Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Am jucat ca-n curtea școlii…

Fotbal, copii în tribune

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Și asta nu este ceva rău.

Mie mi-a plăcut meciul. Am nimerit pe el din întâmplare și nu m-am mai putut desprinde. Copiii din tribune au fost magici, chiar dacă mulți adulți din fața micilor ecrane i-ar fi trimis la culcare amintindu-le că a doua zi au școală. Pentru ăia micii care au cântat „Deșteaptă-te, române” cu atâta însuflețire și au susținut echipa până când au căzut lați de epuizare, mi-aș fi dorit „să batem”. Sau să mai înscriem, doar ca să aud 30.000 de voci pițigăiate urlând de fericire „Goooooool!”

Copiii ne-au amintit că, de fapt, e vorba de un joc. Și, ca orice joc, el e gratuit și se face de plăcere. Când uităm de calcule, de banii din spate, de încrâncenare, de „jocul rezultatelor”, de calificări putem juca chiar și fotbal, deși nu suntem prea buni la sportul ăsta. Au fost momente în care fotbaliștii din teren au jucat cu bucurie, cu inima, e drept că uneori ca... în curtea școlii.

Dar de-aia mi-a plăcut meciul din seara asta. Că ce face Suedia și cum ciupim noi un egal în ultimul meci cu Spania a părut să fie strict problema adulților care au comentat de pe margine. Copiii erau prea ocupați să se uite la meci.

Foto: Mircea Manole/ Inquam Photos

Am închis televizorul și am visat apoi partidele de totul sau nimic din fața blocului, din copilărie, când toți eram Lăcătuș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dispunerea jucătorilor în teren a fost de curtea școlii....Dacă un incult și un fost jucător mediocru a ajuns antrenor la națională și un fante de politică este președintele federației, rezultate mai bune nu pot fi. Avem mulți jucători români foarte tehnici dar acest Contra i-a prezentat la acest meci crucial pe Andone , Pușcaș și Deac în atac, jucători care nu au nici o legătură cu tehnica exact ce era mai important contra nordicilor destul de rudimentari și lenți! Apoi îl retrage pe Stanciu în loc să-l așeze la mijlocul terenului, la creație, unde îl așează pe Răzvan Marin de mult ieșit din formă! Păcat de frumoșii copii din Tribune! Contra, să-ți fie rușine!
    • Like 1
  • Minunat. Si mie mi s-a parut ca fotbalul si- a recastigat inocenta. N-am mai vazut atata bucurie, naiva, dar in sensul bun, de la meciurile din fotbalul feminin de la inceputuri.
    • Like 0
  • Am văzut meciul pe telefon..... sincer,pe stadion ar trebui să vină numai copii.....din păcate naționala noastră nu se ridică la peste nivelul tribunei...am fost pe drum...
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult