Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Armand Goșu

„Luni seară a fost videoconferință cu Biden, la care au participat liderii Italiei, Germaniei, Franței, Poloniei, țărilor care contează. Geografic, România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, mai lungă decât a Poloniei. România e situată cel mai aproape de Crimeea, de Donbas. Nu Estonia, nu Norvegia, nu Italia. Sigur că poți să explici cu argumente raționale de ce nu ai fost invitat acolo, dar ai fi vrut ca român să fii și tu acolo, să contezi”, spune Armand Goșu.

Citește mai mult

Alina Inayeh

„Interpretarea acestor date și informații diferă în cazul nostru de cea a partenerilor noștri vest europeni. De exemplu, 250 de kilometri înseamnă pentru noi nu foarte aproape, pe când pentru SUA înseamnă foarte aproape”, i-au spus reprezentantei GMF, oficiali ucraineni care s-au declarat mai îngrijorați de atacurile cibernetice și de „războiul cognitiv” dus de Rusia decât de posibilitatea extinderii conflictului militar.

Citește mai mult

nicolae ciuca - Inquam Photos / George Călin

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor să analizeze în regim de urgență și cu „maximă atenție” suspiciunile de plagiat din cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. (Foto: Inquam Photos/ George Călin)

Citește mai mult

Povesti inainte de culcare

Cu multă vreme în urmă, am început să am un mic obicei, destul de ușor de ținut în contextul meu de viață: să nu mă culc niciodată supărată pe cei apropiați. Să nu prelungesc micile tracasări și sensibilități ale zilei cu încă o noapte, să nu rămânem neîmpăcați înainte de o perioadă, fie ea și atât de scurtă, în care nu ne mai putem spune nimic.

Citește mai mult

CTP, cap limpede

Cristian Tudor Popescu a atras la postul Digi24 atenția asupra lozincilor „agresive, violente, grav insultătoare”, strigate în timpul asaltulului simpatizanților AUR asupra primăriei din Timișoara, și s-a întrebat retoric ce s-ar fi întâmplat dacă manifestanții îl găseau pe Dominc Fritz în birou.

Citește mai mult