Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist și producător de televiziune cu o experiență de peste 15 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria "news" pentru campania "Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje "România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, siteul stirileprotv.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

oraș

Izolarea pe timp de pandemie cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocări ale individului, dar și ale societății în ansamblu. Învățăm să muncim di dormitor sau living, facem temele cu copiii care merg la școală online, încercăm să ne umplem timpul gătind. Pentru unii, izolarea socială este un chin aproape imposibil de îndurat. Pentru alții este oportunitatea de a citi ceva ce au amânat de mult timp sau de a se întoarce la hobby-ul abandonat. Psihologii și psihiatrii ne împărtășesc câteva trucuri care să ne ajute să nu ne pierdem cumpătul în această perioadă.

Citește mai mult

#responsabilitate

Măștile de protecție au început să reapară în rafturile farmaciilor. Unele sunt fabricate în România, unele sunt aduse cu transporturi strategice de autoritățile statului, altele vor fi introduse de companii private care le importă de la firme partenere din Europa și Asia. Măștile de față vor deveni un accesoriu tot mai întâlnit la spital, pe stradă, în magazine. Însă cum se poartă corect o mască de protecție? Cât timp este bine să o purtăm? Cum se dă jos de pe față și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm?

Citește mai mult

Spital în carantină

De pildă, la spitalul din Motru, un angajat care a cerut să rămînă anonim mi-a relatat că membrii conducerii le spun că să nu mai ceară măști, despre care se vede limpede că au devenit un accesoriu de fiță, la mare modă, pe trend, cum ar zice unii. Șefi de spitale din această categorie ar trebui demiși apoi cercetați penal de urgență pentru că împiedică lupta împotriva pandemiei prin actul lor managerial criminal. Astfel de oameni nu au ce căuta în funcții cu o responsabilitate atât de mare pe timp de pandemie.

Citește mai mult

#responsabilitate

Noul coronavirus SARS-CoV-2, denumit în limbajul comun COVID-19, este foarte complex, iar modul în care pacienții răspund infecției diferă de la un caz la altul, în funcție de vârstă, vulnerabilitatea sistemului imunitar, alte boli pe care le aceștia le au și tratamentul aplicat. Dacă la început abordarea a fost diferită în funcție de cultura și experiența popoarelor, la nivel mondial începe să se sedimenteze o strategie generală de luptă contra pandemiei.

Citește mai mult

#responsabilitate

Învățăm să luăm distanță socială, să ne izolăm temporar, atunci mișcarea pe distanțe mici și mari nu a fost niciodată mai la îndemână. Redefinim relațiile cu cei dragi, începem să lucrăm de acasă utilizând tehnologia, iar copiii noștri se obișnuiesc cu lecțiile predate de dascălii lor online. Dar poate cel mai important este că învățăm împreună să fim responsabili.

Citește mai mult