Sari la continut
alt

Dragoș Damiancheck icon

Dragoș Damian este CEO al Terapia Cluj. 


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon antreprenori

Nu există nimeni în mediul de afaceri, coaliție, asociație, patronat, camera de comerț sau om de afaceri neafiliat care să nu fi știut că petrecerea nu poate continua la nesfârșit. Au închis ochii cu toții la furtul și risipa în cheltuirea banului public și la criminalitatea fiscală cu speranța că vor obține la rândul lor facilitați fiscale. Foto Getty

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Casă de marcat

Ați fost într-o vacanță de neuitat astă-vară alături de copii și nepoți. Când ați cumpărat vacanța ați plătit cash, chiar și card, dar nu ați primit bon sau factură ? Ați pus umărul la evaziune fiscală și muncă la negru. Nici un leu din ce ați plătit nu se vă întoarce în sistemul de învățământ.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon protest - guvern

Cota unică 10%. Profit, venit, TVA. Imposibil să nu stimuleze conformarea voluntară. Dar chiar să fie unică, fără excepții, derogări, facilitați etc. România devine paradis fiscal, evaziunea fiscală și munca la negru nu vor mai avea sens. Bonus - vor intra în țară miliarde de euro din capitaluri private. Ce spuneți de 7% sau chiar 5%? (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon consultanta afaceri - getty

Cererea enorma de “orice” care exista în Romania duce la specula, cuvânt care poate afecta emoțional cititorii, se cuvine să-și facă curaj, să-l rostească mai des. Se feresc de el până și școlile anglo-saxone de business care experimentează formula soft de “greedflation” (tot cuvânt-valiza) în loc de “inflation”. Nu trebuie să fi angajat al Consiliului Concurentei să iți dai seama că creșterile concertate de preturi cu 50-60% sunt înțelegeri pentru a genera specula. Foto: Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Job interview

Piața forțelor și relațiilor de munca nu mai este cea din 2019, toți au căzut de acord asupra acestui lucru, angajatori, angajați, autorități, specialiști în resurse umane, etc. Marea demisioneală și marile migrații de la est la vest, digitalizarea, munca de la distanță, de acasă, de 4 ore, precum și altele asemenea, au făcut din angajat rege. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult