Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Liviu Dragnea se declară „afectat” de noul dosar DNA, anunță un miting „pentru susținerea programului de guvernare” și acuză o miză ascunsă a procurorilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a respins luni acuzațiile din cel de-al treilea dosar penal deschis pe numele său, în care procurorii DNA îl învinuiesc de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri europene. „Trebuie să recunosc că e o poveste lunga. Resping categoric toate acuzațiile”, a spus Dragnea, care a adăugat că nu a constituit niciodată un grup infracțional organizat.

El a mai afirmat că nu intenționează să își dea demisia. „Am avut o discuție cu dl. Tariceanu și mi-a cerut, mi-a zis să rămân în continuare pe poziții. Nu este afectată coaliția de guvernare sunt afectat eu, e un risc pe care mi l-am asumat în 2015 și sunt dispus să îl duc până la capăt. Am avut azi enorm de multe mesaje și de la colegi din țară, care mi-au zis să mergem înainte și să nu cedăm și să nu ezităm. Nu m-am gândit să îmi dau demisia, primesc în continuare mesaje de susținere”, a spus Dragnea.

Întrebat despre intenția unora dintre pesediști de a organiza un miting de susținere, Dragnea a răspuns: „Un miting pentru susținerea mea nu voi solicita. Dacă se va dori să se organizeze un miting pentru susținerea programului de guvernare, nu mai opresc pe nimeni”.

Șeful PSD i-a acuzat pe procurorii DNA că au o miză ascunsă în acest dosar. „E un atac violent. Miza e preluarea PSD”, a susținut el.

Liviu Dragnea, a fost pus luni sub urmărire penală de către DNA, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care se află și reprezentanţi ai firmei TelDrum.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, se arată într-un comunicat de luni al Direcției Naționale Anticorupție.

În același dosar este urmărit penal și Marian Fișcuci, despre care comunicatul DNA precizează că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA”.

Lista celor cercetați în dosar îi include și pe un alt apropiat al lui Liviu Dragnea, Petre Pitiș, precum și pe Florea Neda, reprezentant Tel Drum SA, Florian Ion, reprezentant al unei societăți comerciale, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, funcționari în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor și Daniel Neagoe, asociat și administrator al unor societăți comerciale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bine naiba ca am dezlegat si dilema asta. Livache este numai o victima aici, cineva vrea sa puna mina pe PSD. Cum probabil n-o sa fie clar cine este noul stapin si ce vrea sa faca cu PSD-ul , cel mai simplu este sa punem vina pe Oculta Mondiala. Si dupa aia sa urle Livache din toti bojocii : " Dai in mine , dai in tine , dai in fabrici si uzine" , acompaniat de bocetul "televizuinelor" patrioate. Cred ca este momentul ca Livache sa-si arate stofa de EROU si sa-si dea demisia , ca sa salveze PSD-ul de la siluire. Cred ca s-a gindit la asta ,dar noroc ca i-a zis Tariceanu sa nu cedeze. Intrebarea este cine o vrea PSD-ul ? PSD-ul acum este la fel de ademenitor ca o echipa de fotbal din divizia nationala. Nu prea iti iese pe plus ... Intr-un cuvint, trebuie sa bagi mai mult decit scoti . Deci cine sa fie, mai Livache ?
  • Like 3
 • Incredibil cât tupeu poate avea individul ăsta!
  • Like 1
 • "OLAF=organizatie sorosista, OLAF nume arab, coincidenta? OLAF vrea sa aduca 1 milion de musulmani in Romania si sa aresteze pre' bunii patrioti. Popularea Romaniei, pamant sfant, cu arabi, care e miza arestarii singurului care se opune?" Vi se pare ireal, nicidecum, in cateva zile posturile de propaganda vor spune asta.
  • Like 2
  • @ Cristian Valsan
   Desi nu meriti un raspuns, ma sacrific eu.
   Care e miza ? Sa fie oare demonstrarea invinuirilor pentru constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri europene ?
   Ti se pare ireal ? Nicidecum , in citeva luni va avea ocazia sa apara in fata instantei sa fie judecat. Poate este nevinovat ! Nu e treaba lui sa-si dovedeasca nevinovatia, e treaba DNA sa dovedeasca vinovatia in fata judecatorilor, iar acestia VOR DECIDE daca e , sau nu, vinovat !
   Ce facem ? Lasam DNA -ul sa dovedeasca asta , sau nu ? Lasam judecatorii sa ne spuna daca Dragnea e , sau nu, vinovat ? Sau decretam noi ca e nevinovat ?
   Ti-a dat cumva A3 si RTV programul pe citeva zile inainte, sau e numai o banuiala a ta ca vom fi populati cu musulmani ?
   A, sa nu uit : un condamnat penal definitiv , adica Dragnea, NU E UN "BUN ROMAN" !
   Daca OLAF iti suna arab, soroist, atunci Sevil Shhaideh cum iti suna ?
   Cine a propus-o Sevil ca PRIM-MINISTRU ? Mai tii minte cine ? Cine vroia sa puna sotie de sirian musulman, ea insesi musulmanca, ca prim-ministru ? Nu cumva acel "bun roman" pe care-l ridici in slavi ?
   Vezi, orice-ai scrie, poate fi folosit impotriva ta ! Nu raspunde, te vei face si mai mult de ris !
   PS. Sper ca perdeaua folosita a fost suficient de deasa astfel incit sa nu fiu raportat. Mi-am ales cuvintele cu grija, n-am folosit nici idiot, nici prost.
   • Like 1
  • @ Iulian Neagu
   Gion check icon
   Man, chill! Mai citeste o data dar detasat. E sarcasm . Atat.
   • Like 3
  • @ Gion
   Nu e nimic aspru, necrutator, usturator in textul lui ca sa-l consider ironie necrutatoare, adica sarcasm. Textul e o meduza moarta, dezgustatoare !
   Mi-o fi disparut mie simtul umorului, se poate !
   Este totusi ceva necrutator in textul lui : prostia !
   Cred ca totusi nu trebuia sa ma sacrific, nu merita !
   • Like 0
  • @ Iulian Neagu
   Este clar ca borfasii astia ne-au adus in stare sa avem suspiciuni fata de oricine - insa textul colegului de forum este cu certitudine sarcasm. Parol!
   Dansul incearca sa prezica ce vor debita anumite canale media, ce aberatii vor lansa pe piata, acum ca este vorba si de OLAF - nu doar de DNA.
   • Like 1
  • @ Iulian Neagu
   GabiC check icon
   N-ai priceput! Si ne mai miram ca altii cred ca li se da, atunci cand li se ia!
   • Like 0
 • Anon check icon
  Mhm, mhm, evident. Si Soros? Cand apare?
  • Like 1
  • @ Anon
   Pai OLAF nu este baiatul lui Soros? Parca asa scrie la biblia pesede, nu? :)))
   • Like 3
  • @ Iron Spike
   Anon check icon
   Corect! :D
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult