Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Am jucat ca-n curtea școlii…

Fotbal, copii în tribune

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Și asta nu este ceva rău.

Mie mi-a plăcut meciul. Am nimerit pe el din întâmplare și nu m-am mai putut desprinde. Copiii din tribune au fost magici, chiar dacă mulți adulți din fața micilor ecrane i-ar fi trimis la culcare amintindu-le că a doua zi au școală. Pentru ăia micii care au cântat „Deșteaptă-te, române” cu atâta însuflețire și au susținut echipa până când au căzut lați de epuizare, mi-aș fi dorit „să batem”. Sau să mai înscriem, doar ca să aud 30.000 de voci pițigăiate urlând de fericire „Goooooool!”

Copiii ne-au amintit că, de fapt, e vorba de un joc. Și, ca orice joc, el e gratuit și se face de plăcere. Când uităm de calcule, de banii din spate, de încrâncenare, de „jocul rezultatelor”, de calificări putem juca chiar și fotbal, deși nu suntem prea buni la sportul ăsta. Au fost momente în care fotbaliștii din teren au jucat cu bucurie, cu inima, e drept că uneori ca... în curtea școlii.

Dar de-aia mi-a plăcut meciul din seara asta. Că ce face Suedia și cum ciupim noi un egal în ultimul meci cu Spania a părut să fie strict problema adulților care au comentat de pe margine. Copiii erau prea ocupați să se uite la meci.

Foto: Mircea Manole/ Inquam Photos

Am închis televizorul și am visat apoi partidele de totul sau nimic din fața blocului, din copilărie, când toți eram Lăcătuș.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dispunerea jucătorilor în teren a fost de curtea școlii....Dacă un incult și un fost jucător mediocru a ajuns antrenor la națională și un fante de politică este președintele federației, rezultate mai bune nu pot fi. Avem mulți jucători români foarte tehnici dar acest Contra i-a prezentat la acest meci crucial pe Andone , Pușcaș și Deac în atac, jucători care nu au nici o legătură cu tehnica exact ce era mai important contra nordicilor destul de rudimentari și lenți! Apoi îl retrage pe Stanciu în loc să-l așeze la mijlocul terenului, la creație, unde îl așează pe Răzvan Marin de mult ieșit din formă! Păcat de frumoșii copii din Tribune! Contra, să-ți fie rușine!
    • Like 1
  • Minunat. Si mie mi s-a parut ca fotbalul si- a recastigat inocenta. N-am mai vazut atata bucurie, naiva, dar in sensul bun, de la meciurile din fotbalul feminin de la inceputuri.
    • Like 0
  • Am văzut meciul pe telefon..... sincer,pe stadion ar trebui să vină numai copii.....din păcate naționala noastră nu se ridică la peste nivelul tribunei...am fost pe drum...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult