Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Muncitori în construcții UK

Marea Britanie își va închide granițele pentru angajații slab calificați din afara țării și pentru cei care nu vorbesc limba engleză, printr-o serie de schimbări fundamentale la legile imigrației. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Mihai Grecea

„După Colectiv m-am implicat de la început în filmări, dar eram încă convalescent. Am decis să nu mai plec în străinătate, fiindcă pentru mine a fost mult mai important să fac recuperarea emoțională. Pentru mine, această căutare - să aflu ce s-a întâmplat de fapt și de ce au murit oamenii ăștia, a fost foarte importantă”, spune Mihai Grecea, cel care s-a ocupat de sunetul documentarului „colectiv”, regizat de Alexander Nanau. (Foto: Alexander Nanau)

Citește mai mult

Primăria Capitalei

Un sondaj CURS o indică pe Gabriela Firea drept favorită în cursa pentru Primăria Capitalei, 40% dintre respondenți considerând-o pregătită și foarte pregătită pentru a ocupa această funcție. Potrivit CURS, aceasta este urmată de fostul președinte, Traian Băsescu, și de Nicușor Dan. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

ANAF - declarații online

Bulgaria și Polonia și-au modernizat autoritățile fiscale cu bani de la Banca Mondială și de la UE și și-au crescut semnificativ gradul de colectare. Estonia și Letonia au scos complet hârtiile din relația cetățeanului cu autoritățile fiscale. Ce împiedică România să modernizeze și să informatizeze ANAF și face ca enunțul „Declarațiile online se depun la etajul 2” să nu fie doar o glumă?

Citește mai mult

Serban Nicolae in Parlament - Foto George Calin

Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, a elaborat un raport în care enumeră 40 de motive pentru care partidul a pierdut în mod categoric alegerile din 2019. (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Atena Boca

„Ne-a impresionat dragostea lui pentru copii și lupta lui de zi de zi pentru a avea condiții mai bune în spitalul în care lucrează. Tocmai de aceea și campania s-a numit: #VremOM, pentru că vrem oameni în spitale. Nu vrem doar spitale la standarde normale pentru anii în care trăim. Vrem și oameni competenți care să lucreze acolo”.

Citește mai mult