Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist, fondator Republica, este producător de televiziune cu o experiență de peste 20 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria ”news" pentru campania „Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje „România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, site-ul stirileprotv.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Stéphane Brimont_

Există câteva studii externe care arată că sumele care trebuie investite sunt undeva între 1,2 miliarde și 1,5 miliarde de euro pe an. Cred că suntem aproape de limita superioară a acestui interval. 1,2 miliarde este deja o sumă semnificativă din perspectiva unei țări. Dacă ne gândim la UE, pe o perioadă de cinci ani, sumele se situează între 400 și 800 de miliarde. Unul dintre marile subiecte este, evident, existența fondurilor de la UE, cum este PNRR, și capacitatea de a utiliza o parte din acești bani pentru că este o modalitate de a realiza investiții fără a pune prea multă presiune pe consumatori”, spune Stéphane Brimont, Managing Director și șef al diviziei de active reale pentru Franța și Benelux la Macquarie Asset Management (MAM).

Citește mai mult

Stéphane Brimont

Stéphane Brimont este Managing Director și șef al diviziei de active reale pentru Franța și Benelux la Macquarie Asset Management (MAM). În ianuarie 2024, Financial Times scria că Macquarie a ridicat 8 miliarde de euro pentru un fond de investiții destinat infrastructurii critice a Europei (”largest ever such vehicle focused on the continent”). Macquarie Group („Macquarie”) este un grup global de servicii financiare cu sediul în Australia, ce operează pe 34 de piețe din lume, cu peste 20.000 de angajați și gestionează active în valoare de peste 567 de miliarde de euro.

Citește mai mult

Lars Fruergaard Jørgensen

„Acum vedem o creștere foarte puternică a obezității, dar noi am început cercetările în urmă cu mai bine de 25 de ani, când nu exista piață și erau doar câteva produse care s-au dovedit periculoase”, spune Lars Fruergaard Jørgensen într-un interviu exclusiv acordat platformei Republica.

Citește mai mult

Armament rusesc distrus

Unii parlamentari au aplaudat fluturând steagul Ucrainei. Din pachetul de aproape 61 de miliarde de dolari, votat cu o susținere largă, 14 miliarde de dolari permit Ucrainei să cumpere sisteme avansate de armament și alte echipamente de apărare. Președintele Zelenski a mulțumit Statelor Unite, exprimându-și speranța că proiectul de lege va fi susținut și în Senat semnat apoi de Joe Biden (foto: Piese de armament rusesc distruse de soldații din Ucraina au fost expuse în 2023, în centrul Kievului. Foto: Renaud Rebardy / Alamy / Alamy / Profimedia).

Citește mai mult

Lars Fruergaard Jørgensen

„Nu poți spune că există o discuție despre accesul la medicamente dacă inovația nu are loc. Când o companie investește peste un miliard de dolari ca să dezvolte un medicament și vede că nu poate recupera investiția, pur și simplu, nu o mai face. Nu mai dezvoltă medicamentul”, spune președintelui EFPIA (Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice), Lars Fruergaard Jørgensen) și CEO-ul Novo Nordisk.

Citește mai mult

Roșia Montană copii

„Tribunalul arbitral decide următoarele: 1. Respinge în unanimitate obiecțiile pârâtului cu privire la competența Tribunalului şi la admisibilitatea pretențiilor; 2. Respinge pretențiile reclamanților pe fond în temeiul BIT Canada-România şi în temeiul BIT Marea Britanie-România” - acesta este un prim fragment din decizia luată. În cazul în care a ar fi pierdut procesul, România ar fi putut plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari companiei Gabriel Resources (Foto: Ovidiu Matiu/ Inquam Photos)

Citește mai mult