Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist și producător de televiziune cu o experiență de peste 15 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria "news" pentru campania "Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje "România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, siteul stirileprotv.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Untold, primul festival verde

Cel mai cunoscut eveniment muzical din România, festivalul UNTOLD de la Cluj, vrea să devină primul festival verde din lume. Programul, lansat de organizatori în parteneriat cu Parlamentul European, va cuprinde toate universitățile de pe continent și urmărește adoptarea unui set de bune practici la toate evenimentele mari, cu scopul de a proteja mediul înconjurător. La ediția din 2018, cei mai mari parteneri comerciali ai UNTOLD vor desfășura campanii prin care spectatorii vor fi încurajați să folosească colectarea selectivă a deșeurilor.

Citește mai mult

Proteste 20 iunie

Pagina de internet a Jandarmeriei Române, cu aproximativ 122.000 de fani, a fost asaltată de comentarii și review-uri negative ale cetățenilor nemulțumiți de agresivitatea cu care au fost tratați la protestele din 20 iunie, desfășurate în Piața Victoriei. Ratingul paginii oficiale a scăzut la 2,1 stele din 5, ca urmare a penalizărilor primte de la utilizatori.

Citește mai mult

Dragnea, miting PSD

Prin lupta acerbă pe care majoritatea PSD-ALDE o duce cu sistemul judiciar din România imediat după câștigarea alegerilor, de la vestita ordonanță 13, oamenii politici nu au făcut altceva decât să obțină efectul invers. Le-au arătat cetățenilor în fiecare zi cât de important este să aibă legi drepte și magistrați corecți. (Foto: Bogdan Dănescu/Inquam Photos)

Citește mai mult

Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life România

În anul cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană pentru România, piața locală a asigurărilor de viață a urcat cu 20 de procente. E prima dată din 2012 când oamenii din industrie văd aceste cifre. „Planurile pentru 2018 sunt tot despre creștere, am început anul bine”, spune Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life România, într-un interviu pentru Republica (foto: Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life România).

Citește mai mult

Sănătatea la țară

Există- chiar lângă noi- un univers paralel cu cel pictat în fiecare zi la televizor. O țară în care principalele preocupări nu sunt legate nici de închisoarea făcută acasă în weekend, nici de comisii parlamentare înființate ca să ancheteze nimicuri. E format din grupuri de oameni care ajută alți oameni. Funcționează ca niște anticorpi la nepăsarea maladivă a celor de la vârf, arătată timp de aproape trei decenii. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Festivalul Micului cel Mare

Salariații români ar trebui să înțeleagă că fondurile adunate la Pilonul II până acum și cele de acum înainte sunt proprietate personală și nu niște bani care se pierd în hăul salariilor și cheltuielilor necontrolate ale unei guvernări iresponsabile. Vă imaginați că dacă ar lua acești bani statul, cel care s-a dovedit cel mai slab și incompetent administrator după 1990, am avea autostrăzi, spitale, școli și fonduri pentru cercetare? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Tanara citeste

Unui locuitor al României i-au revenit, în medie, 2,4 volume din colecţiile bibliotecilor publice, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, valabile pentru anul 2016. Aproape trei milioane și jumătate de utilizatori activi au împrumutat peste 34 de milioane de volume în același an. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Tren zapada

Astăzi, presa scrie că administrația publică o ține într-o petrecere care nu se mai termină. Statul a devenit angajator de top, peste privați, care dă salarii imense. Dar câte dintre acestea au susținere în productivitate? Mai mult de 20.000 de noi locuri de muncă au fost create la finalul lui 2017 în sistemul public. Avem 1,21 milioane de angajați. Cheltuielile salariale cu bani de la buget a făcut un salt în 2017 de la 7,5% din PIB la 8,3%.

Citește mai mult

Gabriela Firea în autobuz

Într-o lume în care metropolele proiectează un viitor cu vehicule exclusiv electrice - Copenhaga a anunțat că va extinde rețeaua de trenuri electrice menită să lege diferite puncte din oraș, Budapesta lucrează la un plan de modernizare a tramvaielor, Parisul caută soluții să aibă emisii auto zero în următoarele decenii, Bucureștiul alege să investească masiv în autobuze pe combustibil fosil. (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Neversea 2018

Organizatorii NEVERSEA anunță că în 2018 festivalul va avea loc între 4 și 8 iulie, mai mult cu o zi față de 2017. Încurajați de succesul primei ediții, au decis să crească numărul de artiști și să diversifice genurile muzicale. Din estimări, participanții au lăsat în Constanța 20 de milioane de euro, fiecare cheltuind în trei zile aproximativ 300 de euro pe cazare, mâncare și băutură. În 7 februarie, de la 12.00 până la 20.00, vor fi scoase la vânzare primele 5000 de abonamente.

Citește mai mult

Liviu Dragnea--

E de văzut în ce măsură calitățile fenomenale de iluzionist ale lui Liviu Dragnea, care-i vrăjește pe membrii PSD și în cele mai grele momente, vor funcționa și de această dată. Mai are liderul PSD rezerve de confetti, trompete și vorbe dulci cu care să le distragă atenția de la prăbușirea partidului din toate punctele de vedere? O primă petardă a fost aruncată- formațiunea vrea să-și desemneze odată cu mult speculata schimbare a lui Mihai Tudose candidatul pentru Cotroceni.

Citește mai mult

Spital Dăruiește Viață

Unitatea spitalicească va fi ridicată în curtea spitalului Marie Curie. Pe lângă radioterapie, chimioterapie și chirurgie, spitalul va avea o bibliotecă, o terasă, planetariu și cinematograf. Fiecare etaj va fi prevăzut cu câte un spațiu de joacă, iar la etajul 3, unde este și secția de transplant, vor fi amenajate mai multe săli de joc tematice dar și o terasă în aer liber.

Citește mai mult

Laura Barbu

„Însăși misiunea noastră este de a susține o viață mai bună, un viitor mai bun prin tehnologie. Credem cu tărie în puterea binelui pe care comunicațiile mobile îl pot aduce în viața oamenilor”, spune Laura Barbu, director Brand and Marketing Communication, Vodafone România.

Citește mai mult

Kaan Sipahi

„Vindem ceva ce poate nu veți folosi niciodată pe parcursul vieții- ceea ce este de dorit pentru toată lumea. Dar acest bun, care nu a fost tangibil pe parcursul vieții dumneavoastră, va fi utilizat ulterior de familie (...) Priviți consultantul cu care vă întâlniți ca pe un <doctor financiar>, dacă vreți”, este de părere Kaan Sipahi, Head of Face to Face Distribution Channel Metropolitan Life, care anunță unul din cele mai complexe programe de recrutare și formare profesională din industrie.

Citește mai mult

Titi Aur

„Atunci când mergi pe șosea trebuie să te aperi de ce ai putea să greșești tu sau de ce ar putea greși alți participanți la trafic. Este important să știți că a conduce defensiv nu înseamnă să conduci încet, timid, ci înseamnă a conduce corect”, spune Titi Aur într-un interviu pentru Republica.ro.

Citește mai mult

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer

O organizație neguvernamentală a început lucrările de construcție la primul spital pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Proiectul este gândit să răspundă celor mai exigente norme în ceea ce privește îngrijirea multidisciplinară a pacienților. Investiția se ridică la peste 8 milioane de euro, buget din care fondatorii au adunat până acum- exclusiv din contribuții private, cetățeni și firme- jumătate din bani. Arhitectura și designul arată spectaculos: în interior, la internare, copiii vor vor simți că intră într-un joc (foto: Facebook Dăruiește Viață).

Citește mai mult

Mihai Coca-Cozma

Metropolitan Life a lansat de curând aplicația e-Claims, cu ajutorul căreia clienții pot solicita și obține despăgubirile fără să fie nevoiți să aducă sau să trimită documentele pentru dosar pe suport de hârtie.

Citește mai mult

Diabet

În România, 1.785.300 de persoane milioane de adulți cu vârste între 20 și 79 de ani au diabet, în fiecare an 19.000 de oameni sunt uciși de această afecțiune. Sunt cifrele seci din spatele unui suferințe care afectează viețile a 1 din 10 adulți români și, totodată, viețile familiilor acestora, în contextul în care la nivel mondial 1 din 11 oameni suferă de diabet. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Toomas Hendrik Ilves

„Mă tem că suntem abia la începutul fenomenului fake-news și că vom avea mare bătaie de cap cu asta. Cred că soluția de a scăpa de știrile false are mai degrabă rădăcini sociologice”, spune Toomas Hendrik Ilves, fostul președinte al Estoniei, care a transformat micul stat baltic în țara cu cea mai digitalizată administrație din lume (sursa foto: mssummit.ro).

Citește mai mult

Samsung Note8

Cu Note8, senzația că acesta este primul model din gamă la care Samsung a dorit să scape de eticheta "phablet". Ecranul este, totuși, cel mai mare de până acum, dar nu dă impresia că telefonul e greu de manevrat. Efectul a fost câștigat prin integrarea butoanelor în zona de "footer" a ecranului și prin apect ratio de 18,5:9.

Citește mai mult

Guvernul Tudose

Încet-încet, de la mic la mare- de la miniștri și șefi de partide la primari, dascăli, medici sau secretare de la direcția de asistență socială din cel mai sărac județ- toți se apropie de momentul adevărului. România e ca un sac din care s-a scos și s-a împărțit fără noimă în stânga și dreapta, iar sacul s-a golit. Starea de macroechilibru nu este deranjată, însă măsurile care se iau în aceste zile vor avea efecte pe ani de zile de acum înainte.

Citește mai mult

Horațiu Dimulescu

Unii oameni voiau să fie văzuți vorbind la telefon pe stradă și sunau la call center, unde apelurile nu erau taxate, și vorbeau câte jumătate de oră, cerând informații care variau de la „ce oră este?”, până la tot felul de alte detalii care puteau să fie sau nu relevante pentru contul lor.

Citește mai mult

Cursuri EMBA University Of Hull Cluj Napoca

Profesorii care predau la școala de business University of Hull au o vârstă medie de 48 de ani, sunt de 18 naționalități diferite și au o experiență profesională câștigată în ambele medii, privat și de stat. Campania se adresează atât persoanelor care lucrează în instituțiile publice, cât și celor din mediul privat. Mai aveți la dispoziție 8 zile calendaristice pentru a vă înscrie în competiție pentru bursa de 15.000 de euro.

Citește mai mult

Infrastructura României

Câteva inițiative locale din marile orașe ale României par să contureze o soluție nouă pentru infrastructura României. Exasperați de cei de la centru, care au îngropat investițiile în ultimul an, șefii de consilii județene și primarii pregătesc o mică revoluție în administrația locală: elimină din circuit instituțiile guvernamentale și încearcă să facă marile lucrări din alte surse de finanțare (imagini Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu).

Citește mai mult

Liviu Dragnea - Mihai Tudose la CEx

În miezul nopții, am văzut doi șefi care au încercat să încapă pe același tron, care își iau sceptrul din mână unul celuilalt. Epuizați de bătălia de etapă, păstrează încă aparențele. Au vorbit unii despre alții pe numele mic, ca și cum nu ar fi fost unii lângă alții, au încercat să dea o dimensiune umană unei lupte la sânge- Liviu a zis/ Mihai a dres/ Sevil nu a mai suportat presiunea/ Rovana a decis să plece (imagine: Octav Ganea/ Inquam Photos).

Citește mai mult

Michael K. Hayde, United Way

Cum răspunde unul din cei mai mari filantropi ai lumii la întrebarea „e bine să dai unui cerșetor bani?”. Michael K. Hayde, într-un interviu pentru Republica: „Știți, în activitatea filantropică, oamenii cred că persoana care beneficiază de donație este <clientul>. Nu este așa, <clientul> este cel care face donația. Fară el, nu s-ar putea face nimic”.

Citește mai mult

Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life România

Metropolitan Life anunţă numirea Carminei Dragomir în funcția de CEO în România, începând cu 1 octombrie 2017, după primirea aprobărilor din partea autorităților. Carmina Dragomir va prelua această funcţie de la Emilia Bunea, care a condus operaţiunile Metropolitan Life din România în ultimii trei ani.

Citește mai mult

Bolnavi pe targă la Casa de Asigurări Bihor

E ca la comisiile de acordare a certificatelor care atestă graduri handicap. Toată lumea știe că o bucată lungă a fost vorba despre șpăgi, așa că funcționarii și politicienii au adus reglementări halucinante ce au provocat situații aberante: o persoană paralizată de la naștere trebuie să vină să demonstreze că nu a început brusc să meargă.

Citește mai mult

Mihai Tudose - declaratii

Carevasăzică premierul Tudose e unul din domnii aceia care în anumite zile ale lunii stau la coadă la ghișeu ca să-și retragă toată leafa la o singură extragere? Numărul 1 în Executiv face parte din inșii aceia care-și adună averea ban peste ban și o îngrămădesc, la propriu, în saltea, o ascund în buzunarele paltoanelor pe care le rod moliile sau își pun bijuteriile într-o cutie cu încălțările despre care nevasta nu știe și o aruncă la gunoi când face curățenie de Paști? (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Mihai Tudose, premierul României

Se dovedește fără excepție că ceea ce apare pe surse dinspre guvernare, deși este negat cu vehemență, uneori cu o atitudine violentă, este adevărat. O dată-n plus, mesajele de la putere trebuie înterpretate exact invers: cu cât ei neagă mai tare, cu atât probabilitatea ca ei să mintă e mai mare. S-a întâmplat din nou cu Pilonul II de pensii, administrat privat, la care majoritatea parlamentară se uită ca la borcanul de miere (foto: Inquam Photos/ George Călin).

Citește mai mult

Ministrul Justiției, Tudorel Toader

Cine și-a imaginat că domnul profesor, lung și domol la vorba-i dulce moldovenească, îmbrăcat voit în haina tehnocrației de către PSD și ALDE, va avea altă misiune decât cea de a amputa puținele instituții ce luptă împotriva corupției, s-a înșelat (foto: Octav Ganea/ Inquam Photos).

Citește mai mult

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life

„Mi se întâmplă adesea să-mi întreb prieteni, cunoștințe, oameni educați, de un anumit nivel, unde au fondul de pensii pilonul II, iar ei să-mi răspundă că nu știu. Există niște zone de întuneric din care trebuie să ieșim” , spune numărul 1 al unuia din cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor de viață. Care a fost cea mai inspirată investiție a Emiliei Bunea, ce sfaturi dă tinerilor, aflați într-un interviu acordat Republica.

Citește mai mult

Armin van Buuren la Untold 2017

În discuțiile informale care au precedat interviul Armin van Buuren le-a dezvăluit celor prezenți că ia în continuare lecții de pian și citește în fiecare zi cât de mult îi permite timpul pentru a-și menține celulele nervoase sănătoase. Urăște călătoriile și disconfortul provocat de fusul orar, dar toate acestea sunt compensate de reacția fanilor la spectacole. Provocat să spună dacă a văzut vreodată un țambal și dacă vrea să-l încerce, Armin van Buuren i-a surprins pe toți pentru că în 5 secunde lega o linie melodică (video la finalul interviului).

Citește mai mult

Armin van Buuren cântă la țambal

DJ-ul olandez Armin van Buuren a fost și la ediția a treia cel mai apreciat artist al festivalului UNTOLD. Erau atât de mulți spectatori pe stadion care-l așteptau, încât înainte de show, Cluj Arena a fost închis când a atins capacitatea maximă. Într-un interviu pentru Republica, Armin van Buuren vorbește despre studiile sale, despre familie, impactul Social Media asupra lumii dar și asupra muncii sale. Într-un moment, în spatele scenelor, Armin face o demonstrație unică- reușește să lege o linie melodică la un țambal, instrument pe care-l vedea prima dată.

Citește mai mult

UNTOLD, ziua a doua

La a treia ediție, festivalul pare să se concentreze foarte mult pe crearea de conținut pe care-l distribuie în Social Media, mai ales pe Facebook. Fotografii 360 de grade, clipuri video HD, fragmente din concerte transmise LIVE, toate produse spectaculos, la o calitate înaltă. Unele postări au reach de milioane de persoane și mii de like-uri și share-uri. Sunt sute de comentarii de la cei care nu sunt în Cluj.

Citește mai mult

UNTOLD și Bursa de fericire

În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puține șanse la viață decât cei din țările occidentale. UNTOLD și Bursa de Fericire construiesc primele două camere sterile din Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Proiectul este estimat la peste 100.000 euro, iar lucrările sunt planificate pentru anul 2018.

Citește mai mult

Gabriela Firea

Bucureștiul este ca o țară mai mică. Are un buget de 1,1 miliarde de Euro în 2017. Imaginați-vă ce ar putea face cu acești bani un primar responsabil, căruia i-ar păsa mai puțin de imaginea sa la televizor și mai mult de aerul pe care-l respiră locuitorii (imagine: Octav Ganea, Inquam Photos).

Citește mai mult

Ravinder Takkar

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, este de părere că cea mai mare provocare căreia trebuie să-i facă față mediul de afaceri de la noi este impredictibilitatea. „Am putea să ne concentrăm pe tehnologie, pe oferirea unor servicii mai bune, dar aceste modificări ne distrag atenția de la lucrurile pe care le putem face”, spune Ravinder Takkar, care a menționat dinamica schimbărilor administrative în anii din mandatul său la vârful operațiunilor din România- 4 premieri și 7 miniștri ai comunicațiilor în 3 ani.

Citește mai mult

Gabriela Firea - Liviu Dragnea

În atât de lăudatul prim program de guvernare al PSD-ALDE, biblia executivelor făcute și desfăcute de Liviu Dragnea, cuvântul infrastructură este folosit de mai mult de 90 de ori și face referire la toate domeniile, de la cel medical până la educație, IT și cloud, căi ferate, autostrăzi, turism balnear și agricultură.

Citește mai mult

PSD alegeri

Cei care-l înjură azi pe președintele Iohannis pentru că l-a desemnat pe Tudose premier se așteaptau ca șeful statului să rezolve problema absenteismului masiv la vot, a votului masiv pentru politicieni cu probleme penale făcând slalom prin Constituție, ca să provoace anticipate sau să forțeze intrarea Opoziției la Guvernare.

Citește mai mult

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu

PSD e ca un cuplu în care el și ea- în aparență într-o relație fericită și calmă- își șochează vecinii cu scandaluri groaznice. Își aruncă hainele pe geam, schimbă yala la ușa de la intrare. El o fugărește pe ea cu ciocanul de bătut șnițele, ea urlă în gura mare că el e un impotent. Vă așteptați ca acest cuplu să revină la o viață perfect normală după ce partenerii și-au aruncat cele mai grele vorbe?

Citește mai mult

Dragnea - Ponta - barcă

Asistăm la o luptă în care actuali și foști lideri ai PSD își dau fără jenă la țurloaie folosind și instituțiile statului. Un spectacol care nu mai este de multă vreme distractiv, e o scenă grotescă, iar personajele sunt ridicole și se arată în toată splendoarea. Pupăturile pe obraji de după alegeri seamănă cu cele din filmele cu mafioți, înainte de a se executa unul pe altul sau de formă, doar să nu se vadă neîncrederea de ambele părți până la următoarea reglare de conturi.

Citește mai mult

Sustinatori PSD

Ceea ce se vede la televizor și în conferințele de presă e ceea ce vă lasă ei să vedeți. E naiv cel care crede că motivul debarcării cabinetului Grindeanu este evaluarea făcută de un personaj dubios- Darius Vâlcov- la care membrii guvernului au ieșit prost. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

piste de biciclete

La sfârșitul lunii mai, Avocatul Poporului a surprins comunitatea bicicliștilor comunicând că s-a sesizat din oficiu cu privire la inexistența pistelor de biciclete din București. Din când în când, instituția reprezentată prin Victor Ciorbea se trezește din coma profundă și arată semne de viață.

Citește mai mult

Afiș principal NEVERSEA

"Dacă UNTOLD a devenit cel mai premiat și apreciat festival de acest fel din Europa, prin dezvoltarea celui de al doilea proiect major, vrem să cucerim și să consolidăm primele două poziții în topul celor mai mari evenimente muzicale din țară și din regiune. Când vorbim despre evenimente, ne referim la concepte ieșite din comun, care nu fac rabat de la nicio exigență internațională"- Edy Chereji, director de marketing și comunicare UNTOLD și NEVERSEA.

Citește mai mult

Firea-

Să faci teste în traficul bucureștean și să-i pui pe șoferi să stea cu orele pe arterele deja sufocate este fie un exercițiu de cinism perfect, fie o mostră relevantă de incompetență în administrarea unui oraș cu milioane de locuitori.

Citește mai mult

Elena Udrea și Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu reduce furtul sistematic la care a fost supusă țara în ultimele trei decenii la niște pixuri și mici. De parcă întreaga corupție, comisioanele care ne-au lăsat fără autostrăzi și spitale au fost câțiva firfirei pe care politicienii ca Elena Udrea i-au investit în brichete, geci și umbrele ca să aibă poporul sub ce se adăposti când mănâncă un mic din banul partidului. (Foto: Facebook Elena Udrea)

Citește mai mult

Traian Băsescu

Dacă vă cuprinde un sentiment înduioșător de iertare a victimelor tranziției, dacă vă simțiți umpluți de fiorul milostiveniei față de cel care „a luat o dată o mită, acum nu îi distrugem toată viaţa”- cum vă îndeamnă fostul președinte Traian Băsescu- aduceți-vă aminte că...

Citește mai mult

Angela Galeța

Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România, într-un interviu pentru Republica: „La Spitalul Județean din Constanța ajung copiii din toată zona de sud est a României, iar rata mortalității este cea ai mare din țară, de 9,7%, adică de trei ori mai mare decât cea din Uniunea Europeană. Cred că asta spune tot despre nevoile de acolo”.

Citește mai mult

La pas pe Calea Victoriei

Minune în București, de Paști, pe Calea Victoriei, oferită câteva zile pietonilor. Nu tu mici și muștar cu mirosul de grătar aferent, nicio urmă de scrumbie afumată. Marea surpriză: nu au fost nici măcar tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță sau fasole cu ciolan, date cum se cuvine la fiecare eveniment de primărie (Foto: Octav Ganea, Inquam Photos).

Citește mai mult

"Tradiții și Flori de Sărbători", București, aprilie 2017

Imagine din Bucureștii anului 2017: un iepure mână o trăsură la care este înhămată o păsăre gigant ce pare a fi o găină din rasa Plymouth Rock. (foto: Octav Ganea/Inquam Photos).

Citește mai mult

Tarom

În loc să piardă vremea anchetând găuri fictive lăsate de Cioloș sau să aibă drept unică preocupare scăparea corupților de pușcărie, aleșii mai bine ar face o comisie parlamentară pentru a investiga prăbușirea Tarom. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Femeie mașină Uber

Discuția dintre deținătorii de licențe de taximetrie și autorități va fi sinceră când toată lumea va recunoaște că la un tarif de până în 30 de eurocenți pe kilometru, cât este în București, oamenii care desfășoară această activitate fie fac evaziune fiscală, fie ar trebui să devină niște eroi, iar acest serviciu social public ar trebui subvenționat de la bugetele locale. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Ora Pământului

Al nouălea an la rând, sărbătorim, alături de alte 100 de state ale lumii, Ora Pământului. Stingem luminile, instituțiile devin și ele cool. Iată câteva imagini care arată cât preț dăm noi pe calitatea mediului. O Românie care moare încet, pe care o lăsăm bolnavă moștenire generațiilor de după noi. (Virgil Simonescu/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Francois Bloch

Conexiunile la serviciile bancare online, anumite tranzacții și operațiuni făcute prin intermediul telefoanelor inteligente le vor depăși în câteva luni pe cele realizate prin laptopuri și calculatoare în cazul băncii pe care o conduce, spune François Bloch, CEO-ul BRD Société Générale. Mai importantă decât raportarea unor cifre anuale spectaculoase este dezvoltarea durabilă și solidă, iar în mandatul său vrea să îmbunătățească substanțial comunicarea cu clienții. Ce crede numărul 1 din BRD despre creșterea cheltuielilor cu salariile din sectorul public, care sunt primele sale impresii despre infrastructura din România și calitatea angajaților români, aflați din interviul acordat de Francois Bloch (foto: Mediafax Foto).

Citește mai mult

Dr. Rubén Bild

România ar trebui să aibă o strategie națională de comunicare cu pacienții de orice vârstă și rudele lor. „Este inacceptabilă după orice standarde situația de astăzi din spitalele din România, în care mai mulți medici se află în aceeași încăpere mică împreună cu mai mulți pacienți în stadii diferite ale bolii și încearcă să comunice", spune Dr. Rubén Bild, psihanalist specializat în îngrijiri paliative, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

Ai puterea să-ți faci viitorul

Telefonul smart din buzunarul de la pantalonii jeans vibrează. În partea de sus a ecranului, o notificare. Această alerta a fost primită doar de 36 de oameni, bărbați, femei sau chiar și tineri care au absolvit liceul anul trecut. Pe acești anonimi îi unesc câteva trăsături.

Citește mai mult

Ciprian Lăduncă

„Părinții care decid să își trimită copiii la facultate sau să facă investiții serioase în educația lor ar putea să beneficieze de anumite avantaje fiscale. Nu e obligatoriu ca acestea să fie foarte mari, dar ideea simbol, faptul că statul încurajează învățarea continuă sau că se dezbate public despre această temă ar putea avea efecte importante la nivelul societății", este de părere Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life România. În ceea ce privește nivelul de educație financiară, el crede că acesta nu se măsoară în valoarea veniturilor, ci în nivelul de confort al vieții unui adult. „E important să nu trăiești din credit, ba chiar în fiecare lună să aloci pentru economisire o numită parte din venit.", spune Lăduncă.

Citește mai mult

Fake News

Avem două exemple în chiar săptămâna care s-a încheiat. Un episod i s-a întâmplat liderului PSD în timpul unui interviu acordat jurnalistei Alexandra Andon de la Radio România Actualități. Peste Ocean, declarațiile lui Donald Trump au fost verificate și contrazise live, în timpul unei conferințe de presă. Tehnologia și rețelele de socializare- care au contribuit decisiv la viteza de propagare a informației- vor fi nevoite să pună acum umărul la asigurarea calității știrilor. Cu cât o vor face în timp real, cu atât lupta cu fake-news-ul va fi mai eficientă.

Citește mai mult

Proteste antiguvernamentale Cluj-Napoca

Este stupefiant să auzi viziunea ministrului agriculturii în cabinetul Grindeanu, aberând despre milionul de oi și milionul de plăpumi (o găsiți pe rețelele de socializare). Postarea de pe Facebook a scretarei de stat Manuela Catrina care a văzut un diavol în fotografiile cu mulțimea luminând cerul cu telefoanele bagă orice om cu scaun la cap în depresie.

Citește mai mult

Proteste februarie 2017 - Ovidiu Dumitru Matiu

În timp ce sute de mii de oameni strigă pe străzi - „noaptea, ca hoții”- Ministerul Sănătății o numește peste noapte, fără concurs în funcția de director al celui mai mare spital de urgențe din România, pe „Vrăbi” a lui Sorin Oprescu (scrie tolo.ro). (foto: Inquam Photos/ Ovidiu Dumitru Matiu).

Citește mai mult

Proteste Piața Victoriei, 02 Februarie 2017

Feed-urile de social media sunt inundate cu imagini care au devenit virale, cu transmisiuni LIVE. A devenit cool să ieși să-ți salvezi țara de infractorii aflați vremelnic la putere, a devenit o misiune națională să lași o țară mai corectă, mai curată copiilor care vin din urmă, se cântă imnul, protestarii au intrat în logica responsabilității față de generațiile care vin- dacă-i lăsăm acum, vor face orice. Spiritul este revoluționar, nimeni nu se mai ascunde de teama unor controale sau abuzuri. Joi, un restaurant oferea manifestanților înfometați câte o felie de pizza caldă la schimb cu parola #altăîntrebare (foto: Mihnea Spinoiu).

Citește mai mult

Proteste Victoria

O mână de ultrași a reușit să trimită acasă în numai câteva zeci de minute peste 100.000 de oameni. La o scară mai mare, națională, dacă manevra lui Liviu Dragnea de a submina lupta anticorupție reușește, vom asista, cel mai probabil, la încă un val imens de români care vor părăsi România.

Citește mai mult

BOTS

Există cinci întrebări frecvente adresate de oameni (ro)BOTS-ilor. „Are you real?”- Este a treia cea mai comună întrebare- potrivit revistei venturebeat.com, care citează o cercetare cu topul reacțiilor pe care le au oamenii în contact cu inteligența artificială (AI). (Getty Guliver Images)

Citește mai mult

Joshua Castellano

Faceți un mic exercițiu. Ieșiți pe stradă, în orașul vostru și mergeți pe jos, 1 kilometru. Încercați să vedeți câte legi sunt încălcate în scurta plimbare. (Foto: Hotnews, sursa: Facebook / Joshua Castellano).

Citește mai mult

Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea

Pentru fanii poveștilor lui Pavel Coruț, care idolatrizează și absolutizează calitățile spionilor români de toate felurile: nu, România nu are cele mai bune servicii de pe planetă. (Foto- Inquam Photos / George Calin).

Citește mai mult

Cabinetul Grindeanu

Unii s-au grăbit să spună că aplicarea unei cote fixe de 1-2% din venitul întreprinderilor mici și mijlocii cu cifră de afaceri de sub 500.000 de Euro este greșită, alții critică aspru principiul conform căruia „ai n-ai profit, plătești”. Aplicarea unui impozit fix unui număr foarte mare de firme nu poate avea doar riscuri, așa cum nu poate aduce beneficii tuturor părților. Va deveni România paradisul SRL-urilor cu cifra de afaceri sub jumătate de milion de Euro? Vom deveni toți niște patroni cu salarii minime? Cum va arăta generația pensionarilor din 2035, plătiți azi cu 1450 de lei?

Citește mai mult

Politico

Întreaga situație seamănă cu iresponsabilitatea unui adult care i-ar da unui copil de 4 ani o mitralieră adevărată să se joace pe stradă cu ea, după ce s-a uitat la desene animate cu eroi care se împușcă prin oraș (foto: captură POLITICO, Matt Wuerker).

Citește mai mult

Klaus Iohannis - foto Octav Ganea

Klaus Iohannis nu se dezminte prin frazele sale simple și seci, evidente, dar începe să ofere surprize. PSD a aflat azi că la Cotroceni nu e un personaj care vorbește ca dulapul și fuge de confruntare. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

CEO Metropolitan Life România

2016 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru consum, ceea ce a influențat vizibil și creșterea pieței de asigurări de viață și asigurări medicale. Este de așteptat ca și 2017 să fie un an bun pentru această industrie, ai cărei jucători au început să privească extrem de atent către tineri. Care sunt pârghiile prin care asigurările de viață ar putea ajunge la fiecare familie, dar și cât valorează cea mai mare despăgubire achitată unui client român de către companie, aflați într-un interviu acordat de Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România, pentru Republica, în cadrul campaniei România Asigurată.

Citește mai mult

Clinica de Oncologie Pediatrică Marie Curie

Desprinsă parcă din jocurile video sau din simulările orașelor viitorului, clădirea este imaginată să devină prima unitate medicală dedicată în întregime tratării copiilor bolnavi de cancer din România. Proiectul este gândit să conțină un cinematograf, spații de recreere, de joacă și educaționale (foto: captură din simularea grafică a clădirii).

Citește mai mult

Klaus Iohannis

Alegerile parlamentare 2016 sunt unice în ultimii 26 de ani. România trece la next level. Partidul sau alianța care preia guvernarea prin formarea majorității în Legislativ este obligat/ obligată să treacă la investiții masive în câteva domenii care și-au arătat falimentul în ultima vreme. Dincolo de rezultate, de lupta electorală, de atacuri, sunt toți datori să construiască.

Citește mai mult

Efectul Soros în Teleorman

În cazul său, sorosiștilor nu le merge. „Și Nicușor Dan ce este? Român?... E cu alde Soros, ăsta. Hai, mă, stai cuminte”, spune omul cu o replică aruncată peste umăr. Votantul închide discuția cu un zâmbet de satisfacție: știe el ce știe, e bucuros că nu s-a lăsat păcălit.

Citește mai mult

Florin Secureanu

De Ziua Națională, starețul de la Mănăstirea Pasărea să-l cinstească pe prea-păcătosul care i-a furat 334.000 de lei de sub saltea, taman când slujea la altar. Să-i cânte de iertarea păcatelor, fără să-i ceară banii înapoi, căci e 1 Decembrie (sursa foto: tolo.ro).

Citește mai mult

GovIT

În urmă cu câteva zile, liderul celui mai puternic partid din România își exprima temerile cu privire la tinerii GovIT de la Guvern, pe care-i suspectează că sunt postaci pentru campania electorală. Cum altfel ar putea să se numească, oare, băieții aceia tăcuți care fac portaluri pe care postează contractele de achiziții din spitale?

Citește mai mult

ZAIN Design Expressions

„Clujul a devenit un oraș al evenimentelor, iar deschiderea publicului către ele se simte (....) Ne știm mulți între noi, știm unii de alții, știm ce facem, cum am evoluat, înspre ce mergem. E avântul pe inovație”, spune Georgiana Ciceo, co-fondator ZAIN Design Expressions, pentru Republica, festivalul care a atras aproape 10.000 de participanți și unde unii din cei mai apreciați tineri designeri de vestimentație din România și-au lansat ultimele colecții (sursa foto: Radu Pădurean).

Citește mai mult

Ambarcațiune chinezească din antichitate

Principiul de a nu pune ouăle în același coș funcționa încă din anii 2000 înaintea erei noastre și era aplicat de chinezi pentru a diminua pagubele atunci când își transportau mărfurile pe râuri.

Citește mai mult

Panseluțe

Republica este locul celor care mută în fiecare zi România în cloud, chiar și metaforic. Locul în care se adună cei care muncesc, au idei, opinii, știu să dezbată civilizat, cu argumente.

Citește mai mult

Spital-

Vineri, dimineața mea devine extrem de agitată. Zeci de notificări, mesaje, share-uri pe Facebook: ajutați un bărbat de 44 de ani, tatăl a doi copii, amânat de la operație pentru că e criză mare de sânge. Scurta investigație mi-a arătat însă că România este departe de a se face bine și că omul se confruntă cu o situație absurdă. UPDATE 20:00. Ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control să investigheze acest caz.

Citește mai mult

Donald Trump, candidat republican la Casa Albă

Candidatul republican arată ca un website cu titlurile țipătoare dar nu au informație la interior. Rămâne de văzut dacă alegătorii lui vor rămâne cu buza umflată așa cum fac cititorii care dau click pe titlurile bombastice care promit dezvăluiri incredibile, informații exclusive și nemaivăzute.

Citește mai mult

Seniori

Un adevăr statistic îngrijorător, îmbrăcat în metafora "piramida inversată": în 2015, 3,1 milioane de salariați din mediul privat susțineau 15 milioane de bugetari, copii, pensionari și persoane care primeau ajutoare sociale de diverse forme. (Inquam Photos/ Adel Al-Haddad)

Citește mai mult

Dacian Cioloș, 30 octombrie 2016

Cât de mult a progresat România dacă permite liderilor să pronunțe obsesiv prenumele de proveniență franceză (Julien) al premierului în funcție pe un ton ironic, încărcat de naționalism primitiv? De parcă să fii născut în România din părinți români, dar să te cheme Andrew te face mai puțin român și mai puțin iubitor de popor. (foto: Octav Ganea/ Inquam Photos).

Citește mai mult

Proteste #Colectiv

A trecut un an. În urma tragediei de la Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi.

Citește mai mult

Guvern

În ministere e o stare nocivă de așteptare. Unii numără cu calm zilele până la alegeri, când totul se va clarifica și vor reveni ai lor. Unii pitesc prin sertare dosare, proiecte și pachete legislative pe care le cer cei de sus. „Fac un joc surd”, ca să-l citez pe unul din funcționari, pe care partidul l-a adus la minister și l-a făcut om.

Citește mai mult

Fără educație, visurile dispar

„Fiecare copil la grădiniță” este un program care a crescut rata de prezență la școală și grădiniță de la 43% la 81% în câțiva ani, acolo unde este implementat. Până în 2020, inițiatorul proiectului, Asociația OvidiuRo vrea ca acesta să fi adoptat la nivel național în România. Creșterea numărului de elevi integrați de la un an la altul în tot mai multe zone cu risc de abandon școlar i-a determinat pe reprezentanții organizației să caute soluții în tehnologie pentru-și face misiunea mai ușoară și mai eficientă.

Citește mai mult

Aglomerație la Metrorex București

Fotografiile și apoi filmulețele postate marți de internauți oferă toate motivele pentru demiteri în masă la Metrorex București și la ISU. Oare când se joacă de-a exercițiile din plastic, în bătaie de joc și cheamă televiziunile să ne spună că totul este sub control, fac simulările cu mii de oameni în stația de la Victoriei? (foto: Ileana Andrei)

Citește mai mult

Cum faci să dispară îngrădirile impuse de stocarea fizică a informațiilor, dar și limitările de timp și spațiu? Cum administrezi o situați dificilă, când, de exemplu, membrii organizației din care faci parte trebuie să descarce sau să încarce, să primească sau să trimită fișiere de la și înspre sediul central, într-un interval orar scurt sau chiar simultan? Nevoia de eficiență, de accesare a informațiilor în timp real de pe mai multe device-uri, necesitatea eliminării granițelor prin tehnologie determină organizațiile non-profit să migreze spre tehnologie și să adopte soluții unitare de cloud.

