Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Dragoș Iliescu

„În două, maximum trei săptămâni, suntem din nou în lockdown, iar copiii vor învăța din nou în online. Avem acum o fereastră în care îi vedem față în față și putem să le aprindem pasiunea pentru învăța”, spune Dragoș Iliescu,

Citește mai mult

Colectare selectivă

Încet, încet, componenta de sustenabilitate începe să devină parte din modul de operare al companiilor care vor să funcționeze responsabil. Însă sustenabilitatea nu se poate rezuma la un segment de activitate și, dacă vrei să ai grijă de un aspect, constați că trebuie în același timp să te ocupi de altul, cu care este în legătură. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Certificatul verde

Guvernul a stabilit vineri că certificatul verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ la testare anti-Covid, devine obligatoriu la intrarea în cluburi, restaurante, cinematografe și săli de sport în localitățile în care rata de incidență Covid este între 3 și 6 la mie. În acest fel, localurile publice vor putea rămâne deschise.

Citește mai mult

Laura Stifter

Laura Stifter are 29 de ani, este nevăzătoare, dar a studiat în învățământul de masă. A absolvit Facultatea de Teologie și Facultatea de Filosofie la Universitatea din București, câte un masterat la ambele discipline, iar acum este doctorandă la Facultatea de Filosofie. E implicată în promovarea educației incluzive și caută să le dezvolte elevilor gândirea critică din ambele perspective, a religiei și a filosofiei. (Foto: Proiectul Merito)

Citește mai mult

Restaurante Covid

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi hotărârea care propune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru cei care vor să meargă la nunți, restaurante, cinematografe, săli de fitness, evenimente sportive sau spectacole, în localitățile în care rata de incidență a îmbolnăvirilor de Covid este între 3 și 6 la mia de locuitori. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Caravana vaccinării

„Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală”, a declarat premierul. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult