Sari la continut
alt

Alina Grigorecheck icon

Alina Grigore a absolvit UNATC, actorie, clasa lui Adrian Titieni, și a debutat în Happy End, în regia lui Radu Potcoavă. A lucrat apoi în SUA pentru Lily’s Talent, ca actriță, timp în care s-a întors de câteva ori în România pentru diverse producții, printre care Aurora lui Cristi Puiu (selecție Cannes, Un Certain Regard) și Din Dragoste, cu cele mai bune intenții, al lui Adrian Sitaru (premiat la Locarno pentru Cea mai bună Regie, Cel mai bun actor). În SUA, a devenit pasionată de cercetarea mecanismelor de gândire în actorie și de analiza procesului scenic. S-a întors în România și a deschis școala de actorie In Light, care a devenit foarte rapid un hub de cercetare și punere în practică a multiplelor metode de abordare a procesului scenic. 


Articole publicate check icon

Incendiu Colectiv

„N-ai să vezi asta în presă, dar ăștia vii ne simțim toți vinovați. Nimeni n-o să recunoască asta pentru că e prea greu și nu avem voie să judecăm pe nimeni, dar Alina, suntem niște animale. / Corpul reacționează înaintea creierului oricât de tare vrei să-l oprești. Am vrut să-l opresc.”

Citește mai mult

audienta

Am decis să-i povestesc unui prieten, psiholog de profesie, că nu mă pot opri din muncă și că jur pe roșu că „di vinî” e firea mea de semi-moldoveancă pasionată de tot ce-i apare în cale. Prietenul nu a fost foarte impresionat și mi-a ținut teoria băncilor de energie pe care le deține corpul. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult