Sari la continut
alt

Daniel Davidcheck icon

Daniel David este profesor de științe cognitive clinice, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, director de cercetare și supervizor la Institutul Albert Ellis din New York, SUA și președinte al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mentală Aplicată. De asemenea, este supervizor în cadrul Academiei de Terapii Cognitive și Comportamentale din SUA. În urma studiilor doctorale (la Universitatea Babeș-Bolyai) și post-doctorale (la Icahn School of Medicine at Mount Sinai), a devenit profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA. 


Articole publicate check icon

Daniel David

Între 2015-2023 România a devenit o cultură care se orientează tot mai mult pe legătura cu trecutul, care devine tot mai idealizat și normativ, iar în prezent favorizăm beneficiile care vin rapid și ușor, reducând rolul educației în succesul social pe termen lung și văzând provocările pe termen lung ca pericole, nu ca oportunități.

Citește mai mult

Josephus Szabo, Diploma de magister philosophiae,1768

Și totuși, o oarecare neîmplinire în documentarea acestei istorii fascinante resimțeam. Deși toate aceste dovezi există, nu se descoperise încă nici o diplomă universitară propriu-zisă. Practica de atunci nu impunea duplicate, titlurile se înregistrau la universitate (și avem aceste înregistrări), iar diploma se dădea absolventului, care mergea cu ea în lume, ceea ce face ca asemenea diplome să fie greu de identificat. Sentimentul acesta de neîmplinire s-a transformat, însă, într-unul de mare bucurie în luna iunie a anului 2023.

Citește mai mult