Sari la continut
alt

Ana-Maria Caiacheck icon

Ana-Maria Caia este producător de televiziune, proprietarul companiei de producţie INDIE STUDIO. A inventat, produs şi scris emisiuni ca Bazar, cu Răzvan Marc (TVR 2), Marfă, cu Dragoş Bucur (Realitatea TV), Săptămâna de vreme (Realitatea TV), Frăţia vinului (TVR 2), Salutare Naţiune, cu Andrei Gheorghe (Prime TV, Republica Moldova), Cool Publika (Publika, Republica Moldova). A realizat filme documentare şi produse video pentru internet. Va lansa în curând o serie de branded entertainment cu tematică culinară, exclusiv pentru web. A făcut şi consultanţă politică şi de marketing. Scrie pe blogul ei - DEPOZIT. Publică articole în The Industry, Esquire, Reader’s Digest.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Crucifix in clasă

Bisericile ortodoxă și catolică au avut acești doi copii pe mână 12 ani, la școală. Și în afară de narativul cel mai sărac despre creștinism, aceste biserici n-au fost în stare să le dea nimic, cu excepția unor discursuri pe ton înalt și revoltat. Care la ei nu merg. Pur și simplu. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon adolescenti la scoala

Când era la școală în România, fiica mea dădea teze la două materii - română și matematică. Când aceste două testări se apropiau, venea sezonul emoțiilor toxice. Așa un stress, pentru ea, pentru mine, anxietate, frică, nervi, deși presiunea de acasă pentru note era 0. Dădea tezele, iar când ele veneau erau însoțite de acel ritual la care școala românească e maestră - ăla e prost, ăla e bun, ăla a luat 8, ăla 5, ăla 10. Un exercițiu magistral de tâmpenie anti-pedagogică. Foto: Getty Images

Citește mai mult