Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Liberalii au ajuns să nu se mai suporte nici între ei

Congres PNL 2021

PNL (Partidul Național Liberal) spune, de la desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru formarea unui nou executiv, că propune să guverneze „minoritar" cu 27% ( +5% de la UDMR). Liberalii se comportă ca și cum ar fi câștigat alegerile din 2020 detașat, cu 50% din mandatele Parlamentului, după redistribuiri.

Din ce zic domnii F. Cîțu, D. Vâlceanu, E. Boc, R. Bogdan și alții, liberalii nu ar dori cu PSD, pentru că social democrații pretind să intre în Palatul Victoria cu miniștri și secretari de stat. Mai mult, au și o listă cu 10 măsuri urgente de luat- e drept, cele mai multe populiste, care ar arunca în aer deficitele bugetare, deja aflate la cote foarte înalte (creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor etc).

Liberalii nu doresc să guverneze nici cu USR, pentru că sunt niște “trădători de neam și țară”- au dat guvernul din care făceau parte jos, au impus condiția plecării lui Florin Cîțu de la șefia executivului- și vechi și nou. 

PNL nu vrea nici tehnocrați (ce simpatici sunt social democrații, care strigă azi că vor oameni din afara partidelor în anumite ministere, ca să treacă peste criză. Dar să ne amintim cât de mult au atacat guvernul Cioloș în 2016, când l-au numit guvern zero, incompetent și așa mai departe. Azi vor iarăși profesioniști, probabil ca să aibă pe cine da vina în primăvară și mai ales pe cine înjura Olguța Vasilescu de la Craiova).

Partidul Național Liberal- despre care înțelegem că vrea să guverneze singur ca și cum ar fi câștigat alegerile cu 50% în 2020- are, de după congres, o problemă internă gravă.

Pe lângă faptul că liberalii nu mai sunt suportați de niciun partid politic (în afara UDMR), mai nou, au început să nu se mai suporte nici măcar ei între ei. Nu e zi în ultima săptămână în care un membru din aripa Ludovic Orban să nu-și anunțe retragerea din grupul parlamentar PNL. 

Cu alte cuvinte, un eventual executiv care să guverneze țara cu susținere minoritară în Parlamentul României ar urma să o facă nu ca și cum ar fi luat 50% la alegeri (cum transmit F. Cîțu și indivizii din jurul său), nu cu 27% (+ 5 la sută de la UDMR), cât au luat la parlamentare, ci poate chiar cu 20%, cât vor mai rămâne dacă scurgerile din partid continuă.

Oare când se termină acest film de proastă calitate, în care niște băiețași vor să joace fotbal pe terenul dintre blocuri și se iau la bătaie și se scuipă pentru că nu se înțeleg care la ce poartă stă și cine are lovitura de start?

Liderii PNL seamănă cu niște bișoni care când se privesc în oglindă se văd niște lei fioroși.

P.S.

Aflu că domnul ministru desemnat Nicolae Ciucă și-a definitivat lista cu miniștri. Nu luăm la analizat ilustrele nume propuse pentru fiecare minister, dar două mi-au sărit în ochi. 

Ce-l califică oare pe domnul Florin Roman să se ocupe de ministerul Economiei?

Dar pe domnul Cristian Bușoi să se ocupe de toate autostrăzile și trenurile la Transporturi?

Înțeleg că domnul Pavel Popescu- propunerea pentru ministerul Digitalizării are studii în domeniu și a fost șef al comisiei de specialitate din Parlament.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • PNL a devenit cârpa președintelui, paltonul trântit de capotă oricând o cere dispoziția șefului statului. Membrii partidului sunt complet dezorientați, se simt păcăliți și folosiți în cel mai cinic mod.

  • Like 0
 • Realitatea este ca PNL e jale mare ,
  • Like 1
 • Iohannis ar trebui sa-si țină mâinile unde si le țin fotbaliștii la lovitura de pedeapsa. Măcar și-ar arata sincer intențiile in politica si in viața in general.
  • Like 2
 • Nimic nou sub Soare. Nu ar fi o noutate. PNL a mai guvernat o data minoritar, ceva un pic peste 20%, timp de 4 ani, cu dl. Tariceanu Prim Ministru si cu sustinerea tacita din Parlament a PSD.
  Sunt sigur ca la fel se vor petrece lucrurile si acum. Este evident pentru oricine vrea sa vada ca exista un triunghi amoros intre Iohannis, PNL si PSD. Numele lui este USL 2.0.
  • Like 0
  • @ Nicu Niculescu
   Razvan G check icon
   Asa este. Atunci nu intelegeam precis de ce un guvern liberal ia masuri abrupte de stanga. Acum stim ce ar insemna cele 10 masuri "urgente" de disctrugere completa a economiei.
   • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult