Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Am jucat ca-n curtea școlii…

Fotbal, copii în tribune

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Și asta nu este ceva rău.

Mie mi-a plăcut meciul. Am nimerit pe el din întâmplare și nu m-am mai putut desprinde. Copiii din tribune au fost magici, chiar dacă mulți adulți din fața micilor ecrane i-ar fi trimis la culcare amintindu-le că a doua zi au școală. Pentru ăia micii care au cântat „Deșteaptă-te, române” cu atâta însuflețire și au susținut echipa până când au căzut lați de epuizare, mi-aș fi dorit „să batem”. Sau să mai înscriem, doar ca să aud 30.000 de voci pițigăiate urlând de fericire „Goooooool!”

Copiii ne-au amintit că, de fapt, e vorba de un joc. Și, ca orice joc, el e gratuit și se face de plăcere. Când uităm de calcule, de banii din spate, de încrâncenare, de „jocul rezultatelor”, de calificări putem juca chiar și fotbal, deși nu suntem prea buni la sportul ăsta. Au fost momente în care fotbaliștii din teren au jucat cu bucurie, cu inima, e drept că uneori ca... în curtea școlii.

Dar de-aia mi-a plăcut meciul din seara asta. Că ce face Suedia și cum ciupim noi un egal în ultimul meci cu Spania a părut să fie strict problema adulților care au comentat de pe margine. Copiii erau prea ocupați să se uite la meci.

Foto: Mircea Manole/ Inquam Photos

Am închis televizorul și am visat apoi partidele de totul sau nimic din fața blocului, din copilărie, când toți eram Lăcătuș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dispunerea jucătorilor în teren a fost de curtea școlii....Dacă un incult și un fost jucător mediocru a ajuns antrenor la națională și un fante de politică este președintele federației, rezultate mai bune nu pot fi. Avem mulți jucători români foarte tehnici dar acest Contra i-a prezentat la acest meci crucial pe Andone , Pușcaș și Deac în atac, jucători care nu au nici o legătură cu tehnica exact ce era mai important contra nordicilor destul de rudimentari și lenți! Apoi îl retrage pe Stanciu în loc să-l așeze la mijlocul terenului, la creație, unde îl așează pe Răzvan Marin de mult ieșit din formă! Păcat de frumoșii copii din Tribune! Contra, să-ți fie rușine!
    • Like 1
  • Minunat. Si mie mi s-a parut ca fotbalul si- a recastigat inocenta. N-am mai vazut atata bucurie, naiva, dar in sensul bun, de la meciurile din fotbalul feminin de la inceputuri.
    • Like 0
  • Am văzut meciul pe telefon..... sincer,pe stadion ar trebui să vină numai copii.....din păcate naționala noastră nu se ridică la peste nivelul tribunei...am fost pe drum...
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult