Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dragnea spune că are „foarte mari rezerve” față de obligativitatea vaccinării. Ministrul Sănătății: „Suntem aproape de catastrofă”

„România este în plină epidemie de rujeolă și la un pas de catastrofă. Trebuie să luăm măsuri foarte ferme" , a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Antena 3, după ce șeful PSD, Liviu Dragnea își declarase reticența față de imunizarea obligatorie a copiilor. 

„Fiecare dintre noi poate să aibă, dar eu cred că vaccinarea obligatorie este singura opțiune. Nu ne grăbim cu adoptarea acestei legi, trebuie să urmeze un parcurs normal, sa fie dezbatuta”, a declarat ministrul Sănătății. 

„Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie (vaccinarea, n.r). Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a afirmat joi Liviu Dragnea.

Cristian Tudor Popescu: „Pe cine vrea să manipuleze Dragnea? Genul de inşi care nu îşi duc copiii la doctor până le mor în casă”

Cristan Tudor Popescu a criticat la Digi24 afirmațiile lui Dragnea. „Există ceva comun între atitudinea lui Liviu Dragnea şi scufundarea vasului de război... adică 8.000 de oi scufundă un vas de război rusesc. Oaia românească, deci Mioriţa, Mioriţa este simbolul fatalităţii, al resemnării. Ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus şi aştepţi să mori. Dragnea e mioritic. Ce spune el: avem o criză gravă de vaccinuri şi medicamente în România. Fug distribuitorii cu medicamentele din ţară afară, de a ajuns ministrul sănătăţii să ceara la nivel de UE sistarea exporturilor din România şi domnul Dragnea rezolvă mioritic această criză: domnule, nu e obligatoriu, nu mai facem vaccinuri şi aşa se rezolvă criza. În spatele atitudinii lui Dragnea e ceva de tip Soros, şi Bruxelles, şi multinaţionale, e aceeaşi exploatare a unor frici iraţionale din subconştientul şi chiar conştientul acestui popor. Aşa cum de luni de zile exploatează conspiraţionist tema străinului - străinul de care trebuie să ne temem.

Pe cine vrea să manipuleze Dragnea? Genul de inşi care nu îşi duc copiii la doctor până le mor în casă. Am avut câteva cazuri. Speră să scoată voturi şi de la ei. Dacă şcoala e obligatorie, cum să nu fie obligatoriu vaccinul? Acel vaccin nu priveşte numai pe copilul acela, priveşte toată populaţia, pentru că e vorba de viruşi, microbi care pot să ducă la epidemii”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Cristian Tudor Popescu bate câmpii și mă șochează cu „obligativitatea” vaccinării.
  Dragnea are dreptate în privința asta: nu poți și nici nu trebuie să încerci să obligi în vreun fel printr-o lege părinții să-și vaccineze copiii.
  Am o întrebare pentru stimabilul jurnalist CTP: ce părere are despre obligativitatea purtării stelei lui David, a ghetoizării evreilor și a exterminării copiilor în camerele de gazare? Era o lege, trebuia respectată, privea sănătatea publică din Germania nazistă, nu?
  • Like 0
 • Apoi marele cârmaci are rezerve și cu mersul la dentist :-)
  • Like 3
 • Inca un ministru a ajuns acum pe lista neagra pentru ca a spus adevarul. Aceasta guvernare are sanse mari sa se termine asa cum a inceput, printr-un fiasco eventual dupa 12 noaptea.
  • Like 0
 • check icon
  Guvernul Dragnea ar trebuie judecat pt crime impotriva poporului romån. Sunt la guvernare de aproape 5 luni,când epidemia era,deja,in plinã ascensiune. Si CE au fãcut in acest timp? S-au legãnat in scaunele de ministri si au visat frumos la salariile babane promise de Olgutza. Mai rãu ,au ieftinit produsele farmaceutice,stiind exact cã prin asta va lua avânt exportul parallel.Niste nemernici!
  • Like 2
 • Are dreptate ministrul sanatatii: suntem aproape de o catastrofa. Dar molima ce ne pandeste nu e rujeola ci PDSeala, cu varaiatiile ei regionale, Livachita, Olgutita, Nicolicita, Codrinita, Serbanita si inca alte cateva care sunt la incubator. Vaccinuri?

  Ciudat e insa altceva: CTP serveste (fara a se fi spalat in prealabil pe maiini) o portie copioasa din ciulamaua PSD-ista si pare sa creada (ca si toata cireada de la putere) ca un vaccin este egal cu orice alt vaccin (indiferent de cine-l face, cine-l vinde, cine-l cumpara). CTP crede fara sa cereceteze ca vaccinurile disponibilizate azi de camarila PSD (dospite in "laboratoare" din estul salbatic, cu continut innaceptabil de conservanti si, adesea, cu termene de expirare re-re-validate) sunt identice cu vaccinurile inoculate in odiosii ani ai comunismului copiilor de atunci (printre care, alas, si eu, si CTP si inca multi altii). Mai uita domnul CTP ca tot noi, astia mai batrani, nu am "beneficiat" de "ultima solutie" in materie: polivaccinul. Nu, noi n-am facut decat monovaccinuri, si inca mai traim. Ce usor este sa ne "Mengheleim" bebelusii! Ca doar asa vrea muschii nostri.

  Pacat, probabil ca e vorba de oboseala, insa domnul CTP ne obisnuise cu opinii "formatoare" demne de a fi studiate. Nu e cazul acum.
  • Like 1
 • Pai d-l ministru de ce nu-si asuma cauza reala a acoperirii catastrofale? Nu Olivia Steer e vinovata ca nu se gasesc vaccinuri si ca Statul e incapabil sa asigure vaccinarea in zonele rurale cu romi de unde a pornit si unde sunt cele mai multe cazuri de rujeola. Nu trebuie obligati oamenii pentru ca nu acolo e problema, problema e chiar la Ministerul d-lui Bodog care e incapabil sa asigure vaccinurile. Cata ipocrizie sa dai vina pe cei aprox. 1% care refuza vaccinarea, cand tu nu ai vaccinuri si daca ai avea, ai avea automat cea mai mare rata de vaccinare din Europa.
  • Like 1
 • check icon
  Ce pretenții poți avea de la un provansal ignorant de tip Dinu Păturică?
  • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult