Sari la continut
alt

Dragoș Damiancheck icon

Dragoș Damian este CEO al Terapia Cluj. 


Articole publicate check icon

Ziua Copilului, Senat

Sistemul de educație este măcinat de reforme interminabile, scena scandalurilor dintre autorități, profesori și părinți, transformat într-un monstru de cancerul industriei meditațiilor, capturat de cleptocratia academica care îl lasă moștenire propriilor urmași. Greu de întrezărit o șansă să se oprească din a crea NEET, analfabeți funcționali și exod de criere. (Foto Ilona Andrei/ Inquam Photos)

Citește mai mult

UE flag

Și ca să ținem minte acest 9 mai din 2022, am o propunere pentru Roberta Metsola, Charles Michel, Ursula von der Leyen, șefii statelor membre ale uniunii și nu în ultimul rand pentru europarlamentarii romani: înființați începând din acest an distincția de Tara Anului, sau Tara Personalitatea Anului în Uniunea Europeana, iar titlul să fie acordat pe 9 mai, de Ziua Europei. Foto Valeria Mongelli / AFP / Profimedia

Citește mai mult

garsoniera de 11 mp

Nu este deloc exclus ca celebra garsonieră de 11 metri pătrați din Cluj-Napoca care a făcut înconjurul internetului să fie de fapt o cameră din căminele fabricilor sau din internatele liceelor industriale unde erau cazați angajații nefamiliști, tinerii familiști sau copiii care veneau la oraș să muncească sau să învețe. Vorbim de construcții de dinainte de 1990. Foto Facebook Panoramic Imobiliare Cluj

Citește mai mult

Cozi la carburant

Deși scenele de la benzinării erau demne de filmele lui Roland Emmerich, maestrul „disaster movie”, lumea era calmă, ardelenii nu își dau în cap așa cu una cu doua. Și gospodărește, toți umpleau bazine de plastic din remorcă, pubele, canistre, pet-uri, ce are omul la îndemână acasă. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Fabrica auto

Îmi sună în urechi un dialog imaginar între Primarul din Slobozia și seful grupului Toyota: “Buna ziua, sunt cutare. Dacă aveți planuri să vă relocati fabrica din Rusia, vă dam noi teren, facilități, angajați, haideți aici și exportați de aici unde vreți voi în spațiul euroasiatic”. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult