Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dragnea spune că are „foarte mari rezerve” față de obligativitatea vaccinării. Ministrul Sănătății: „Suntem aproape de catastrofă”

„România este în plină epidemie de rujeolă și la un pas de catastrofă. Trebuie să luăm măsuri foarte ferme" , a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Antena 3, după ce șeful PSD, Liviu Dragnea își declarase reticența față de imunizarea obligatorie a copiilor. 

„Fiecare dintre noi poate să aibă, dar eu cred că vaccinarea obligatorie este singura opțiune. Nu ne grăbim cu adoptarea acestei legi, trebuie să urmeze un parcurs normal, sa fie dezbatuta”, a declarat ministrul Sănătății. 

„Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie (vaccinarea, n.r). Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a afirmat joi Liviu Dragnea.

Cristian Tudor Popescu: „Pe cine vrea să manipuleze Dragnea? Genul de inşi care nu îşi duc copiii la doctor până le mor în casă”

Cristan Tudor Popescu a criticat la Digi24 afirmațiile lui Dragnea. „Există ceva comun între atitudinea lui Liviu Dragnea şi scufundarea vasului de război... adică 8.000 de oi scufundă un vas de război rusesc. Oaia românească, deci Mioriţa, Mioriţa este simbolul fatalităţii, al resemnării. Ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus şi aştepţi să mori. Dragnea e mioritic. Ce spune el: avem o criză gravă de vaccinuri şi medicamente în România. Fug distribuitorii cu medicamentele din ţară afară, de a ajuns ministrul sănătăţii să ceara la nivel de UE sistarea exporturilor din România şi domnul Dragnea rezolvă mioritic această criză: domnule, nu e obligatoriu, nu mai facem vaccinuri şi aşa se rezolvă criza. În spatele atitudinii lui Dragnea e ceva de tip Soros, şi Bruxelles, şi multinaţionale, e aceeaşi exploatare a unor frici iraţionale din subconştientul şi chiar conştientul acestui popor. Aşa cum de luni de zile exploatează conspiraţionist tema străinului - străinul de care trebuie să ne temem.

Pe cine vrea să manipuleze Dragnea? Genul de inşi care nu îşi duc copiii la doctor până le mor în casă. Am avut câteva cazuri. Speră să scoată voturi şi de la ei. Dacă şcoala e obligatorie, cum să nu fie obligatoriu vaccinul? Acel vaccin nu priveşte numai pe copilul acela, priveşte toată populaţia, pentru că e vorba de viruşi, microbi care pot să ducă la epidemii”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Cristian Tudor Popescu bate câmpii și mă șochează cu „obligativitatea” vaccinării.
  Dragnea are dreptate în privința asta: nu poți și nici nu trebuie să încerci să obligi în vreun fel printr-o lege părinții să-și vaccineze copiii.
  Am o întrebare pentru stimabilul jurnalist CTP: ce părere are despre obligativitatea purtării stelei lui David, a ghetoizării evreilor și a exterminării copiilor în camerele de gazare? Era o lege, trebuia respectată, privea sănătatea publică din Germania nazistă, nu?
  • Like 0
 • Apoi marele cârmaci are rezerve și cu mersul la dentist :-)
  • Like 3
 • Inca un ministru a ajuns acum pe lista neagra pentru ca a spus adevarul. Aceasta guvernare are sanse mari sa se termine asa cum a inceput, printr-un fiasco eventual dupa 12 noaptea.
  • Like 0
 • check icon
  Guvernul Dragnea ar trebuie judecat pt crime impotriva poporului romån. Sunt la guvernare de aproape 5 luni,când epidemia era,deja,in plinã ascensiune. Si CE au fãcut in acest timp? S-au legãnat in scaunele de ministri si au visat frumos la salariile babane promise de Olgutza. Mai rãu ,au ieftinit produsele farmaceutice,stiind exact cã prin asta va lua avânt exportul parallel.Niste nemernici!
  • Like 2
 • Are dreptate ministrul sanatatii: suntem aproape de o catastrofa. Dar molima ce ne pandeste nu e rujeola ci PDSeala, cu varaiatiile ei regionale, Livachita, Olgutita, Nicolicita, Codrinita, Serbanita si inca alte cateva care sunt la incubator. Vaccinuri?

  Ciudat e insa altceva: CTP serveste (fara a se fi spalat in prealabil pe maiini) o portie copioasa din ciulamaua PSD-ista si pare sa creada (ca si toata cireada de la putere) ca un vaccin este egal cu orice alt vaccin (indiferent de cine-l face, cine-l vinde, cine-l cumpara). CTP crede fara sa cereceteze ca vaccinurile disponibilizate azi de camarila PSD (dospite in "laboratoare" din estul salbatic, cu continut innaceptabil de conservanti si, adesea, cu termene de expirare re-re-validate) sunt identice cu vaccinurile inoculate in odiosii ani ai comunismului copiilor de atunci (printre care, alas, si eu, si CTP si inca multi altii). Mai uita domnul CTP ca tot noi, astia mai batrani, nu am "beneficiat" de "ultima solutie" in materie: polivaccinul. Nu, noi n-am facut decat monovaccinuri, si inca mai traim. Ce usor este sa ne "Mengheleim" bebelusii! Ca doar asa vrea muschii nostri.

  Pacat, probabil ca e vorba de oboseala, insa domnul CTP ne obisnuise cu opinii "formatoare" demne de a fi studiate. Nu e cazul acum.
  • Like 1
 • Pai d-l ministru de ce nu-si asuma cauza reala a acoperirii catastrofale? Nu Olivia Steer e vinovata ca nu se gasesc vaccinuri si ca Statul e incapabil sa asigure vaccinarea in zonele rurale cu romi de unde a pornit si unde sunt cele mai multe cazuri de rujeola. Nu trebuie obligati oamenii pentru ca nu acolo e problema, problema e chiar la Ministerul d-lui Bodog care e incapabil sa asigure vaccinurile. Cata ipocrizie sa dai vina pe cei aprox. 1% care refuza vaccinarea, cand tu nu ai vaccinuri si daca ai avea, ai avea automat cea mai mare rata de vaccinare din Europa.
  • Like 1
 • check icon
  Ce pretenții poți avea de la un provansal ignorant de tip Dinu Păturică?
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult