Sari la continut
alt

Alex Livadaru

Jurnalist și producător de televiziune cu o experiență de peste 15 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria "news" pentru campania "Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje "România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, siteul stirileprotv.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Femeie mașină Uber

Discuția dintre deținătorii de licențe de taximetrie și autorități va fi sinceră când toată lumea va recunoaște că la un tarif de până în 30 de eurocenți pe kilometru, cât este în București, oamenii care desfășoară această activitate fie fac evaziune fiscală, fie ar trebui să devină niște eroi, iar acest serviciu social public ar trebui subvenționat de la bugetele locale. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Ora Pământului

Al nouălea an la rând, sărbătorim, alături de alte 100 de state ale lumii, Ora Pământului. Stingem luminile, instituțiile devin și ele cool. Iată câteva imagini care arată cât preț dăm noi pe calitatea mediului. O Românie care moare încet, pe care o lăsăm bolnavă moștenire generațiilor de după noi. (Virgil Simonescu/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Francois Bloch

Conexiunile la serviciile bancare online, anumite tranzacții și operațiuni făcute prin intermediul telefoanelor inteligente le vor depăși în câteva luni pe cele realizate prin laptopuri și calculatoare în cazul băncii pe care o conduce, spune François Bloch, CEO-ul BRD Société Générale. Mai importantă decât raportarea unor cifre anuale spectaculoase este dezvoltarea durabilă și solidă, iar în mandatul său vrea să îmbunătățească substanțial comunicarea cu clienții. Ce crede numărul 1 din BRD despre creșterea cheltuielilor cu salariile din sectorul public, care sunt primele sale impresii despre infrastructura din România și calitatea angajaților români, aflați din interviul acordat de Francois Bloch (foto: Mediafax Foto).

Citește mai mult

Dr. Rubén Bild

România ar trebui să aibă o strategie națională de comunicare cu pacienții de orice vârstă și rudele lor. „Este inacceptabilă după orice standarde situația de astăzi din spitalele din România, în care mai mulți medici se află în aceeași încăpere mică împreună cu mai mulți pacienți în stadii diferite ale bolii și încearcă să comunice", spune Dr. Rubén Bild, psihanalist specializat în îngrijiri paliative, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

Ai puterea să-ți faci viitorul

Telefonul smart din buzunarul de la pantalonii jeans vibrează. În partea de sus a ecranului, o notificare. Această alerta a fost primită doar de 36 de oameni, bărbați, femei sau chiar și tineri care au absolvit liceul anul trecut. Pe acești anonimi îi unesc câteva trăsături.

Citește mai mult

Ciprian Lăduncă

„Părinții care decid să își trimită copiii la facultate sau să facă investiții serioase în educația lor ar putea să beneficieze de anumite avantaje fiscale. Nu e obligatoriu ca acestea să fie foarte mari, dar ideea simbol, faptul că statul încurajează învățarea continuă sau că se dezbate public despre această temă ar putea avea efecte importante la nivelul societății", este de părere Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life România. În ceea ce privește nivelul de educație financiară, el crede că acesta nu se măsoară în valoarea veniturilor, ci în nivelul de confort al vieții unui adult. „E important să nu trăiești din credit, ba chiar în fiecare lună să aloci pentru economisire o numită parte din venit.", spune Lăduncă.

Citește mai mult

Fake News

Avem două exemple în chiar săptămâna care s-a încheiat. Un episod i s-a întâmplat liderului PSD în timpul unui interviu acordat jurnalistei Alexandra Andon de la Radio România Actualități. Peste Ocean, declarațiile lui Donald Trump au fost verificate și contrazise live, în timpul unei conferințe de presă. Tehnologia și rețelele de socializare- care au contribuit decisiv la viteza de propagare a informației- vor fi nevoite să pună acum umărul la asigurarea calității știrilor. Cu cât o vor face în timp real, cu atât lupta cu fake-news-ul va fi mai eficientă.

Citește mai mult

Proteste antiguvernamentale Cluj-Napoca

Este stupefiant să auzi viziunea ministrului agriculturii în cabinetul Grindeanu, aberând despre milionul de oi și milionul de plăpumi (o găsiți pe rețelele de socializare). Postarea de pe Facebook a scretarei de stat Manuela Catrina care a văzut un diavol în fotografiile cu mulțimea luminând cerul cu telefoanele bagă orice om cu scaun la cap în depresie.

Citește mai mult

Abrogati si apoi plecati

Liderul Liviu Dragnea și promotorii atât de vestitelor ordonanțe se comportă precum piromanii satului. Dau foc la căpița de fân a vecinului din capătul străzii, strigă cu toate puterile: „Foc, foc!” și apoi pun mâna pe găleată și pretind că sunt eroii care au stins incendiul. (Foto: Alberto Groșescu)

Citește mai mult

Proteste Piața Victoriei, 02 Februarie 2017

Feed-urile de social media sunt inundate cu imagini care au devenit virale, cu transmisiuni LIVE. A devenit cool să ieși să-ți salvezi țara de infractorii aflați vremelnic la putere, a devenit o misiune națională să lași o țară mai corectă, mai curată copiilor care vin din urmă, se cântă imnul, protestarii au intrat în logica responsabilității față de generațiile care vin- dacă-i lăsăm acum, vor face orice. Spiritul este revoluționar, nimeni nu se mai ascunde de teama unor controale sau abuzuri. Joi, un restaurant oferea manifestanților înfometați câte o felie de pizza caldă la schimb cu parola #altăîntrebare (foto: Mihnea Spinoiu).

Citește mai mult

BOTS

Există cinci întrebări frecvente adresate de oameni (ro)BOTS-ilor. „Are you real?”- Este a treia cea mai comună întrebare- potrivit revistei venturebeat.com, care citează o cercetare cu topul reacțiilor pe care le au oamenii în contact cu inteligența artificială (AI). (Getty Guliver Images)

Citește mai mult

Joshua Castellano

Faceți un mic exercițiu. Ieșiți pe stradă, în orașul vostru și mergeți pe jos, 1 kilometru. Încercați să vedeți câte legi sunt încălcate în scurta plimbare. (Foto: Hotnews, sursa: Facebook / Joshua Castellano).

Citește mai mult

Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea

Pentru fanii poveștilor lui Pavel Coruț, care idolatrizează și absolutizează calitățile spionilor români de toate felurile: nu, România nu are cele mai bune servicii de pe planetă. (Foto- Inquam Photos / George Calin).

Citește mai mult

Cabinetul Grindeanu

Unii s-au grăbit să spună că aplicarea unei cote fixe de 1-2% din venitul întreprinderilor mici și mijlocii cu cifră de afaceri de sub 500.000 de Euro este greșită, alții critică aspru principiul conform căruia „ai n-ai profit, plătești”. Aplicarea unui impozit fix unui număr foarte mare de firme nu poate avea doar riscuri, așa cum nu poate aduce beneficii tuturor părților. Va deveni România paradisul SRL-urilor cu cifra de afaceri sub jumătate de milion de Euro? Vom deveni toți niște patroni cu salarii minime? Cum va arăta generația pensionarilor din 2035, plătiți azi cu 1450 de lei?

Citește mai mult

Politico

Întreaga situație seamănă cu iresponsabilitatea unui adult care i-ar da unui copil de 4 ani o mitralieră adevărată să se joace pe stradă cu ea, după ce s-a uitat la desene animate cu eroi care se împușcă prin oraș (foto: captură POLITICO, Matt Wuerker).

Citește mai mult

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis nu se dezminte prin frazele sale simple și seci, evidente, dar începe să ofere surprize. PSD a aflat azi că la Cotroceni nu e un personaj care vorbește ca dulapul și fuge de confruntare. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

CEO Metropolitan Life România

2016 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru consum, ceea ce a influențat vizibil și creșterea pieței de asigurări de viață și asigurări medicale. Este de așteptat ca și 2017 să fie un an bun pentru această industrie, ai cărei jucători au început să privească extrem de atent către tineri. Care sunt pârghiile prin care asigurările de viață ar putea ajunge la fiecare familie, dar și cât valorează cea mai mare despăgubire achitată unui client român de către companie, aflați într-un interviu acordat de Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România, pentru Republica, în cadrul campaniei România Asigurată.

Citește mai mult

Clinica de Oncologie Pediatrică Marie Curie

Desprinsă parcă din jocurile video sau din simulările orașelor viitorului, clădirea este imaginată să devină prima unitate medicală dedicată în întregime tratării copiilor bolnavi de cancer din România. Proiectul este gândit să conțină un cinematograf, spații de recreere, de joacă și educaționale (foto: captură din simularea grafică a clădirii).

Citește mai mult

Klaus Iohannis

Alegerile parlamentare 2016 sunt unice în ultimii 26 de ani. România trece la next level. Partidul sau alianța care preia guvernarea prin formarea majorității în Legislativ este obligat/ obligată să treacă la investiții masive în câteva domenii care și-au arătat falimentul în ultima vreme. Dincolo de rezultate, de lupta electorală, de atacuri, sunt toți datori să construiască.

Citește mai mult

Efectul Soros în Teleorman

În cazul său, sorosiștilor nu le merge. „Și Nicușor Dan ce este? Român?... E cu alde Soros, ăsta. Hai, mă, stai cuminte”, spune omul cu o replică aruncată peste umăr. Votantul închide discuția cu un zâmbet de satisfacție: știe el ce știe, e bucuros că nu s-a lăsat păcălit.

Citește mai mult

Florin Secureanu

De Ziua Națională, starețul de la Mănăstirea Pasărea să-l cinstească pe prea-păcătosul care i-a furat 334.000 de lei de sub saltea, taman când slujea la altar. Să-i cânte de iertarea păcatelor, fără să-i ceară banii înapoi, căci e 1 Decembrie (sursa foto: tolo.ro).

Citește mai mult

ZAIN Design Expressions

„Clujul a devenit un oraș al evenimentelor, iar deschiderea publicului către ele se simte (....) Ne știm mulți între noi, știm unii de alții, știm ce facem, cum am evoluat, înspre ce mergem. E avântul pe inovație”, spune Georgiana Ciceo, co-fondator ZAIN Design Expressions, pentru Republica, festivalul care a atras aproape 10.000 de participanți și unde unii din cei mai apreciați tineri designeri de vestimentație din România și-au lansat ultimele colecții (sursa foto: Radu Pădurean).

Citește mai mult

Ambarcațiune chinezească din antichitate

Principiul de a nu pune ouăle în același coș funcționa încă din anii 2000 înaintea erei noastre și era aplicat de chinezi pentru a diminua pagubele atunci când își transportau mărfurile pe râuri.

Citește mai mult

Panseluțe

Republica este locul celor care mută în fiecare zi România în cloud, chiar și metaforic. Locul în care se adună cei care muncesc, au idei, opinii, știu să dezbată civilizat, cu argumente.

Citește mai mult

Spital

Vineri, dimineața mea devine extrem de agitată. Zeci de notificări, mesaje, share-uri pe Facebook: ajutați un bărbat de 44 de ani, tatăl a doi copii, amânat de la operație pentru că e criză mare de sânge. Scurta investigație mi-a arătat însă că România este departe de a se face bine și că omul se confruntă cu o situație absurdă. UPDATE 20:00. Ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control să investigheze acest caz.

Citește mai mult

Donald Trump, candidat republican la Casa Albă

Candidatul republican arată ca un website cu titlurile țipătoare dar nu au informație la interior. Rămâne de văzut dacă alegătorii lui vor rămâne cu buza umflată așa cum fac cititorii care dau click pe titlurile bombastice care promit dezvăluiri incredibile, informații exclusive și nemaivăzute.

Citește mai mult

Seniori

Un adevăr statistic îngrijorător, îmbrăcat în metafora "piramida inversată": în 2015, 3,1 milioane de salariați din mediul privat susțineau 15 milioane de bugetari, copii, pensionari și persoane care primeau ajutoare sociale de diverse forme. (Inquam Photos/ Adel Al-Haddad)

Citește mai mult

Dacian Cioloș, 30 octombrie 2016

Cât de mult a progresat România dacă permite liderilor să pronunțe obsesiv prenumele de proveniență franceză (Julien) al premierului în funcție pe un ton ironic, încărcat de naționalism primitiv? De parcă să fii născut în România din părinți români, dar să te cheme Andrew te face mai puțin român și mai puțin iubitor de popor. (foto: Octav Ganea/ Inquam Photos).

Citește mai mult

Proteste #Colectiv

A trecut un an. În urma tragediei de la Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi.

Citește mai mult

Guvern

În ministere e o stare nocivă de așteptare. Unii numără cu calm zilele până la alegeri, când totul se va clarifica și vor reveni ai lor. Unii pitesc prin sertare dosare, proiecte și pachete legislative pe care le cer cei de sus. „Fac un joc surd”, ca să-l citez pe unul din funcționari, pe care partidul l-a adus la minister și l-a făcut om.

Citește mai mult

Fără educație, visurile dispar

„Fiecare copil la grădiniță” este un program care a crescut rata de prezență la școală și grădiniță de la 43% la 81% în câțiva ani, acolo unde este implementat. Până în 2020, inițiatorul proiectului, Asociația OvidiuRo vrea ca acesta să fi adoptat la nivel național în România. Creșterea numărului de elevi integrați de la un an la altul în tot mai multe zone cu risc de abandon școlar i-a determinat pe reprezentanții organizației să caute soluții în tehnologie pentru-și face misiunea mai ușoară și mai eficientă.

Citește mai mult

Aglomerație la Metrorex București

Fotografiile și apoi filmulețele postate marți de internauți oferă toate motivele pentru demiteri în masă la Metrorex București și la ISU. Oare când se joacă de-a exercițiile din plastic, în bătaie de joc și cheamă televiziunile să ne spună că totul este sub control, fac simulările cu mii de oameni în stația de la Victoriei? (foto: Ileana Andrei)

Citește mai mult

Cum faci să dispară îngrădirile impuse de stocarea fizică a informațiilor, dar și limitările de timp și spațiu? Cum administrezi o situați dificilă, când, de exemplu, membrii organizației din care faci parte trebuie să descarce sau să încarce, să primească sau să trimită fișiere de la și înspre sediul central, într-un interval orar scurt sau chiar simultan? Nevoia de eficiență, de accesare a informațiilor în timp real de pe mai multe device-uri, necesitatea eliminării granițelor prin tehnologie determină organizațiile non-profit să migreze spre tehnologie și să adopte soluții unitare de cloud.

Citește mai mult

Despre angajatul viitorului

Generația nouă nu este mai slab pregătită, este de părere managerul de HR al Metropolitan Life. „Gândiți-vă altfel: e ca și cum am sfida o generație întreagă care - de fiecare dată când ne întâlnim cu ea - ne predă lecții în anumite arii, mai ales cele legate de creativitate sau capacitatea de operare cu anumite date pe care le avem toti la îndemână, dar pe care ei știu să le pună cel mai bine în valoare (...) Punctual, cred că, pur și simplu, aceste generații sunt diferite. Pornind de la faptul că ele sunt diferite, ele ar trebui tratate diferit.”

Citește mai mult

Fostul subprefect de Prahova Alexandru Banica, fotografiat, în timp ce săruta mâna noului șef al CJ Prahova

Oricine știe să facă o campanie pe bani. Mitinguri la care participanții primesc 10 lei la negru, geci cu însemnele partidelor, pliante, corturi, câtăreți, mici, grătare, afișaj pe panouri, muzică populară. La țară, pachet pentru săraci cu d’ale gurii, un mop, o găleată. La oraș, un pix, o brichetă, un carnețel, un calendar, niște broșuri în poștală.

Citește mai mult

Laura Codruța Kovesi

Sebastian Ghiță se aruncă în mulțime și detonează centura cu explozibil din jurul brâului, sperând că, dacă tot se duce, va reuși să pulverizeze credibilitatea Laurei Codruța Kovesi și a instituției DNA. (Foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe)

Citește mai mult

Foc de artificii impresionant la încheierea UNTOLD 2016

300.000 de participanți în patru zile de concerte, care - din primele estimări- au adus în economia locală peste 35 de milioane de euro. Inspectoratul Național pentru Imigrări a confirmat oficial că aproape 30.000 de străini au venit la Cluj între 4 și 7 august, special pentru UNTOLD 2016. „După două ediții, cred că putem spune că am adunat la Cluj publicul pe care și-l dorește orice brand din România: civilizat, activ, cu putere de cumpărare”, spune Adrian Chereji, Head of Marketing & Communication UNTOLD, într-un interviu acordat Republica.

Citește mai mult

Am citit tot discursul academicianului Ioan-Aurel Pop. Nu l-am găsit șocant, așa cum a fost catalogat de diverse website-uri. Puține lucruri sau afirmații mă mai șochează. Trăim în țara în care condamnați penali se bat pe funcții, primari prinși cu șpaga în mână sunt votați de locuitori, iar pe rănile unor pacienți umblă larvele.

Coperta Time
Citește mai mult

Daniel Pearce, cunoscut în lumea artistică drept Eats Everything

Daniel Pearce, cunoscut în lumea artistică drept Eats Everything, vorbește pentru Republica despre moștenirea muzicală a orașului în care s-a născut, Bristol, despre BREXIT, dar și despre marile păcate ale Social Media. Daniel Pearce are o poveste interesantă- fost corporatist, și-a lăsat baltă meseria ca să se ocupe de muzică. „Poți face astfel încât să-ți apară în feed numai ce vrei tu să vezi. Iar creierul tău devine leneș, selectează numai ceea ce dorește să vadă, să parcurgă, să audă. Te abonezi sau dai like numai la ce dorești și atunci s-ar putea să primești numai remarci rasiale, să spunem, în feed. Să nu-ți apară și contraargumentele, iar tu să devii prizonierul unor opinii fixe”, spune Daniel Pearce.

Citește mai mult

Dacian Cioloș, premierul României

Aproape de jumătatea lui august, Institutul Național de Statistică anunță date neașteptate pentru economia românească. Avem o creștere record de 6% în trimestrul 2 din 2016 față de aceeași perioadă de anul trecut. E și de bine, e și de rău, important este cum e folosit acest avans al economiei. Să colecteze cât mai mult la buget și să investească în lucrări publice de anvergură - sunt singurele două căi de urmat pentru Executivul Cioloș.

Citește mai mult

Armin van Buuren

Imaginați-vă un stadion plin, care răspunde la unison la îndemnurile artistului de pe scenă, iar care atunci când primește lumini, lasere, jocuri de flăcări dă impresia că s-ar distra pentru ultima oară. Asta am văzut azi dimineață pe URSUS UNTOLD ARENA, în timpul show-ului susținut de un Armin van Buuren. (Foto: Facebook Untold)

Citește mai mult

Cioloș IT

Gândiți-vă la informatizarea instituțiilor publice și banii aruncați acolo ca la un robinet de acasă, care mai întâi a picurat nițel, apoi tot mai tare, apoi s-a stricat pe la garnituri, ca- în cele din urmă- să se fisureze la țevi. Așa zisa informatizare a statului a fost cel mai stricat robinet al țării, la capătul căruia bugetul plătește, iar la a cărui țeavă ciuruită și-au cuplat conducta de încasat bani câțiva șmecheri, pe numărate. (Foto: gov.ro)

Citește mai mult

UNTOLD

Joi, 4 august, începe cel mai mare eveniment public al anului în România, la care sunt așteptați aproape 300.000 de participanți. Sute de artiști, între care cei mai apreciați și bine plătiți cinci DJ din lume, cântă pe mai multe scene din Cluj. UNTOLD este la a doua ediție în 2016, iar festivalul tinde să devină o adevărată industrie construită modular, care oferă servicii complete publicului- de la posibilități de cazare, până la circuite turistice la care vizitatorii au reduceri și chiar colecții de haine ale tinerilor designeri pe care evenimentul le susține. Asigurarea siguranței în Cluj-Napoca, orașul a cărui populație aproape că se dublează în aceste zile, este o provocare pentru autorități, care au luat toate măsurile pentru confortul vizitatorilor și localnicilor.

Citește mai mult

Firea

Mutarea noului primar nu este o noutate în ce privește modul în care tratează clasa politică ideea de sport și mișcare. Aproape jumătate dintre românii care au peste 18 ani sunt considerați supraponderali după criteriile de evaluare ale greutății (peste 46%), iar unul din zece face parte din categoria obezi. Date îngrijorătoare, dar care au și o explicație, dacă citim cifrele INS mai departe- doar 9,2% fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

Citește mai mult

Spitalul în care de mănâncă viermii

Este legitim să ne întrebăm câte greve au făcut cei de la Spitalul de Arși în ultimele decenii ca să reclame condițiile de lagăr în care sunt tratați pacienții. Sau câte plângeri au depus la ministere, casele de asigurări, parchete, câte filmulețe precum cel cu larvele care colcăie pe rana unui pacient au fost trimise redacțiilor din România.

Citește mai mult

Turcia cu tancurile pe străzi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se întoarce, astăzi mai puternic decât ieri. Cu milioanele de civili ieșiți în stradă, cu marile puteri care au cerut respectarea ordinii constituționale în Turcia, se va folosi de acest val. Câteva observații la aproape 24 de ore de la ceea ce s-a dovedit a fi tentativa de lovitură de stat.

Citește mai mult

Copac tăiat

Probabil că nu neapărat tăierea arborilor în cea mai poluată capitală din Europa a stârnit revolta pe rețelele de socializare, cât mai degrabă modul mișelesc în care au fost rași. Pe tăcute, „pe palmatelea", ar fi spus vecinii din cartierul în care am copilărit, „până să-și dea proștii seama, gata, i-ai făcut". (Foto: Facebook Alexandru Roșieanu)

Citește mai mult

Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life România

„Statul trebuie să se gândească bine cum își maximizează fluxurile de capital, fiindcă poate obține o finanțare care este la mâna lui. Firmele de pensii și de asigurări lucrează pe termen de 10, 20, 30 de ani. Ceea ce înseamnă că banii strânși pot fi direcționați spre lucrări tot pe termen lung, spre infrastructură. S-ar putea cladi foarte multe lucruri în România. Se pot face construcții mai mari sau mai mici- canalul Dunăre-București, zic unii că s-ar dezvolta Bucureștiul, sau o centură în jurul Capitalei. E nevoie de ele și noi avem banii aceștia”, spune Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life România.

Citește mai mult

Dacian Cioloș - Cristian Ghinea

Să înceapă niște unii să cotrobăie prin dulapurile despre care ai crezut tot timpul ca sunt numai ale tale, să-ți ia la numărat boarfele- de care sunt, cât de curate sau murdare, cât au costat, cine le-a cumpărat, din banii cui și în ce fel- da, e foarte deranjant, mai ales când asta nu s-a întâmplat de zeci de ani. (Foto: Facebook Dacian Cioloș)

Citește mai mult

UNTOLD_Ursus_Arena

Sute de artiști români și străini vor urca pe cele 10 scene din Cluj la începutul lunii august. Pentru al doilea an, UNTOLD va oferi bilete și abonamente gratuite absolvenților de liceu care iau 10 la examenul de bacalaureat. Festivalul va continua campania Pay With Blood, iar anul acesta, împreună cu platforma Si Eu Donez, va demara un proiect unic în România, pentru promovarea donării benevole de sânge cu ajutorul tehnologiei. Organizatorii celui mai mare festival din România au prezentat joi conceptul creativ al evenimentului de anul acesta. Personajul central este Magicianul.

Citește mai mult

CEO Metropolitan Life România

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România, al treilea jucător de pe piața locală, anunță -într-un interviu acordat Republica.ro- o revoluție în domeniul asigurărilor. "Dreptul de a fi protejat sau de a-ți pune la adăpost familia printr-o asigurare este unul fundamental. Așa cum multe state ale lumii recunosc prin lege dreptul la broadband (n.r. dreptul de a avea acces la internet), așa credem noi că fiecare familie de la noi trebuie să aibă acces la o asigurare de viață sau una care să acopere un tratament medical".

Citește mai mult

România asigurată

"La un test făcut în rândul copiilor preșcolari, aceștia au spus că banii sunt fabricați de zâne și personaje din desene animate", povestea, pe jumătate amuzat, dar și pe un ton care nu ascundea îngrijorarea, economistul șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea, în timpul unei conferințe organizate de instituție în 2015. Problema e faptul că la fel au crezut, probabil, și părinții lor, care și-au făcut credit cu buletinul la o dobândă foarte mare sau au angajat cheltuieli pe care acum nu pot să le susțină, a continuat discuția.

Citește mai mult

Leneși Zootopia

Tănticile sunt la fel de depășite și deranjate la locul de muncă, mirosul e ca în autogară pe timpul lui Ceaușescu. Nu există scaune, nu există bonuri de ordine, stai degeaba la un ghișeu ca să ți se spună că trebuia să te așezi la altul și, peste toate, nu e un aparat de aer condiționat ca să poți resipira și amâna starea de leșin.

Citește mai mult

Centrul orașului Iași: experiment

Iași, orașul în care mi-am trăit tinerețea, m-am îndrăgostit, m-am îmbătat cu colegii și m-am plimbat cu fetele pe sub teii de prin Copou și Ștefan cel Mare, a intrat în UE. A făcut-o cu capul sus, ducând o luptă elegantă, în stradă, pe internet și pe Facebook cu abuzul făcut de aleși. (Foto Facebook „Iașul iubește teii”)

Citește mai mult
Subiectele zilei în presa internațională

Reportaj în primul oraș din SUA cu majoritate musulmană

Hamtramck (se pronunță Ham-Tram-ik) a fost locuit, încă din anii '20, de o comunitate mare de polonezi, depășiți astăzi de miile de emigranți din Yemen, Bangladesh și Bosnia. Un reportaj publicat în Washington de Sarah Puliam Bailey, despre trecut și viitor, teamă, "clash of cultures" în locul în care procentul populației cu origine poloneză a scăzut de la 90% la 11% din 1970 până astăzi.

Citește articolul original