Sari la continut
alt

Mihaela Mitroicheck icon

Mihaela Mitroi este Managing Partner, Global Tax Advise.

Este doctor în economie, consultant fiscal cu peste 25 de ani de experiență în cadrul celor mai mari firme de consultanță. Este prima femeie din România ce a devenit partener într-un Big 4.

Unul dintre cei mai cunoscuți consultanți fiscali din România, Mihaela Mitroi a făcut parte din echipa PwC România timp de mai bine de 22 de ani. A fost coordonatorul regional al clienților strategici pentru regiunea Europei Sud-Estice din poziția de SEE Managing Partner, Tax & Legal Services. Are o vastă experiență în domeniul fiscal local și internațional coordonând o multitudine de proiecte complexe pentru multinaționale și companii locale în mai multe segmente, de la restructurare și privatizare până la scheme de optimizare fiscală și due diligence.

Este specializată în domeniul impozitării companiilor și a fost implicată în proiecte de audit pentru instituții financiare. Oferă consultanță și asistență de specialitate în legătură cu aplicabilitatea Directivei DAC6 și a altor acte emise de Uniunea Europeană în sfera fiscalității.

Mihaela este profesor asociat al Programului de Masterat de la Academia de Științe Economice din București. Deține o serie de certificări naționale și internaționale, printre care Certificate in Family Business Advising (CFBA), obținut de la Family Firm Institute, Boston, USA sau Global Certificate în Poziționare Strategică de la INSEAD Business School, France.


Articole publicate check icon

Tort tăiat

Asociatul unei microîntreprinderi nu mai poate deține mai mult de 25% decât într-o singură microîntreprindere, după ce numai în luna ianuarie a acestui an se introdusese restricția prin care asociații nu puteau deține mai mult de trei microîntreprinderi în care să aibă mai mult de 25% din deținere. (Foto: Michelangelo Oprandi / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Florin Citu - sedinta de guvern

Trei sunt temele mari care mi-au atras atenția în zona fiscală. Prima vizează planul de elaborare a unui studiu de impact privind posibile facilitați fiscale în vederea reformării impozitării muncii, inclusiv reducerea contribuțiilor și impozitelor pe echivalentul salariului minim, ce ar urma să fie pilotat din 2022, așa cum înțeleg. Cum se știe, contribuțiile sociale în România sunt la un nivel ridicat, iar o reformă în această zonă ne-ar putea face mai atrăgători în ochii investitorilor. Foto: gov.ro

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon financiar - Foto Guliver/Getty Images

Anul 2021 se va dovedi, însă, unul crucial pentru toți, atât pentru Germania, care pare să renunțe, aproape cu regret, la ”fetișul austerității”, după cum declara Carsten Brzeski, economist șef ING Germania, cât și pentru România, care s-a împrumutat inclusiv în perioade de creștere economică, astfel încât acum 30 de lei din 100 vin din credite. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

anaf - SPV - foto FB ANAF

Fiscul avertizează, fără să o spună direct, că este cu ochii pe toți contribuabilii persoane fizice care și-au determinat singure impozitul și contribuțiile sociale. Foto Facebook ANAF

Citește mai mult