Sari la continut
alt

Raluca Ioncheck icon

Raluca Ion este editor Republica și are 14 ani de experiență jurnalistică. Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București și a scris la Gândul.info, Dilema Veche, Cotidianul și Evenimentul Zilei. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Alina Pătrăhău

În timp ce sistemul medical își folosește mare parte din resurse pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, mulți pacienți cu boli cronice ajung să aibă acces din ce în ce mai greu la investigațiile medicale și tratamentele de care au nevoie. Unii dintre aceștia sunt copii. Copii cu cancer.

Citește mai mult

Octavian Berceanu, În fața ta

Mașini de 150.000 de euro în curțile unor persoane care se ocupă cu arderile ilegale de deșeuri și autorități care închid ochii la criminalitatea organizată. Este imaginea din teren pe care fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a descris-o în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Citește mai mult

Poluare București

„Mulți se gândesc că nordul Bucureștiului e cel mai aerisit și cel mai bine situat din acest punct de vedere, pentru că vine, cel puțin acum, un aer rece de la munte, care ajunge în București și face un refresh”. Conform fostului șef al Gărzii de Mediu este un lucru departe de adevăr. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Mural Africa de Sud

„Această variantă nouă are niște mutații care ar schimba structura proteinei Spike astfel încât să eludeze sistemul imunitar, dar în același timp sunt dovezi că ar fi și mai infecțioasă și asta e marea îngrijorare”, spune Mircea Iliescu, doctor în genetică umană, care predă la Institutul de Educație Continuă al Universității Cambridge. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Gabi Bartic

Programul de guvernare propus de PNL-PSD include între altele, la capitolul Educație, realizarea unui „Netflix educațional românesc”. Folosirea acestei sintagme este pentru Gabi Bartic, CEO Brio, un indiciu asupra imaginii pe care noua coaliție o are asupra educației: un flux unidirecțional de informație, venit dinspre profesorul care vorbește singur, ca televizorul.

Citește mai mult