Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Aida Frujină

„În momentul în care un copil îmi aude vocea, îmi vede zâmbetul, știe că l-am încurajat, lucrul acesta poate să facă învățarea mult mai eficientă”, spune Aida Frujină, învățătoare la școala 195 din București.

Citește mai mult

Dragoș Iliescu

„De ce se preocupă OECD de abilitățile copiilor de clasa a IX-a, când ar trebui să să se uite la rezervorul de talente de pe piața muncii? Pentru că ei se uită la abilități la modul predictiv: Dacă ai aceste abilități la 15 ani, eu pot să îți prezic ce abilități vei avea la 18 ani. Ce anume ramuri industriale poți să dezvolți la tine în țară, în funcție de talentul pe care îl ai disponibil, ăsta e interesul lor”, spune Dragoș Iliescu, profesor la Universitatea din București, specializat în psihologie organizațională și măsurare psihologică.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult