Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist și producător de televiziune cu o experiență de peste 20 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria ”news" pentru campania „Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje „România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, site-ul stirileprotv.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Jocuri de noroc

Sunt ca o molimă. Invadează oraș cu oraș, cartier cu cartier, stradă cu stradă. La cât de multe sunt, ai spune că cel puțin jumătate dintre românii activi intră zilnic în aceste stabilimente ca să-și încerce norocul. În jurul lor, mafii, interlopi și cămătari care îi împrumută pe pierzători cu dobândă, ca să le dea „o șansă” să-și recupereze paguba. Oameni distruși, familii făcute praf de adicții, copii care trăiesc în sărăcie pentru că tata joacă tot venitul la păcănele în ziua de salariu, vine acasă beat sau drogat, plin de frustrare că „a fost cât pe ce”, dar până la urmă a pierdut.

Citește mai mult

Dumitru Buzatu - PSD Vaslui - Foto Inquam Photos / George Călin

La vestitele întâlniri de la partid, când liderii PSD se adună să ia decizii importante pentru popor, sau să pregătească execuția vreunui lider, apar și baronii. Preocupați de soarta partidului și alegătorilor, înconjurați de microfoane, fac apel la calm și echilibru: „să nu ne pripim | sigur, să analizăm situația | contextul e unul dificil, necesită o analiză”. Stridențe care-ți rașchetează scoarța cerebrală în imaginile transmise de televiziuni: „liderii din teritoriu” par niște mafioți ce descind să-și apere interesele în zonele pe care le stăpânesc. Cu cât mai sărac județul pe care-l administrează, cu atât mai obscenă limuzina cu care intră pe poartă la sediul din Kiseleff, la fel, atitudinea arogantă și flegma din declarații (foto: Inquam Photos / George Călin).

Citește mai mult

Mugur Isărescu, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă

„Din 2015, s-a mers în mod deliberat pe forţarea creşterii prin consum, printr-un consum mai mare decât oferta internă, adică prin importuri şi an de an lucrul ăsta s-a promovat şi a convenit tuturor. Hai să fim serioşi! Deci modelul de creştere pe consum, prin scăderea fiscalităţii, prin creşterea de importuri şi prin deficite a fost foarte convenabil (...) Toată lumea a tăcut, s-a complăcut. A zis maşina merge, nu s-a uitat că, vorba domnului Dăianu, era cu benzină de import. Deci modelul a fost deliberat făcut”- le-a spus Valentin Lazea, economistul șef al BNR, participanților la evenimentul de lansare “The Tax Institute”, care a avut loc vineri la BNR (foto: Inquam Photos/ Octav Ganea).

Citește mai mult

Boloș și Ciolacu

Am lăsat economia României și finanțele sale pe mâna sau la mâna Domnului, cu alte cuvinte. Un preot care se întreba zilele trecute ce să aleagă- dacă haina preoției sau haina de ministru al Finanțelor- împarte impozite și taxe în dreapta și stânga, fără discernământ.

Citește mai mult

Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Paul Stănescu

E o tensiune apăsătoare- pare că răul este peste tot. Nu e doar tolerat, e chiar încurajat și perpetuat la toate nivelurile. Oamenii cu bun simț, cu șapte ani de acasă, care respectă legea și normele sociale au devenit o minoritate. În acest proces de banalizare a răului, în care încălcarea legii devine regulă, ai impresia că România s-a transformat într-un jurnal de știri de la ora 17:00.

Citește mai mult

Explozie Crevedia, Dâmbovița

Explozii succesive au avut loc, sâmbătă seara, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Surse citate de instituțiile media care au reprezentanți la fața locului spun că stația funcționa ilegal. O persoană a murit, a confirmat Raed Arafat. Momentul celei de a doua explozii a fost surprins de cameramanii posturilor de televiziune.

Citește mai mult

Imagine Dragons LIVE

România a intrat- prin UNTOLD- pe harta viitoarelor turnee ale trupei ”Imagine Dragons”. Solistul trupei din Las Vegas a părut chiar surprins de numărul imens de spectatori care-l așteptau să le cânte și care i-au recitat apoi versurile pe tot parcursul concertului. „Suntem pentru prima dată în România, sunteți un public incredibil. În această seară am primit doar dragoste din partea voastră, vă mulțumim pentru călătorie” le-a spus Dan Reynolds fanilor.

Citește mai mult

sedinta de guvern - iulie 2023

De jumătate de an, coaliția PSD-PNL vorbește pe mai multe voci despre modificarea Codului Fiscal. Pe surse, au fost testate aproape toate scenariile, de la creșterea TVA cu câteva procente (spre 22%-23%), la dublarea impozitului pe dividende, eliminarea facilităților fiscale și impozitarea proprietăților deținute de aceeași persoană dacă trec în valoare de 500.000 de euro cu 1%. Discuția este atât de strâmbă și pleacă de la premise atât de neinspirat articulate, încât indiferent de cum s-ar modifica sistemul de taxe și impozite din România, anumite categorii simt că sunt pedepsite. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește mai mult

Untold 2023- 6 zile

Noutatea în acest an este că brățara de acces poate fi procurată în București și Cluj de la câteva puncte ale Băncii Transilvania și prin serviciul Tazz. Brățara de festival este realizată din plastic reciclat - RPET (peste 90.000 de brățări de acces cu sistemul de plată integrat). În perimetrul festivalului, vor exista peste 30 de puncte de încărcare a brățărilor, iar pentru a se mișca mai rapid, organizatorii recomandă opțiunea de Top-up online.

Citește mai mult

Întârzieri Gara de Nord

Așa arăta panoul cu sosirile trenurilor din Gara de Nord București, în 22 iulie 2023 după-masă (captură Știrile ProTV). Reprezentanții CFR au transmis că miile de minute de întârziere au fost cauzate de efectele furtunilor de peste noapte și din cursul dimineții- infrastructura de cale ferată a fost blocată de copacii căzuți. S-a ajuns și la o durată demnă de recorduri- Arad-Constanța cu trenul- 24 de ore. Sigur că fenomenele meteo extreme nu pot fi prevenite, dar intervențiile pentru deblocări s-au desfășurat greu. Iar CFR ne-a obișnuit cu serviciile tot mai proaste de la un an la altul. Dacă e frig sunt întârzieri, dacă plouă sunt întârzieri, dacă ninge sunt întârzieri, dacă e cald se merge mai încet și fără aer, dacă e senin ajungi mai târziu pentru că nu bate vântul.

Citește mai mult