Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Trei ani de Republica și o inovație tehnologică. Ascultă editorialele noastre și vorbește direct în browser cu inteligența artificială

E dimineață și suntem la capătul a câtorva luni bune de muncă. În cel de-al treilea an al Republicii am vrut să inovăm, să aducem viitorul acum. Pentru că, ne place sau nu, viitorul înseamnă tehnologie, inteligență artificială, algoritmi și dispozitive care vorbesc cu tine. 

Aproape de noi e dorința de a inova, de a găsi canalele potrivite pe care care să ne auziți și de asta ne pregătim pentru ce urmează.

Înainte de a vă prezenta ce aducem nou astăzi, am să vă răpesc puțin timp pentru a vă spune unde suntem.

Iată, în cifre cum arată comunitatea Republica.

În plus, cei care scriu bine și argumentat în Republica au crescut ca număr.

O altă imagine ne arată cine sunteți voi, cei care citiți, iar de astăzi și ascultați, Republica.

Vă mulțumim că ne acordați încredere, vom încerca să scriem mai bine și să vorbim mai clar.

Pentru că, de astăzi, ne puteți și asculta.

Așa arată unul dintre editorialele audio. Le veți găsi marcate distinct și, pe lângă text, o să puteți să le și ascultați. Vocea poate fi un spectacol. Dacă nu mă credeți, ascultați-l azi pe Cristian Tudor Popescu.

Toți cei care intră în Republica vor putea asculta editorialele audio.

Dar asta nu e tot, vă vorbeam de inovație. De astăzi, veți putea vedea în toate paginile Republicii și un buton de microfon, unul gri.

El este calea către dialogul cu Republica AI. Suntem pe un tărâm prea puțin bătut al tehnologiei, implementăm Inteligența artificială și comunicarea vocală direct în browser. Nu a mai făcut nimeni așa ceva până acum în media.

Pe scurt, poți vorbi cu pagina de internet, vă va răspunde înapoi sub formă de text, dar și cu voce. Puteți să căutați articole în Republica, să cereți diverse informații despre contributori și continuăm să o învățăm lucruri noi.

Imaginați-vă că sunteți în mașină, nu e mai simplu să apeși pe un buton și să ceri un editorial audio?

În acest moment, pentru a avea acces la microfon trebuie să îl cereți. Suntem într-o variantă în care testăm tehnologia și îi aducem constant îmbunătățiri. Aici puteți cere acces.

Așteptăm părerea voastră.

Sunt lucruri pe care nu le puteam face fără cei de la Google Digital News Innovation Fund, după cum vă anunțam aici. Ce vedeți azi în Republica este materializarea a ceea ce am gândit acum ceva vreme și a primit susținerea financiară a celor de la Google.

Le mulțumim și celor de la DEDEMAN, o companie românească ce susține inovația în tehnologie și care ne este alături în această construcție.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


 • https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/309292866658147/UzpfSTEwMDAwMDQzODE0NDk4NzoyNDc1ODY0MTE1NzcxNTAy/
  A văzut-o de câteva ori încercând să înțeleg mecanismul de funcționare al acestor oameni. La un moment dat din discursul ei răzbate acea ”ură de clasă” față de cei care au școală (câtă au, dar făcută pe bune...) sau care sunt corporatiști, antreprenori (din cei pe bune, nu ”sugători” de la buget). Noi spunem că PSD-ul e un partid de idioți, agramați, inculți, incompetenți sau hoți. Nu, nu e un partid de idioți, e o bandă care sub acoperirea unei ideologii, prostește o masă mare de asemenea oameni, acaparează puterea pe baza voturilor lor, pentru ca, apoi, ajunși la putere, să încerce să taie punțile celor ce ar putea să-i deposedeze de ea. Adică, încetul cu încetul, ”democratic”, ne duc spre dictatură...

  Cam așa au făcut bolșevicii în 1917. Le-au spus unor astfel de oameni (ca doamna din video) că toate vor fi luate de la bogați și vor deveni ale noastre, ale tuturor. Câtă putere de înțelegere credeți că are doamna pentru a-și da seama ce înseamnă ”al nostru al tuturor”? Wow, se gândește ea, ”ale noastre, ale tuturor!” Câtă putere are pentru a-și da seama că unii din cei de la care bolșevicii au luat bogățiile au fost doar harnici, școliți și deștepți. O interesează? Nu. Nu poate gândi dincolo de, mă scuzați, mațul ei. Și da, nu vă mirați, se gândește la copii și la nepoți... Dar se gândește în felul ei. Să fie și ei la fel de umili pentru a primi ceva de la cei mari sau să folosească umilirea, șiretenia și servilismul ca să ajungă în nomenclatură. Asta înseamnă pentru ea viitorul fericit al copiilor și nepoților ei. Visul de aur al omenirii, dictatura PSD. Al cărui discurs contra companiilor străine spoliatoare, împotriva băncilor ”imperialiste” și împotriva corporatiștilor care se adună în piața Victoriei, nu e foarte departe de Gheorghiu Dej sau Ana Pauker.

  Să nu vă mirați dacă într-o zi vor cere un referendum prin care, știu eu, cei de avem ceva contra, la început să nu mai avem drept de vot, pe urmă să nu mai avem dreptul la nimic și, de ce nu, în ultimă instanță vom pune umărul la un nou proiect, vreun nou canal...

  Nu știu dacă Tovarășul (că domn nu pot să-i spun) își dă seama că nemulțumirea față de el, în rândul populației active, s-a schimbat în ură și se apropie vertiginos de cotele atinse de ura față de nea Nicu în decembrie 1989. Nu le-a atins încă, dar e comparabilă....

  PS Nu e un material. Sunt doar gânduri....Mulțumesc!
  • Like 0
 • Ipu check icon
  Cum fac sa trimit un text. Daca dau clik pe butonul trimite text ma direcționează la o pagina cu adresa mea de mail fără a avea totusi adresa voastra la destinatar.
  • Like 0
 • Sunt descoperitor ! Acum v-am descoperit ! Pe foarte simpaticii Pandaru si Negrutiu ii admir de mult timp,ii apreciez,iistimez si daca as sti cum sa-i sprijin in munca si realizarile lor as face-o cu mare placere si drag ! Succes deplin in actiunile voastre !!!!
  • Like 1
 • Sint total de acord cu Irina Margaret NISTOR,NUMAI CINE NU A TRAIT acele vremuri nu stie cum a fost.Plus ca era si femeie ,cu indatoriri cu fricile ei cu spaima si cu teama de a nu avea ce minca. am avut televizor alb negru ,si dadeam casete video ,uneori inchiriam televizorul ca si alti colegi care inchiriau videoul ca sa avem ce minca. am fost seful centrului politio ideologic pe centrul universitar IASI. AM FOST INVITAT LA UN CEAI IN CASA STUDENTILOR ,AM SEMNAT CEVA,CA DAU IN GIT COLEGII RECALCITRATI ,NU A MAI DAT NICIODATA VREO DECLARATIE ,NU AM FOST MEMBRU DE PARTID ,NU AM VERIFICAT SEDINTELE DE INSTRUIRE POLITICO IDEOLOGICA , SI GREU M-AU DAT AFARA IN VARA ANULUI 1989. AM FOST C-AM AXEIASI GENERATIE CU DIVERTIS, AM TRAIT CU EI M-AM BUCURAT CU EI ,A FOST MINUNAT.M-AM FERIT DE POLITICA ,DESI SINT SIMPATIZANT LIBERAL DIN BUNICI,NU MI-AM TRADAT COLEGII,,INTIMPLATOR AM AFLAT CA AM FOST COLEG DE CAMIN CU RELU FENECHIU, SINT APROXIMATI ACEIASI GENERATIE DE INGINER CU LIVIU DRAGNEA ,SCOLIT LA MERCEDES -BENZ ROMANIA,NU AM URA NU SINT MEMBRU DE PARTID ,DAR ACEASTA JIGODIE TREBUIE SA STEA ACOLO UNDE-I ESTE LOCUL,IN UITARE,CU GRATII. DAR MAI ALES IN UITARE CA SI EPISOD NEGRU
  • Like 0
 • Daniel check icon
  Felicitari si la mai multi ani. Deranjant este faptul ca aceasta inovatie este facuta cu ajutorul Dedeman. Nu am nimic din acest punct de vedere cu Dedeman, felicitari pentru forta lor financiara de a suporta proiecte similare. Insa cind vad aceste lucruri aici si le compar cu incapacitatea lor organizativa in magazine incep sa ma intreb de ce ar trebui sa-i apreciez pentru aceste lucruri. Mi-as dori ca inainte de toate Dedeman sa puna ordine si sa creeze un ambient perfect pentru clientii sai, cei care le dau forta de a sustine proiecte revolutionare. As felicita alegerile Dedeman in materie de marketing si publicitate si deasemenea ar merita respectul meu. Pina atunci pot doar sa va felicit pe voi, cei de la Republica, pentru ca ramaneti o insula de lumina in mizeria neagra din media romaneasca.
  • Like 0
 • super ! felicitari...
  • Like 0
 • ce este republica.ro?
  • Like 0
 • A apărut cenzura pe Republica. Trist.
  Sunt sigur ca postasem un comentariu referitor la colaborarea Dedeman cu Schweighofer pentru distrugerea padurilor din România.
  Observ ca a dispărut
  • Like 1
 • Bravo Republica.ro ! Cred că e momentul în care presa cunoaște schimbări majore de atitudine, schimbări ce vor trezi națiuni din hibernare și ignoranță. Succes republicanilor !
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  La multi ani, Republica !
  De 3 ani va citesc zi de zi. Uneori mai las un comentariu si ma bucur enorm cand primesc cate un like, aici pe platforma.

  Cel mai mult imi doresc sa ajung in randul celor care publica articole pe aceasta platforma, dar mai am mult de citit pana acolo. Republica 2019 !
  • Like 2


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult
sound-bars icon