Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist și producător de televiziune cu o experiență de peste 15 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria "news" pentru campania "Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje "România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, siteul stirileprotv.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult

Pierre-Etienne Cizeron

„Există aici o cultură puternică în ceea ce privește tehnologia, iar nivelul ingineriei este foarte bun”, spune directorul de marketing Pierre-Etienne Cizeron, care amintește că aici este locul în care compania a lansat pentru prima dată 5G. La câțiva ani distanță, unul din patru telefoane mobile smart care se vinde este 5G.

Citește mai mult

Nicușor Dan, Primarul General

Orice om cu o urmă de rațiune și bun simț înțelege că un primar nu poate rezolva în 12 luni provocările apărute după 4 ani de mandat catastrofă, marcat de tocarea banilor publici, datorii imense, numiri politice și festivaluri cu iepuri și găini înhămate la căruțe (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos).

Citește mai mult

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

santier -

Indiferent de domeniul unde vă desfășurați activitatea, există riscul de îmbolnăvire la locul de muncă. În fiecare an, lucrători din diverse sectoare se rănesc sau capătă suferințe, iar mulți se confruntă cu probleme grave care le modifică temporar starea de sănătate sau chiar le pun viața în pericol. Totul din cauza unor factori pe care nu îi pot controla. (Foto: Sergii Petruk / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Mănuși de protecție

În cazul mănuşilor de protecţie, este importantă nu doar purtarea lor, ci și folosirea tipului de mănuși potrivit pentru fiecare gen de lucrare executată. Nu există mănuși universale. Mănușile trebuie curăţate adecvat, dezinfectate sau aruncate dacă este cazul, după utilizare. Mănuşile de protecţie trebuie să fie etichetate de către producător cu marcajul CE.

Citește mai mult

Vlad Voiculescu

În câteva luni de ministeriat, Vlad Voiculescu nu a reușit să urnească absolut niciun individ din minister, din acei faraoni care stăpânesc sistemul, indivizi și mai ales individe fără de care nu mișcă nimic. Ar fi putut și cred că ar fi avut și susținere publică, mai ales în primele săptămâni, dar nu a reușit. Nici măcar nu știm oficial că și-ar fi propus.

Citește mai mult