Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica. Absolventă a Facultății de Litere a Universității din București, a scris de-a lungul timpului la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

articol audio
play icon mic icon Chris Simion-Mercurian

„Una din frustrările care au generat decizia de a face acest teatru a fost că toate spațiile independente unde am lucrat sunt improvizate. Și am zis că Grivița 53 trebuie să ofere șansa artiștilor care vor crea acolo să lucreze relaxat din acest punct de vedere. Am justificat mereu această improvizație spunând că cu bani se descurcă oricine, fără bani să vedem cine face teatru. Dar de la un anumit nivel încolo nu-ți mai ajunge doar imaginația”, a văzut Chris Simion-Mercurian.

Citește mai mult

Yves Bigot

„Dacă conținutul de pe platformă e suficient de interesant, îi va pune pe oameni în contact cu limba franceză și poate le va impulsiona dorința de a învăța mai mult sau de a-și reaminti ce au învățat în școală. Vorbiți deja română, e limba dvs, vorbiți engleza, a treia sau a patra limbă ar putea fi franceza.”

Citește mai mult

Descoperire arheologica Mizil

Arheologul Silviu Ene enumeră obiectele pe care le-a scos cu greutate la suprafață, într-o singură noapte ploioasă, alături de alți 5 colegi, pentru a le pune la adăpost de apă, dar mai ales de hoți. O spadă cu teacă învelită în aur, un pumnal cu defensă aurită și cu pietre semiprețioase, în jur de 120 de obiecte din aur, de diferite dimensiuni, două catarame de argint, un cazan de bronz, în care era gătită mâncarea conducătorilor, săgeți, întăritoarele de os ale arcului…

Citește mai mult

Vladimir Putin - Z

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru Vladimir Putin și Maria Lvova-Belova, oficialul rus acuzat că se află în centrul unei scheme de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia. Cei doi sunt considerați responsabili pentru crime de război. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Ilustrație Euroins - Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Gabriela și Rafaela Enea

La final de februarie, Gabriela Enea, psihoterapeut și membru al Colegiului Psihologilor din România, se îmbarca într-un avion spre Londra cu un bagaj mai altfel. „ - Am văzut eu bine? Geamantanul e plin cu flori?”, a fost întrebată de către tânăra ofițer care scana bagajele.

Citește mai mult