Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica. Absolventă a Facultății de Litere a Universității din București, a scris de-a lungul timpului la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

articol audio
play icon mic icon Gary Williams

Crizele globale din ultimii ani, precum pandemia de Covid și războiul din Ucraina, au dus inclusiv la o regândire a rolului pe care ar trebui să îl aibă liderii în interiorul companiilor. Ceea era suficient în urmă cu 10 ani pentru a fi considerat un manager performant a devenit astăzi prea puțin, într-o lume în care se schimbă atât felul de a munci, cât și raportarea la membrii echipei.

Citește mai mult

Dăruiește Viață - secția de oncologie de la Elias

Proiectul de renovare și extindere crește capacitatea de tratament și calitatea vieții pacienților cu diagnostic oncologic, asigură condiții de tratament la standarde europene, dar și un mediu propice de lucru și învățare pentru cadrele medicale și studenții la medicină

Citește mai mult

Cetățeni Crevedia

Un teren dat unui apropiat al primarului PSD, o prezentare a unei firme de deșeuri periculoase și nepericuloase, propunerea ca primăria să fie reprezentată juridic în speța exploziilor de avocatul lui Daniel Tudorache, scrisoare firmei Flagas către comunitate. Acestea au fost unele dintre subiectele de la prima ședință desfășurată la Crevedia după tragedia provocată de exploziile de la depozitul de GPL. La final, la rubrica Diverse, conform procedurii, discuții cu cetățenii veniți în număr mare.

Citește mai mult

Imagistica

Acum 20 de ani, în urma unui examen CT, medicii obțineau în jur de 10-15 imagini în baza căruia puneau un diagnostic. Astăzi, la o astfel de examinare sunt obținute câteva mii de imagini, spune prof. univ. dr. Florin Bîrsășteanu, lider medical al Diviziei de Radiologie și Imagistică Medicală, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA. În plus, medicii specializați în radiologie și imagistică au la îndemână un nou instrument care poate crește viteza și acuratețea diagnosticului - inteligența artificială. „Sunt aplicații care au în spate zeci de mii, sute de mii, milioane de investigații de același fel, care creează un fel de amprentă a unor patologii”, explică Florin Bîrsășteanu (sursa foto: Profimedia)

Citește mai mult