Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist și producător de televiziune cu o experiență de peste 20 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria „news" pentru campania „Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje "România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, site-ul stirileprotv.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

barbat pe strada

Ce statură morală are un magistrat ieșit din sistem la 46-48-50-55 de ani (cu pensia mai mare decât salariul) și de ce ar trebui să avem încredere în el să judece dosarele societății? Mai ales când un astfel de magistrat eșuează în cea mai simplă judecată, cea a bunului simț- „cum să am pensie mai mare decât salariul, cum să ies la pensie mai devreme decât stagiul obligatoriu de cotizare? Cum să iau atâția bani pe lună în timp ce alții mor de foame, nu merg la școală, nu au bani să meargă la spital?”. (Foto: Alessandra Merlo / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Self checkout

O postare pe Facebook, în care o persoană fizică formula o opinie personală despre casele de marcat fără casier din Auchan, s-a comportat ca un examen imagistic pentru mare parte din societatea românească. Mulți s-au supărat și au îndemnat la boicot, alții au încercat să demonstreze că acesta este progresul. Pe scena politică, AUR a încercat să se urce pe valul de supărare, PSD l-a împins pe scări și a supralicitat populist: să impozităm casele de marcat fără casier.

Citește mai mult

Copil tehnologie

„Un copil care stă nesfârșit pe un joc sau navighează fără rost pe youtube își umple timpul care a fost golit de relație sau de contact. Sau de priceperea părintelui de a-i oferi ceva la schimb, ceva relevant la schimb”, spune Mugur Ciumăgeanu, psiholog clinician.

Citește mai mult

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Premierii Ciolacu și Ciucă

Liderul social democrat visează la dividende ca în Germania (26%) și la impozitarea cât mai aspră a capitalului, măsuri anunțate pe un ton ce trădează dorința de a penaliza orice inițiativă privată, orice individ care refuză să trăiască din bani publici. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon DA VINCI Xi

„Când mă gândesc la lucrurile peste care am trecut... mă simt mult mai puternică acum”, spune cu voce tremurândă Ana Maria, o pacientă de a fi operată cu ajutorul chirurgiei robotice, considerat cel mai modern tratament oferit în prezent în întreaga lume pentru numeroase afecțiuni medicale.

Citește mai mult

Spațiul Schengen

S-a umflat inima de dac în zeci de politicieni, și-au amintit diverși inși de privatizările „perlelor” economiei naționale, vorbind numai despre profiturile de după intrarea în acționariat a străinilor, eludând însă total situația financiară catastrofală în care se găseau unele dintre acestea înainte de vânzare.

Citește mai mult

#NoiFacemUnSpital este gata

#NoiFacemUnSpital înseamnă în prezent o clădire de 12.000mp și 9 niveluri ridicată de la zero, o centrală termică de 2.400mp ce va deservi întreg Spitalul Marie Curie, instalații conforme cu normele moderne pentru spitale și un proiect de design gândit în jurul pacientului și al familiei sale.

Citește mai mult