Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

David Saranga

„Întotdeauna trebuie să vorbim despre ce s-a întâmplat din cauza rasismului. Și trebuie să spunem iarăși și iarăși această poveste, pentru că unii nu vor să știe ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului. Este datoria noastră să povestim. Așa cum este datoria voastră să povestiți cum voi ați suferit în timpul comunismului”, spune David Saranga. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Tineri la metrou Pipera

Primele date ale recensământului 2022 arată faptul că populația României a ajuns la aproximativ 19 milioane de locuitori, a declarat la Realitatea TV, președintele Institutului Național de Statistică (INS) Tudorel Andrei, care este pesimist în ceea ce privește evoluția demografică. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Viktor Orban și Kelemen Hunor

„Eu am fost surprinși în aceste ultime luni de poziția tolerantă sau indiferentă a Bucureștiului față de legătura cu Orban, Poate acum poziția Bucureștiului se va întări. Și poziția UDMR în coaliția de guvernare din București va deveni mai precară”, spune istoricul. (Foto: Inquam Photos/ Raul Stef)

Citește mai mult

Abilități digitale

România ocupă ultimul loc din UE în Indicele Economiei și Societății Digitale realizat anual de Comisia Europeană. Deși se află pe aceeași poziție ca anul trecut, țara noastră a înregistrat un regres în ceea ce privește capitalul uman - în anul 2021 era pe ultimul loc la acest capitol - 26. În 2022 a ajuns pe ultimul. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Viktor Orban și Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu consideră că discursul pe care Viktor Orban l-a ținut la Băile Tușnad este rasist sau putinist. Mai mult, susține că îl cunoaște pe premierul maghiar de ceva vreme și că îndrăznește să declare că „nu există niciun pic de rasism în Orban”, scrie publicația maghiară Maszol. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult