Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Misiune de salvare

Într-un an, echipele Salvamont pleacă de peste 7.000 de ori în căutarea oamenilor pierduți sau accidentați în munții României, iar numărul celor care trebuie salvați este în creștere. Din păcate, de multe ori, misiunea le este îngreunată de relieful dificil, de suprafața mare de căutare, dar și de faptul că, din cauza pereților muntoși, victimele nu au semnal la telefon care să ajute la localizarea lor.

Citește mai mult

Mark Galeotti

„Este clar că avem de-a face cu un Putin diferit față de cel de acum, să spunem, doi ani. E cu doi ani mai în vârstă, dar a îmbătrânit și s-a deteriorat mult mai mult decât ar fi fost normal în această perioadă. Și acest lucru este semnificativ, pentru că cred că se manifestă în deciziile sale politice”, spune într-un interviu pentru Republica.ro Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei.

Citește mai mult

Cristian Popescu Piedone

Curtea de Apel București a pronunțat joi decizia definitivă în procesul Colectiv, tragedia din octombrie 2015 în urma căreia au murit 65 de oameni. Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

in scoala - Getty

Potrivit raportului, 42% dintre elevii din eșantionul studiat se încadrează, din punct de vedere al literației, la nivelul nefuncțional, 47% la nivelul minim funcțional și doar 11% la nivelul funcțional. Mai grav, 45% dintre elevii aflați la nivel minim funcțional, ceea ce echivalează cu aproximativ 15-20% din populația școlară, sunt, potrivit raportului, „la baza absolută a capacității testului de a măsura ceva”. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult