Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Diana Stanculeanu

„Există copii care par să se îngrijoreze din orice: că nu vor trece clasa, deși au note de 9 și 10; că se vor îmbolnăvi deși au o sănătate solidă; că nu se asortează cămașa cu jacheta; că vor fi concediați părinții și familia va fi copleșită de sărăcie, deși au un nivel socio-economic confortabil; că va ploua în ziua planificată pentru picnic; că va fi anulată din cine știe ce motive, vacanta stabilită pentru anul următor; sunt copii care par să aibă alergie la incertitudine, permanent îngrijorați, obosiți”, spune psihologul Diana Stănculeanu.

Citește mai mult

V. Dăncilă, 27 mai

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 stenogramele din ședința PSD organizată după căderea Guvernului. Marian Oprișan spunea că, atunci când cauți pe Google „proasta României”, la rezultate apare „Viorica Dăncilă”, în timp ce Claudiu Manda se întreba „cine plătește” pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

V. Ponta, moțiune

După trecerea moțiunii de cenzură, Victor Ponta a venit către PSD cu propunerea de a susține candidatura lui Mircea Diaconu la președinție și a spus că are deja trei propuneri de premier pe care le va înainta social-democraților. (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

CTP la Jurnalul de seară

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu se aștepta ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să treacă. „N-am crezut că unii dintre pesediștii vor avea curajul să iasă la scenă deschisă și să voteze”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea Jurnalul de seară de la Digi24.

Citește mai mult