Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica. Absolventă a Facultății de Litere a Universității din București, a scris de-a lungul timpului la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Elon Musk/

Elon Musk a stârnit furia oficialilor ucraineni după ce a postat pe Twitter un sondaj despre de ceea ce a susținut că va fi, în final, „rezultatul extrem de probabil al războiului”, singura întrebare fiind „câți vor muri până atunci”.

Citește mai mult

Anca Mezei

„În liceu am mers patru ani fără pachețel la școală și de multe ori, la ora de matematică, nu mă mai puteam concentra efectiv. Eu îmi doream foarte mult să fiu atentă și să înțeleg, dar nu mă mai puteam concentra. Nu reușești. Când îți este foame, chiar îți este foame și chiar trebuie să mănânci”. (Foto: Daria Drăgușin, Proiectul Merito)

Citește mai mult

Vladimir Putin la birou

Washington Post publică un articol de opinie în care Joseph Cirincione, autorul cărții “Nuclear Nightmares: Securing the World Before It Is Too Late”, analizează posibilitatea ca amenințarea nucleară a lui Putin să devină realitate. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Centrul Vechi - imagine de sus

Când mergi pe stradă în marile orașe ale României, te lovești deseori de mesajul „Atenție, cade tencuiala!”. Un avertisment care aduce în concret un sentiment pe care îl ai nu de puține ori trăind în România: acela că riști ca, la un moment dat, să îți cadă țara în cap. E o lume în care în care suferă clădirile, suferă mediul înconjurător, suferă sistemul sanitar, suferă sistemul de educație, dar cel mai mult suferă oamenii. Cum poți să repari lucrurile?

Citește mai mult