Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist, fondator Republica, este producător de televiziune cu o experiență de peste 20 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria ”news" pentru campania „Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje „România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, site-ul stirileprotv.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

articol audio
play icon mic icon Anyma la UNTOLD 2025

Se spune că în viață trebuie să ajungi măcar o singură dată în câteva locuri din lume, iar unul dintre acestea este „Sfera” din Las Vegas. Construcția m-a fascinat, am scris despre modul în care a fost ridicată anul trecut, la provocarea National Geographic, care a difizat un episod despre MSG Sphere din Las Vegas în seria „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”. Dar cine este Anyma? Proiectul a fost creat de Matteo Milleri, considerat un adevărat vizionar al genului. Milleri este un artist multidisciplinar.

Citește mai mult

Maria Mihai - habits

Știrile, analizele sau campaniile despre risipa alimentară îmi creează o atitudine de indiferență sau respingere. Am percepția despre subsemnatul că arunc foarte puțină mâncare (iau puține produse însă diferite, de la o sesiune de cumpărături la alta, consum puțin și în general evit aglomerația la case).

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu---

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a revenit cu explicații după ce duminică a lăudat discursul lui Crin Antonescu de la Congresul PSD. Într-o intervenție pentru B1 TV, Cristian Tudor Popescu a precizat că el nu a spus că îl va vota pe candidatul comun al coaliției de guvernare, așa cum s-a interpretat în spațiul public:

Citește mai mult

Marcel Boloș la telefon

Cum răspund Marcel Boloş, care a condus Finanţele între 15 iunie 2023- 23 decembrie 2024 și premierul Marcel Ciolacu la întrebarea dacă își reproșează dezastrul bugetar din 2024, care ne aduce notele proaste din partea agenţiilor de rating? Demersul aparține ZF, care i-a contactat pe cei doi în cursul zilei de sâmbătă, după ce S&P a revizuit perspectiva ratingului României de la stabilă la negativă, din cauza riscurilor fiscale și externe ridicate. Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

Cooperativa PSD-PNL-UDMR

E nevoie de o competiție onestă, ca un campionat de fotbal cu bune și rele, eliminări din grupe la mustață, meciuri spectaculoase, ratări, goluri încasate, goluri marcate, faze de generic, penalty-uri, faulturi. Cel mai important este ca toate să se întâmple în condiții de fair-play (deci inclusiv campanii cu buget zero să nu mai existe). (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Noua coaliție de guvernare

Dincolo de eliminarea unor facilități (IT, construcții și agricultură), de scăderea plafonului la IMM-uri pentru impozitarea pe venit (de la 500.000 la 250.000 și apoi la 100.000 de euro), dincolo de creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%- măsuri cu privire la care oameni care se pricep s-au exprimat de nenumărate ori în diferite ocazii, sunt câteva lucruri grave legate de această „ordonanță trenuleț”. (Foto: Inquam Photos /Octav Ganea)

Citește mai mult

Guvernul Ciolacu 2 și Iohannis

S-a întâmplat o măgărie: în timp ce angajații de la buget nu se mai aleg cu promisiunile pentru 2025 și rămân la veniturile din 2024 (deci nu li se ia nimic din ce au deja) privații sunt luați pe nepregătite și li se trag bani din conturi și buzunare. Ia să ne gândim: cine rămâne cu mai puțini bani începând cu 2025, decât are acum, la final de 2024?

Citește mai mult

Parlamentul României

Sigur, mulți nu vor simți imediat efectele acestei scăderi, alții vor spune că nu-i impactează deloc. Probabil că abia copiii care sunt azi în ciclurile primare și gimnaziale vor înțelege ce înseamnă încrederea pe piețe și cum poate crește costul de împrumut când iei note proaste, ca stat. Iar de aici, evenimentele-n lanț- investiții private mai mici, fluctuații de curs valutar, angajări mai puține, bani mai mulți care se duc pe dobânzi mai mari în loc să intre în economie în diferite moduri. Câte și mai câte.

Citește mai mult

Pâine și Mâine 2024

Am ajuns aici într-o zi de marți la prânz, pe ploaie. În unul din rarele momente în care mă simțeam deznădăjduit cu privire la viitor, am nimerit într-o comunitate care mi-a schimbat total perspectiva. O oră și puțin distanță de inima metropolei București, de turnurile din sticlă ale clădirile moderne, la parterul cărora oamenii care câștigă cât media europeană își mănâncă croissantul și-și beau cafeaua de origine ori ies în weekend la pizza cu gașca.

Citește mai mult