Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

14 februarie, ziua preferată a tuturor bărbaților

Ca să faci un bărbat fericit, e nevoie doar să îi dai telecomanda, să-l lași în pace și nu-i mai ceri să repare priza aia, pentru că deja ți-a promis că o face acum o jumătate de an!

Ca să o faci fericită, e nevoie să fii un Gandalf al instalatorilor și să știi care e ”nulul” la priză, ce sunt alea ”filiere” și ”tarozi de un țol”, de unde oprești ”coloana” la baie, cum să ”împământezi” ceva, deși tu stai la etajul 7 sau unde pui cricul la mașină ca să schimbi roata la mașină.

E nevoie să fii sultanul Bruneiului în familie, Reinier de Monaco în societate și Michael Flatley pe la nunțile de cartier, unde dansezi frenetic meneaito și brașoveanca.

E nevoie, totodată, să dovedești în timp că ai abilitatea eroică de a duce gunoiul la ghenă!

Ca să fie fericită, trebuie să fii totodată expert în gândaci și păianjeni, maseur, inginer software, halterofil și bun psiholog.

Ca să fie fericită, trebuie să fii un Seinfeld când vine vorba de glume, un Einstein, când vine vorba de inteligență. Mai presus de orice, e nevoie să fii un Hachiko al fidelității în relație.

Teoretic, bărbatul întrupează fiecare dintre aceste calități și toate la un loc. Realitatea e cumva diferită, nu-i așa? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult