Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Predica politică din Biserică: ce vedem noi, iubiți credincioși, în această imagine

Biserica Bănești

Foto: CâmpinaTV

Pentru că textul meu prin care explicam motivele pentru care NU merg la referendumul pentru familie i-a făcut pe unii credincioși să se roage să crăp, voi vorbi despre imaginea de mai sus, în vorbe ceva mai simple, ca un popă de țară:

A șaptea fericire din Evanghelie ne spune așa: „Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.

Făcătorii de pace nu sunt doar cei care fac jertfa fără de sânge, alegând să-și ducă viața în rugăciune și pocăință, ci și cei care seamănă buna înțelegere, cei care împacă, cei care înlătură certurile, adică cei care unesc, nu cei care dezbină.

Pacea este bunul cel mai de preț al popoarelor, garanția fericirii individuale și moștenirea pe care Mântuitorul a lăsat-o ucenicilor săi spre a o răspândi în lume: „Pace vă las vouă, pacea mea v-o dau vouă”.

Avem o țară tânără. În cei 100 de ani de existență a trecut prin dureri de neimaginat. România a trecut prin război și prin foamete, prin închisori și drame uriașe. Milioane de oameni au suferit. O întreagă generație a fost exterminată în anii 50. România a trecut prin fenomenul Pitești, cel mai cumplit experiment de dezumanizare la care s-a dedat regimul comunist. Dacă ne uităm în urmă, vom vedea război și dictatură și doar scurte perioade de pace.

De 30 de ani, în ciuda greutăților pe care le avem, trăim poate cea mai bună perioadă a istoriei noastre. De ce? Pentru că avem pace. Zâmbiți? Întrebați-vă bunicii cum le-au fost tinerețile, întrebați-vă părinții cum făceau foamea la cozi și cum le bătea Securitatea la ușă. Democrația, așa imperfectă cum e ea, ne-a adus o viață mai bună: putem vorbi liber, putem călători oriunde în lume, putem învăța și munci oriunde, putem să ne construim singuri fericirea.

Trăim însă și reversul libertății pe care ne-am câștigat-o. Patru milioane de oameni - copiii și nepoții noștri - ne-au părăsit. Au plecat la o viață mai bună și nu știm dacă se vor mai întoarce. Dar ne bucurăm împreună în fiecare an de Nașterea Domnului, pentru că știm că, oriunde ne-am afla, Crăciunul se face acasă.

Sfânta Biserică este sora bună a păcii, căci ea ne deschide împărăția lui Hristos, care este o împărăție a păcii și a dreptății. Biserica îi cinstește pe făcătorii de pace, pentru că ei sunt fiii lui Dumnezeu.

Și acum să privim imaginea de mai sus încă o dată. Ce vedeți în această biserică din Câmpina, iubiți credincioși, este prezidiul de partid înfipt în naos. Cine sunt acești oameni pe care Biserica îi pictează pe catapeteasmă, printre sfinți? Ce minuni au făcut ei? Ce jertfă au adus ei lui Hristos?

Nu ne întrebăm ce caută politicienii în Biserică, căci și ei sunt copiii Domnului, ne întrebăm ce mesaj aduc ei? Este un mesaj de pace sau de război? De unire sau de dezbinare? De iubire sau de ură?

Vă invit, iubiți credincioși, să vă gândiți cum arată România în care trăiți. Nu vedeți că ăștia vă pun să vă certați cu copiii voștri? Că vă inventează pericole imaginare, din care tot ei, fățarnicii, vă salvează? Că vă sapă tranșee în care să vă ascundeți fricile? Că vă execută sumar, în gropi comune, rațiunea, bunul simț, smerenia, adevărul și iubirea? Vă fură gheii copiii așa cum pe vremuri vă fura și pe dumneavoastră mașina de sânge, ca să vă ia organele. Doar că atunci erați niște copii fără minte, acum sunteți adulți responsabili.

România unită acum 100 de ani de strămoșii noștri este astăzi dezbinată de un făcător de război sângeros, priceput în meșteșugul asmuțirii românilor împotriva românilor. La 100 de ani de la Marea Unire, trăim vremea Marelui Dezbinator, care distruge, în nebunia lui demolatoare, tot ce cu greu am construit în ultimii 30 de ani de pace. Iar când Sfânta Biserică e părtașă la acest război civil, primindu-i cu preș roșu pe politrucii de la Partid, ea se îndepărtează de misiunea ei de a face pace între toți fiii lui Dumnezeu și devine o simplă anexă a Comitetului Executiv.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Negrutiu, in opinia mea, articolul este extrem de delicat si indeamna la o adanca gandire. Se stie bine ca biserica, in multe cazuri a fost si este un instrument pentru politicieni. Atentie, nu vorbesc despre credinta, ci strict despre biserica( cler). Poza este mai mult decat o dovada a acestui fapt. In aceste momente, miza este foarte mare pentru actualii politicieni de la putere asa ca.....utilizeaza tot arsenalul. Ca textul din buletinul de vot nu face nici o referire la familie, ci la acordul pentru modificarea Constituţiei, e o alta poveste. Cine se prinde, sta acasa , cine nu, va regreta un pic mai incolo, cand copiii ( atat de scosi in fata ) vor reprosa lipsa de analiza si multe altele!
  • Like 0
 • Anca check icon
  Ce imagine grotesca! Fac parte din cei 4 milione de tineri plecati, de fiecare data cand citesc presa din tara, ori imi vine sa plang , ori sa urlu de disperare ori sa nu mai citesc nici o veste din tara...Sunt INGROZITA de aceasta imagine ! Preotilor sa le fie rusine! Cine o sa le ceara cont pt organizarea acestei "cine" tainice?? Cineva de la episcopie Din cate stim Biserica nu face politica? Statul este laic? Sau ma insel oare?
  • Like 1
 • ”Iar când Sfânta Biserică e părtașă la acest război civil, primindu-i cu preș roșu pe politrucii de la Partid, ea se îndepărtează de misiunea ei de a face pace între toți fiii lui Dumnezeu și devine o simplă anexă a Comitetului Executiv.”

  Da, rolul bisericii este să facă PACE între TOȚI fiii lui Dumnezeu. Nu însă și între toți fiii lui Satana (nu există - și nici nu poate exista! - pace în împărăția lui Satana, unde domnește minciuna, întunericul și ura). Și cu atât mai mult nu este rolul bisericii să facă pace între fiii lui Dumnezeu și fiii lui Satana în condițiile impuse de Satana (cu tot pachetul cerut: ”căstătoria” perverșilor, adopția copiilor de către perverși, îndobitocirea sexuală a copiilor din frageda lor copilărie prin așa numitele programe de ”iluminare sexuală”/”educare sexuală”, aruncarea confuziei în mintea copiilor cu ajutorul ideologiei satanice de gen, etc).

  Care este deci rolul bisericii? Să găsească oile pierdute și să le aducă la Isus Hristos!

  ”18 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.
  19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului, şi al Sfântului Duh.
  20 Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.”

  Matei 28:18-20
  • Like 2
 • Sunteti intr- contradictie fundamentala, dle Negrutiu nu mergeti la vot! Restul - cerul e albastru, apa e uda...cunoastem, cu tot respectul.
  • Like 0
 • dumitru check icon
  Domnule Negrutiu,
  Pornesc de la comentariul dvs:
  "Vă fură gheii copiii așa cum pe vremuri vă fura și pe dumneavoastră mașina de sânge, ca să vă ia organele".
  Nu ma pot opri sa il pun in legatura cu o alta stire: https://m.activenews.ro/externe/Ontario-Canada-S-a-votat-legea-TOTALITARA-prin-care-statul-iti-poate-lua-copiii-daca-esti-impotriva-ideologiei-LGBT.-Parintii-nu-mai-pot-interveni-in-alegerile-pe-care-le-fac-proprii-copii-143791#.W5w5VvHYfHs.facebook.
  Si va pun in fata o situatie ipotetica azi, dar posibila si chiar probabilă peste doar cativa ani: copilul meu (al dvs. sau al oricarui alt parinte) vine intr-o zi acasa si spune: tata, eu nu sunt sigur ca sunt baiat... Atunci, ce vom face? Ii vom scrie un articol despre drepturile LGBT si despre imixtiunea bisericii in politica? Sau ii vom spune raspicat adevarul: dragul tatii, tu esti băiat! Pentru ca, daca am fi in Canada, potrivit legii amintite, a-i spune adevarul copilului meu s-ar putea sa ma coste chiar pierderea lui.
  Pentru ca, nu-i asa, copilul are drepturi. Printre ele si acela de a-si alege nu doar orientarea sexuala, ci si genul in care doreste sa se includa. Iar daca eu sau dvs. sau oricare alt parinte care i-ar spune copilului un adevar evident (adica, se vede ca e baiat) si incontestabil, potrivit legii canadiene, ii limiteaza drepturile si libertatea, chiar face un abuz, asa cum inițiatorul legii, ministrul Michael Coteau, o spune. Iar daca este abuzat copilul, statul este indreptatit sa intervină si sa scoata copilul din acel mediu (in care este abuzat) si sa-l plaseze intr-un mediu in care isi va putea exercita deplin libertatea.
  Cu o singura mentiune: copilul in cauza este minor. Deci iresponsabil (in sensul cel mai simplu cu putinta: adica, fara raspundere). Dar i se pune in mana - de către un stat si mai iresponsabil (desi statul este condus de oameni - cel putin teoretic - responsabili) - o libertate pe care nu o poate gestiona. La fel de bine i-am pune in mana o arma. Ca ulterior să ne miram cu totii de ce ne-a impuscat.
  Ba mai mult: acelasi stat e si inconsecvent: un minor nu raspunde in fata legii pt faptele sale, ci parintii sunt trasi la raspundere (https://m.mediafax.ro/social/un-copil-de-4-ani-si-jumatate-aflat-la-volanul-unei-masini-a-accidentat-un-muncitor-din-judetul-bihor-17533646).
  Dar aceluiasi copil ii pune in maini o atat de mare libertate, lipsindu-i pe parinti de un drept fundamental: acela de a-l invata sa distinga adevarul de minciuna si de a-si creste copilul in propriile convingeri.
  Acum, domnule Negrutiu, va intreb: nu e, oare, legitima o asemenea intrebare: daca in canada se intampla acum, cat va mai dura pana se va intampla si la noi?
  Si atunci, daca intrebarea e legitima, de ce sa nu ne straduim sa prevenim - sau macar sa amanam momentul ala?
  Pt ca azi sunt căsătoriile homosexuale, maine vom vorbi despre adoptii, poimaine despre educatie homosexuala, iar apoi ne vom trezi, intr-un viitor deloc indepartat, in situatia de mai sus.
  Cand a-i spune copilului tau adevarul va deveni un act de curaj, un act care te va putea costa chiar copilul. Asa cum - daca tot amintiți dvs. atat de des de perioada comunistă - in anii aceia negri dinainte de 89, parintii se fereau sa vorbeasca in casa, de frica sa nu-i auda copiii si sa spuna la școală sau aiurea si apoi sa se trezească cu securitatea la usa.
  Asta ar fi, printre altele, un motiv sa votez DA !!! Si daca vreti sa puteti vorbi deschis cu copiii si nepotii dvs., va sfatuiesc sa faceti la fel.
  Altfel, tot discursul de aici si de alte site-uri despre libertatea de exprimare nu e altceva decat o vorba goala. Adica, pot spune orice despre nimic, dar nu pot, de frica de a nu-mi pierde copilul, sa-i spun deschis un adevar evident: ca e baiat si ca asa s-a nascut (de la Dumnezeu, adus de barza sau cum vreti dvs.).
  • Like 0
  • @ dumitru
   Victor66 check icon
   Primul link e mort.
   • Like 0
 • Cu măiestrie ați scris, dar "adulți responsabili"?...nu. Eu am avut ani de zile un vecin homosexual si anul trecut unul trans-sexual. Ambii erau niște biete creaturi blânde și zgribulite...erau singuri și triști, îmi venea să mă duc să le spun că îmi pare rău de ei. Șefa mea de acum e deasemenea gay și e una dintre cele mai extraordinare persoane, ca om. Cu poza asta, gândiți-vă ca nici pe românii care lucrează direct sub Bill Gates, nici pe Eminescu, sau pe cine a inventat vaccinul de polio nu i-au pus popii așa la masă, în locul acela unde se umblă cu sfială și în reculegere. E un rău care bântuie prin țara asta...
  • Like 4
 • Ma simt obligat sa nu votez la referendum, subliniez obligat ! Sunt crestin ortodox dar ma simt mai aprope de catolicism si asta dintr-o simpatie pentru Papa Francisc. Iar pe el (Papa) nu l-am vazut producand referendumuri pentru credinta pana in prezent....
  • Like 5
  • @ Radu Panaitescu
   Beton argumentație! Pur și simplu rămâi mut...

   Ce ar fi însă să uităm puțin de papa (cel de la Roma) și să mergem direct la autoritatea supremă, la Isus Hristos?!

   ”Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei” Matei 19:14

   Lasăți copilașii să ajungă la Isus, nu la sodomiți!
   • Like 0
  • @ altVasile
   Gravity check icon
   Ce rahat de virus cibernetic te-o fi adus de pe pagina CpF pe forumul Republicii?!
   • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Bine ca nu esti naiba "protestant" , altfel te chema doamna Dan-cila la ancheta .
   • Like 1
 • ”A șaptea fericire din Evanghelie ne spune așa: „Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.

  Pace cu cine? În primul rând, cu Dumnezeu! Să ai pace cu Dumnezeu este de departe lucrul cel mai prețios pe care îl poți avea în această viață.
  ”Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” Filipeni 4:7
  Cum ajungi să ai pace cu Dumnezeu? Prin credință în Isus Hristos!
  ”Dar Isus a zis femeii: „Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace”. Luca 7:50
  În al doilea rând, pace cu aproapele (care ți-a greșit și își cere iertare de la tine sau cu apropele căruia i-ai greșit și-ți certare tu de la el).
  ”21 Atunci, Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: „Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?”
  22 Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte.” Matei 18:21-23

  Pace în condițiile cui? În condițiile stabilite de Dumnezeu! Alte condiții pur și simplu nu sunt acceptabile. Fapt confirmat de următoarele cuvine spuse de Isus Hristos:
  ”49 Eu am venit să arunc un foc pe pământ. Şi ce vreau decât să fie aprins chiar acum!
  50 Am un botez cu care trebuie să fiu botezat, şi cât de mult doresc să se îndeplinească!
  51 CREDEŢI CĂ AM VENIT SĂ ADUC PACE PE PĂMÂNT? EU VĂ SPUN: NU, CI MAI DEGRABĂ DEZBINARE.
  52 Căci, de acum înainte, din cinci, care vor fi într-o casă, trei vor fi dezbinaţi împotriva a doi şi doi, împotriva a trei.
  53 Tatăl va fi dezbinat împotriva fiului şi fiul, împotriva tatălui; mama, împotriva fiicei şi fiica, împotriva mamei; soacra, împotriva nurorii şi nora, împotriva soacrei.” Luca 12:49-53
  Isus Hristos a venit să separe fiii și fiicele lui Dumnezeu de fiii și fiicele lui Satana. Nu este voia lui Dumnezeu să se facă pace între fiii Săi și fiii lui Satana în condițiile impuse de Cel Rău.
  ”14 Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?
  15 Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?
  16 Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor şi ei vor fi poporul Meu”.
  17 De aceea: „IEŞIŢI DIN MIJLOCUL LOR ŞI DESPĂRŢIŢI-VĂ DE EI, ZICE DOMNUL. NU VĂ ATINGEŢI DE CE ESTE NECURAT ŞI VĂ VOI PRIMI.
  18 EU VĂ VOI FI TATĂ, ŞI VOI ÎMI VEŢI FI FII ŞI FIICE, ZICE DOMNUL CEL ATOTPUTERNIC.” 2 Corinteni 6:14-18

  • Like 0
  • @ altVasile
   Fiecare comentariu al tau este o nouă dovadă ca biserica ortodoxa îndobitocește oamenii slabi la minte. Sintem in anul 2018, pe siteul Republica, citatele din biblie nu reprezintă axiome aici
   • Like 3
  • @ Mario Popesco
   ”Fiecare comentariu al tau este o nouă dovadă ca biserica ortodoxa îndobitocește oamenii slabi la minte.”

   No comment! Acesta se pare că este nivelul tău și nu sunt eu răspunzător pentru ceea ce poate sau nu poate mintea ta. Vorba lui Solomon: ”Ceea ce lipsește nu poate fi pus la număr!”

   ”Sintem in anul 2018, pe siteul Republica, citatele din biblie nu reprezintă axiome aici”

   Exact! Suntem în anul 2018, pe site-ul republica.ro, nu în Sodoma și Gomora de acum câteva mii de ani în urmă!

   Iar în privința citatelor din Biblie să hotărască fiecare în dreptul lui ce reprezintă ele. Cine iubește adevărul să le accepte, cine iubește minciuna să le respingă. Să-și hotărască fiecare calea pe care merge.

   Un lucru însă nu-l uita niciodată cât vei trăi: ”Dacă nu-ți schimbi calea, atunci vei ajunge exact acolo unde te îndrepți, nicidecum în altă parte!”

   ”Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”. Ce seamănă omul, aceea va şi secera.” Galateni 6:7
   • Like 0
  • @ altVasile
   "Iar în privința citatelor din Biblie să hotărască fiecare în dreptul lui ce reprezintă ele. Cine iubește adevărul să le accepte, cine iubește minciuna să le respingă. Să-și hotărască fiecare calea pe care merge. "
   Scoala inalta sau talent deosebit!
   Dupa "fiecare sa hotarasca" urmeaza si explicatia, ca cititorul sa n-aiba nicio indoiala: E absolut incontestabil ca iubesti minciuna daca nu iei de bun ce scrie celalalt Vasile!
   • Like 1
 • Stati fratilor, nu va certati asa. Peace!
  " Ce vedeți în această biserică din Câmpina, iubiți credincioși"--> In nici un caz nu-l vad pe diavol pentru ca toti de acolo suporta mirosul de tamaie. Vad niste politicieni prosti si primitivi care au aceasta ambitie prosteasca sa faca un referendum. Pentru ca asta este, este o promisiune stupida din campania PSD iar acum este pusa in practica. Ar fi putut sa promita orice, de exemplu un referendum impotriva lui Soros. Credeti ca Soros finanteaza statul paralel?: da/nu
  Sunt curios, de exemplu, daca se intalnesc astfel politicienii din...Olanda intr-o catedrala catolica.
  Practic, acesti PSD-isti vor sa transmita un mesaj catre oamenii simpli si sa arate ca sunt puri, credinciosi, cu frica de Dumnezeu si nu ar face niciodata rau acestei tarisoare. Ei vor pace si liniste si demonstreaza prin prezenta lor in biserica faptul ca nu sunt corupti (cum naibii sa fii corupt in casa Domnului?). Totusi, lipsesc doamnele Viorica, Dan, Firea, Olguta. Poate ca urmatorul CEx va avea loc la Mitropolie...
  • Like 2
  • @ Vaccinat doar cu doua doze
   Mihaela check icon
   sau la Catedrala Neamului...ma rog, cand o fi gata! Nici cea din Voluntari nu e de lepadat...
   • Like 0
 • Domnule Florin Negruțiu,
  Vă citesc cu plăcere articolele și vă prețuiesc felul în care gândiți. M-a întristat explicația dvs. ”de ce nu merg la referendum” întrucât aici opiniile noastre se despart. Însă nu am reacționat - este dreptul dvs. să spuneți ce gândiți.
  Acum însă, reacționez, pentru că păreți un om rezonabil și chiar vreau să înțeleg un lucru. Nu despre articolul prezent, care este o manipulare și nu mă asteptam de la dvs. la asa ceva.
  Ceea ce vreau să înțeleg este de ce dvs,, intelectual inteligent și echilibrat, nu sesizați că fenomenul Pitești - că tot l-ați amintit - a fost purtat de elita românilor din toate straturile care erau TOTI anticomunisti. Iar azi propaganda LGBTQ, vârful de lance al neo-comunismului cultural, vrea să forțeze legislația în România.
  Unde vedeți dvs. ură? Nu este o luptă împotriva unor oameni - și pentru gay s-a răstignit Hristos? Este însă o luptă ideologică. Este ideologia neo-comunistă care a făcut ravagii în Europa prin ”corectitudinea politică” și care acum își croiește drum în România. În Europa creștinii s-au trezit prea târziu și acum nu mai au altă capacitate de reacție decât extremismul. Extremismul ideologiei neo-comuniste a generat extremismul naționalist. Față de asta ne apărăm. Nu cu ură, ci cu fermitate. România NU VREA NEO-COMUNISM, nici cultural, nici lgbt-ist, nu vrea. Încă mai are instinctele sănătoase. Doar că nu are suficienți intelectuali să o apere. Nici partidele, nici bisericile n-au făcut asta, ci 3.000.000 de cetățeni!

  România nu are ideal în an centenar? Iată că are, dar suntem orbi să vedem:
  În an centenar România se afirmă în Europa ca fiind creștină și se apără DEMOCRATIC de neo-comunism. Prin cel mai autentic instrument democratic: referendumul.
  P.S. Am să vă citesc în continuare articolele.
  • Like 1
  • @ Ioana Idita
   Care neocomunism doamna draga? Asta e manipulare tip Antena 3 si PSD!...Nu se poate asocia corectitudinea politica cu comunismul.Comunismul insemna egalitate intre oameni si ca avere, corectitudinea politica nu inseamna ca bogatii impart cu saracii.Deci o prostie cat toate zilele sa folosesti cuvantul 'comunism'!...Libertatea de a fi heterosexual sau homosexual sau de a nu-ti fi clar ce esti ca orientare sexuala, nu inseamna ca lasam printre noi diavoli, ci acceptam ca nu toata lumea e la fel, varietatea si complexitatea naturii, oricat am baga noi capul in nisip, sa n-o vedem, ea exista. Avem noi cunostiinta ca e de la Dumnezeu sau nu, Dumnezeu e speranta noastra ca nu suntem singuri in univers, dar suntem departe de a intelege misterele acestuia, de orice religie am apartine. Un lucru e clar, natura e de o mare complexitate si normal este sa ne adaptam acesteia si nu s-o negam, daca vrem sa evoluam ca fiinte rationale si nu sa ne punem capul in niste cutii rigide cu idei fixe. E impotriva firii sa stopam noi complexitatea naturala, e un efort si o agitatie naivista.
   • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult