul feminin de la inceputuri.
    • Like 0
  • Am văzut meciul pe telefon..... sincer,pe stadion ar trebui să vină numai copii.....din păcate naționala noastră nu se ridică la peste nivelul tribunei...am fost pe drum...
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult