Sari la continut
alt

Sorin Cuceraicheck icon

Sorin Cucerai este publicist-comentator. De-a lungul timpului a publicat pentru Curentul, Cotidianul, Prezent, Finanțiștii și Ziarul de Iași. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității București, cu specializarea filosofie moral-politică. Este Junior Research Fellow al Centro per l'Europa centro-orientale e balcanica, Università di Bologna, Italia și membru fondator al Societății Române de Științe Politice.


Articole publicate check icon

Dependență de tehnologie

Tocmai această proprietate a obiectelor digitale – aceea de a fi bunuri non-rivale – va schimba fundamental lumea în care trăim. Fiindcă în momentul în care un bun devine non-rival, economia așa cum o știm își pierde sensul. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Copiii noștri vor fi liberi

Cum milenialii și generația Z nu au avut experiența comunismului, ci doar pe cea a tranziției (percepută mai degrabă ca traumatizantă, așa cum pentru generația X viața în comunism a fost percepută mai degrabă ca traumatizantă), membrii generațiilor Y și Z sunt mai degrabă sceptici cu privire la capitalism.

Citește mai mult

Alegători lângă urnă

România are o populație de 20 de milioane de cetățeni, iar pe listele electorale sunt înscriși 18,5 milioane de alegători. Se vede cu ochiul liber că ceva e în neregulă: e imposibil ca în România să trăiască doar 1,5 milioane de locuitori cu vârsta între 0 și 17 ani (cei fără drept de vot) - iar datele INS confirmă această imposibilitate. Asta face ca, din motive care îmi scapă, listele electorale să fie cumva suprapopulate. (Foto: Adrian Pîclișan/ Inquam Photos)

Citește mai mult