Citește mai mult

Despre angajatul viitorului

Generația nouă nu este mai slab pregătită, este de părere managerul de HR al Metropolitan Life. „Gândiți-vă altfel: e ca și cum am sfida o generație întreagă care - de fiecare dată când ne întâlnim cu ea - ne predă lecții în anumite arii, mai ales cele legate de creativitate sau capacitatea de operare cu anumite date pe care le avem toti la îndemână, dar pe care ei știu să le pună cel mai bine în valoare (...) Punctual, cred că, pur și simplu, aceste generații sunt diferite. Pornind de la faptul că ele sunt diferite, ele ar trebui tratate diferit.”

Citește mai mult

Fostul subprefect de Prahova Alexandru Banica, fotografiat, în timp ce săruta mâna noului șef al CJ Prahova

Oricine știe să facă o campanie pe bani. Mitinguri la care participanții primesc 10 lei la negru, geci cu însemnele partidelor, pliante, corturi, câtăreți, mici, grătare, afișaj pe panouri, muzică populară. La țară, pachet pentru săraci cu d’ale gurii, un mop, o găleată. La oraș, un pix, o brichetă, un carnețel, un calendar, niște broșuri în poștală.

Citește mai mult

Laura Codruța Kovesi

Sebastian Ghiță se aruncă în mulțime și detonează centura cu explozibil din jurul brâului, sperând că, dacă tot se duce, va reuși să pulverizeze credibilitatea Laurei Codruța Kovesi și a instituției DNA. (Foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe)

Citește mai mult

Foc de artificii impresionant la încheierea UNTOLD 2016

300.000 de participanți în patru zile de concerte, care - din primele estimări- au adus în economia locală peste 35 de milioane de euro. Inspectoratul Național pentru Imigrări a confirmat oficial că aproape 30.000 de străini au venit la Cluj între 4 și 7 august, special pentru UNTOLD 2016. „După două ediții, cred că putem spune că am adunat la Cluj publicul pe care și-l dorește orice brand din România: civilizat, activ, cu putere de cumpărare”, spune Adrian Chereji, Head of Marketing & Communication UNTOLD, într-un interviu acordat Republica.

Citește mai mult

Am citit tot discursul academicianului Ioan-Aurel Pop. Nu l-am găsit șocant, așa cum a fost catalogat de diverse website-uri. Puține lucruri sau afirmații mă mai șochează. Trăim în țara în care condamnați penali se bat pe funcții, primari prinși cu șpaga în mână sunt votați de locuitori, iar pe rănile unor pacienți umblă larvele.

Coperta Time
Citește mai mult

Daniel Pearce, cunoscut în lumea artistică drept Eats Everything

Daniel Pearce, cunoscut în lumea artistică drept Eats Everything, vorbește pentru Republica despre moștenirea muzicală a orașului în care s-a născut, Bristol, despre BREXIT, dar și despre marile păcate ale Social Media. Daniel Pearce are o poveste interesantă- fost corporatist, și-a lăsat baltă meseria ca să se ocupe de muzică. „Poți face astfel încât să-ți apară în feed numai ce vrei tu să vezi. Iar creierul tău devine leneș, selectează numai ceea ce dorește să vadă, să parcurgă, să audă. Te abonezi sau dai like numai la ce dorești și atunci s-ar putea să primești numai remarci rasiale, să spunem, în feed. Să nu-ți apară și contraargumentele, iar tu să devii prizonierul unor opinii fixe”, spune Daniel Pearce.

Citește mai mult

Dacian Cioloș, premierul României

Aproape de jumătatea lui august, Institutul Național de Statistică anunță date neașteptate pentru economia românească. Avem o creștere record de 6% în trimestrul 2 din 2016 față de aceeași perioadă de anul trecut. E și de bine, e și de rău, important este cum e folosit acest avans al economiei. Să colecteze cât mai mult la buget și să investească în lucrări publice de anvergură - sunt singurele două căi de urmat pentru Executivul Cioloș.

Citește mai mult

Armin van Buuren

Imaginați-vă un stadion plin, care răspunde la unison la îndemnurile artistului de pe scenă, iar care atunci când primește lumini, lasere, jocuri de flăcări dă impresia că s-ar distra pentru ultima oară. Asta am văzut azi dimineață pe URSUS UNTOLD ARENA, în timpul show-ului susținut de un Armin van Buuren. (Foto: Facebook Untold)

Citește mai mult

Cioloș IT

Gândiți-vă la informatizarea instituțiilor publice și banii aruncați acolo ca la un robinet de acasă, care mai întâi a picurat nițel, apoi tot mai tare, apoi s-a stricat pe la garnituri, ca- în cele din urmă- să se fisureze la țevi. Așa zisa informatizare a statului a fost cel mai stricat robinet al țării, la capătul căruia bugetul plătește, iar la a cărui țeavă ciuruită și-au cuplat conducta de încasat bani câțiva șmecheri, pe numărate. (Foto: gov.ro)

Citește mai mult

UNTOLD

Joi, 4 august, începe cel mai mare eveniment public al anului în România, la care sunt așteptați aproape 300.000 de participanți. Sute de artiști, între care cei mai apreciați și bine plătiți cinci DJ din lume, cântă pe mai multe scene din Cluj. UNTOLD este la a doua ediție în 2016, iar festivalul tinde să devină o adevărată industrie construită modular, care oferă servicii complete publicului- de la posibilități de cazare, până la circuite turistice la care vizitatorii au reduceri și chiar colecții de haine ale tinerilor designeri pe care evenimentul le susține. Asigurarea siguranței în Cluj-Napoca, orașul a cărui populație aproape că se dublează în aceste zile, este o provocare pentru autorități, care au luat toate măsurile pentru confortul vizitatorilor și localnicilor.

Citește mai mult

Firea

Mutarea noului primar nu este o noutate în ce privește modul în care tratează clasa politică ideea de sport și mișcare. Aproape jumătate dintre românii care au peste 18 ani sunt considerați supraponderali după criteriile de evaluare ale greutății (peste 46%), iar unul din zece face parte din categoria obezi. Date îngrijorătoare, dar care au și o explicație, dacă citim cifrele INS mai departe- doar 9,2% fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

Citește mai mult

Spitalul în care de mănâncă viermii

Este legitim să ne întrebăm câte greve au făcut cei de la Spitalul de Arși în ultimele decenii ca să reclame condițiile de lagăr în care sunt tratați pacienții. Sau câte plângeri au depus la ministere, casele de asigurări, parchete, câte filmulețe precum cel cu larvele care colcăie pe rana unui pacient au fost trimise redacțiilor din România.

Citește mai mult

Turcia cu tancurile pe străzi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se întoarce, astăzi mai puternic decât ieri. Cu milioanele de civili ieșiți în stradă, cu marile puteri care au cerut respectarea ordinii constituționale în Turcia, se va folosi de acest val. Câteva observații la aproape 24 de ore de la ceea ce s-a dovedit a fi tentativa de lovitură de stat.

Citește mai mult

Copac tăiat

Probabil că nu neapărat tăierea arborilor în cea mai poluată capitală din Europa a stârnit revolta pe rețelele de socializare, cât mai degrabă modul mișelesc în care au fost rași. Pe tăcute, „pe palmatelea", ar fi spus vecinii din cartierul în care am copilărit, „până să-și dea proștii seama, gata, i-ai făcut". (Foto: Facebook Alexandru Roșieanu)

Citește mai mult

Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life România

„Statul trebuie să se gândească bine cum își maximizează fluxurile de capital, fiindcă poate obține o finanțare care este la mâna lui. Firmele de pensii și de asigurări lucrează pe termen de 10, 20, 30 de ani. Ceea ce înseamnă că banii strânși pot fi direcționați spre lucrări tot pe termen lung, spre infrastructură. S-ar putea cladi foarte multe lucruri în România. Se pot face construcții mai mari sau mai mici- canalul Dunăre-București, zic unii că s-ar dezvolta Bucureștiul, sau o centură în jurul Capitalei. E nevoie de ele și noi avem banii aceștia”, spune Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life România.

Citește mai mult

Dacian Cioloș - Cristian Ghinea

Să înceapă niște unii să cotrobăie prin dulapurile despre care ai crezut tot timpul ca sunt numai ale tale, să-ți ia la numărat boarfele- de care sunt, cât de curate sau murdare, cât au costat, cine le-a cumpărat, din banii cui și în ce fel- da, e foarte deranjant, mai ales când asta nu s-a întâmplat de zeci de ani. (Foto: Facebook Dacian Cioloș)

Citește mai mult

UNTOLD_Ursus_Arena

Sute de artiști români și străini vor urca pe cele 10 scene din Cluj la începutul lunii august. Pentru al doilea an, UNTOLD va oferi bilete și abonamente gratuite absolvenților de liceu care iau 10 la examenul de bacalaureat. Festivalul va continua campania Pay With Blood, iar anul acesta, împreună cu platforma Si Eu Donez, va demara un proiect unic în România, pentru promovarea donării benevole de sânge cu ajutorul tehnologiei. Organizatorii celui mai mare festival din România au prezentat joi conceptul creativ al evenimentului de anul acesta. Personajul central este Magicianul.

Citește mai mult

CEO Metropolitan Life România

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România, al treilea jucător de pe piața locală, anunță -într-un interviu acordat Republica.ro- o revoluție în domeniul asigurărilor. "Dreptul de a fi protejat sau de a-ți pune la adăpost familia printr-o asigurare este unul fundamental. Așa cum multe state ale lumii recunosc prin lege dreptul la broadband (n.r. dreptul de a avea acces la internet), așa credem noi că fiecare familie de la noi trebuie să aibă acces la o asigurare de viață sau una care să acopere un tratament medical".

Citește mai mult

România asigurată

"La un test făcut în rândul copiilor preșcolari, aceștia au spus că banii sunt fabricați de zâne și personaje din desene animate", povestea, pe jumătate amuzat, dar și pe un ton care nu ascundea îngrijorarea, economistul șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea, în timpul unei conferințe organizate de instituție în 2015. Problema e faptul că la fel au crezut, probabil, și părinții lor, care și-au făcut credit cu buletinul la o dobândă foarte mare sau au angajat cheltuieli pe care acum nu pot să le susțină, a continuat discuția.

Citește mai mult

Leneși Zootopia

Tănticile sunt la fel de depășite și deranjate la locul de muncă, mirosul e ca în autogară pe timpul lui Ceaușescu. Nu există scaune, nu există bonuri de ordine, stai degeaba la un ghișeu ca să ți se spună că trebuia să te așezi la altul și, peste toate, nu e un aparat de aer condiționat ca să poți resipira și amâna starea de leșin.

Citește mai mult

Centrul orașului Iași: experiment

Iași, orașul în care mi-am trăit tinerețea, m-am îndrăgostit, m-am îmbătat cu colegii și m-am plimbat cu fetele pe sub teii de prin Copou și Ștefan cel Mare, a intrat în UE. A făcut-o cu capul sus, ducând o luptă elegantă, în stradă, pe internet și pe Facebook cu abuzul făcut de aleși. (Foto Facebook „Iașul iubește teii”)

Citește mai mult
Subiectele zilei în presa internațională

Reportaj în primul oraș din SUA cu majoritate musulmană

Hamtramck (se pronunță Ham-Tram-ik) a fost locuit, încă din anii '20, de o comunitate mare de polonezi, depășiți astăzi de miile de emigranți din Yemen, Bangladesh și Bosnia. Un reportaj publicat în Washington de Sarah Puliam Bailey, despre trecut și viitor, teamă, "clash of cultures" în locul în care procentul populației cu origine poloneză a scăzut de la 90% la 11% din 1970 până astăzi.

Citește articolul original

Uzinele Dacia

„Nu putem face totul în cloud, că mai ai nevoie și de o stradă pe care să te miști, și o scoală care să-ți trimită un absolvent pregătit, un spital în care să îți internezi bunicul bolnav”, remarca un prieten care are o firma în IT, sector care împreună cu telecomunicațiile a adus 6% din PIB în 2014. ( Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult