Sari la continut
alt

Alina Mărculescu Matișcheck icon

E jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presa scrisă, online și în televiziune, unde a acoperit cele mai importante evenimente externe ale ultimului deceniu. A fost beneficiara unor importante premii și burse internaționale, cea mai recentă dintre ele fiind prestigiosul program Edward R. Murrow, al Departamentului de Stat al SUA. La o săptămână după ce a împlinit 30 de ani, a plecat să redescopere lumea. O puteți urmări pe siteul său, www.lookingforastory.com sau pe pagina de Facebook


Articole publicate check icon

Ismael - Amazon

Ismael era fericit că și-a îndeplinit visul. Era ghid turistic în jungla amazoniană, în nordul Braziliei. A învățat singur engleza, trăgând cu urechea la conversațiile turiștilor și notând fonetic tot ce auzea. După ce ajungea acasă, repeta ce notase, chiar fără să știe ce zicea. Scund, dar bine făcut, cu trăsăturile indigene atât de comune în acele părți ale Braziliei, Ismael era timid, dar mereu jovial.

Citește mai mult

Dinusha și Maleesha

Dinusha și Maleesha locuiesc într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Sri Lanka: Sigiriya, un sat din centrul țării, în care se află faimoasa Sigiriya Rock, un monolit ciudat pe care o mână din altă lume pare că s-a întins să-l pună taman în mijlocul junglei și pe care turiștii stau încolonați de la prima oră, așteptând să-l urce.

Citește mai mult

Columbia

Sunt trei săptămâni de când străbatem Columbia, primele dintr-un periplu sud-american, în căutare de altfel de povești despre lume.

Citește mai mult