Sari la continut
alt

Theodor Postelnicucheck icon

Lucrează în domeniile comunicării și relațiilor publice. Licențiat în Filosofie, are o experiență de 10 ani în presa scrisă, ca reporter special și redactor la cotidiene și agenții de presă.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu.

Trei copii din România au uimit marile universități din SUA, unde au fost premiați zilele trecute la International Science and Engineering Fair, cea mai prestigioasă competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume. Ei sunt Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Profesor de mate

Intram timid în sufrageria sa din blocul cu 4 etaje din Brăila, el venea cu ditamai stacana de cafea și începeam să rezolvăm ”cu voce tare” exercițiile, timp de două ore, care uneori se prelungeau din cauza unor probleme ”frumoase”, care trebuiau rezolvate cu pasiune și intuiție. Când ieșeam afară din bloc, mă simțeam ca Doroftei după un meci pentru titlul de campion la box, aveam nevoie de câteva momente ca să îmi revin. Înaintea examenului de intrare la liceu, mi-a făcut o dedicație pe ”Muntele Vrăjit”, de Thomas Mann. Foto: Viktor Cap/ Panthermedia/ Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Copil cu TSA

România. Băiatul are Asperger. Copilul e frumos ca un înger blond, cu ochi mari și expresivi. Voiau să îl dea afară din școala specială unde învață. Tatăl încearcă: „Mă cert cu doamnele, le implor, țip la ele, le rog frumos, cad în genunchi”. Până și rudele îl evită după ce au aflat că băiatul are autism. E un om puternic. Dar uneori îl ajunge și pe el. Îl apucă plânsul, cu hohote tăcute, să nu-l audă nimeni, nici măcar soția, pe care o adoră. Foto: ABK/ BSIP/ Profimedia

Citește mai mult

Bărbat plimbându-și câinele în ploaie

Stai așa, Fuji, nu intra și tu. Dau jos geaca fleașcă, adidașii la fel, blugii mustind de noroi și apă de ploaie. Ia-l pe drăcușorul de 35 de kile în brațe până la cadă. Ia trei prosoape din alea mari, de corp, de pe balcon. Câinele are prosoape mai bune ca ale mele, că my wife a zis că eu mă descurc și așa. Foto: AA/ Abaca Press/ Profimedia

Citește mai mult

Argentina, campioană mondială

Messi e un Apollo al fotbalului, zeul luminii, dominant și strălucitor, care dă expresie rațiunii și așteptărilor rationale ale sufletului microbistic. Messi încarnează ideea de claritate și de distincție a unui fotbalist rasat, el este ordina interioară de pe teren, oferind încredere și armonie echipei cu sufletul celor din fața televizoarelor. (Foto: Javier Garcia/ Shutterstock Editorial/ Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon manele

Ignor protestele copilului și coborâm din bloc spre parcul unde erau așteptați, printre alții, marele Mihăiță Piticu și opusul lui nominal, Marius Babanu, cele două forțe ale zbuciumului laringo-naturii dezlănțuite, Sandu Vijelie și Tzancă Uraganu, plus regele culinaro-meloman al galantarelor muzicale, Floriiiin Salaaaam.

Citește mai mult

Vladimir Putin - 9 mai

Luptătorii Wagner au publicat un apel către Putin, în care îi cer să declare mobilizare generală, argumentând că Rusia nu are cum să câștige ”operațiunea specială” din Ucraina dacă nu trimite urgent minimum 600-800.000 de militari pe front. (Foto: AFP/ Profimedia)

Citește mai mult