Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Justiției Tudorel Toader, despre amnistie: „Suntem în anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din această perspectivă”

Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat la Antena 3 că în anul centenar legiuitorul „ar putea fi generos” în ceea ce privește o lege a amnistiei. 

„În istoria Dreptului penal au fost relativ multe acte de clemenţă referitoare la amnistie şi la graţiere. De fiecare dată legiuitorul, emitentul actului de clemenţă, a prevăzut condiţiile amnistiei şi graţierii, dar a prevăzut şi excepţii, pentru că nu poţi aministia fapte grave (...) Sigur că suntem în anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din această perspectivă”, a declarat Tudorel Toader citat de News.ro.

Acesta a spus că la ministerul Justiției nu există un astfel de proiect de act normativ. „Există în Parlament de anul trecut un proiect de lege privind amnistia şi graţierea. Este vorba de o voinţă politică, de o politică penală. Vom vedea dacă asta este calea de urmat. La Ministerul Justiţiei nu există nici în discuţie, în dezbatere, în elaborare un proiect de act normativ, lege sau Ordonanţă de Urgenţă, referitor la amnistie şi graţiere", a adăugat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a mai vorbit la Antena 3 și despre Adina Florea, propunerea sa pentru șefia DNA. S-a arătat hotărât să o trimită mai departe chiar dacă nu obține avizul CSM. „Personal, cred că avizul va fi unul negativ, dar eu voi trimite candidatura la președinte”, a afirmat Toader.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Al Lui Al Lui check icon
    Acesta-i ministrul Justitiei din RO, Tudorel Toader, fost procuror devenit mai apoi avocat, cadru universitar, decan , rector, judecator constitutional, membru al Comisiei de la Venetia, si-n sfarshit.....notar ! Toate aceste titulaturi, nu-i creiaza nici un fel de cosmaruri ce l-ar putea impiedica sa deplanga soarta infractorilor fara sa-i pese vreun moment si de victime. Ba mai mult mult,acest individ lipsit complet de moralitate, este capabil sa-si foloseasca experienta profesionala, pentru a apara infractorii,, prin modificarea legilor penale si chiar el personal, este dispus sa-i intimideze pe procurorii care-i deranja stapanii politici. Un om lipsit total de moralitate, avid de functii si bani, dornic sa-si etaleze puterea in fata altora, avand in permanenta un comportament duplicitar : TT
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult