Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Au fost reținuți patru din cei 20 de bărbați care au bătut cu bestialitate doi jurnaliști și un activist de mediu în timp ce filmau un documentar despre tăierea ilegală a pădurilor din Suceava

Pădure defrișări

Patru din cei 20 de bărbați care au bătut cu bestialitate doi jurnalişti şi un activist de mediu, în timp ce filmau un documentar despre tăierea ilegală a pădurilor din judeţul Suceava, au fost reţinuţi, fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava. Ei sunt cercetaţi pentru ”lovire sau alte violenţe” şi ”purtare abuzivă”.

”În cursul acestei zile, poliţiştii au documentat şi probat activitatea infracţională a persoanelor implicate în agresarea, la data de 16.09.2021, a unui activist de mediu şi a doi cameramani, pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci. Peste 30 de poliţişti din cadrul IGPR şi IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligenţele necesare pentru exprimarea şi obţinerea calităţii procesuale a victimelor, dar şi pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor”, a transmis, vineri noapte, IPJ Suceava.

Sursa citată a precizat că au fost continuate activităţile de cercetare în teren şi s-au desfăşurat activităţi investigative pentru stabilirea cercului de suspecţi şi individualizarea gradului de participaţie penală.

”12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităţilor procedurale, faţă de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliaţi în comunele Şaru Dornei şi Panaci, fiind dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă”, au mai transmis poliţiştii.

Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava, în cursul zilei de 17.09.2021, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi instanţei competente.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alex Mag check icon
  Nu știu cum purtătorii de vorbe ai „milițienilor” policalificați reușesc sa discrediteze profesionalismul adevăraților polițiști si sa se facă in același timp de râs. Cum poate purtătorul de vorbe la I.G.P.R.-ului sa afirme ca datele furnizate de persoanele bătute cu bestialitate au fost foarte vagi. Pentru corectitudine ar trebui ca si „acest ajuns pe post fara nici un merit” sa ia niște pumni in gura si după acea sa se vadă daca poate furniza CNP-ul celui care l-a pocnit.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Dar , de ce 4 retinuti si nu8 20 ???
  -- Foarte interesanta logica ,adica acum ca., bietii reporteri au fost batuti ,s-au gasit 30 de politisti la datorie ,, dar pana atunci ,unde au fost ??
  --- Daca acei politisti care aveau atributiile clare de servici ,sa verifice transporturile ilegale ISI FACEAU DATORIA , nu se ajungea in situatia creeata , Dar politistii sunt complici din umbra , cu soferii care transporta lemnul ilegal ptr sume colosale ,
  -- Intaresanta , afirmatia ca ,;
  --- Austriecii ne taie padurile !!!
  -- HA ,ha , nimeni nu ne-au distrus din afara ,ci din interiorul tarii ,romanii au taiat fabricile si le-au vandut la fier vechi ,apoi padurile la fel ,
  --La noi in comuna , sunt cativa ,baieti ,,dastepti complici cu padurarul ,cu politia , si treaba merge ca unsa , cara lemne si vand , cat vor muschii lor ,
  --Iar cei care au in proprietate padure , nu au voie sa taie , dar au voie sa cumpere de la la mafioti ,,
  --Acolo la Suceava , Vatra -Dornei ,, cred ca au fost deranjatii mafiotii -baietii dastpeti ,,
  -- Cam la fel este si in Pietele Agro -Alimentare ,, dar cei responsabili sa impiedice asemenea fenomene , NU VOR SA VADA , SI NJU VOR SA SE IMPLICE ,ASA ESTE ,IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR !!!
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult