Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Creierele mici, hrănite cu greieri

Petre Daea - august 2022

Foto: Inquam Photos

„- Să nu mă oblige ei pe mine să mănânc greieri…”

Ei? Cine sunt ei? Și de ce să te oblige la așa o scârboșenie?

Aceste întrebări nu necesită niciun răspuns, pentru că nimeni nu are nevoie de adevăr. Povestea este prea suculentă ca să fie stricată de realitate, publicul consumator este prea excitat de salvatorii în ie care ne apără sarmaua tradițională (sic!), iar la televizor și pe rețelele sociale se fac prea multe aluzii și poante bune ca să ne mai împiedicăm de încă un fake news.

„Știrea” că „ăștia ne obligă să mâncăm greieri” a căpătat parfum de credibilitate odată cu refuzul eroic al ministrului Agriculturii Petre Daea de a se lepăda de credința lui în porc și oaie. Martir al sarmalei strămoșești, acest adevărat urmaș al lui Brâncoveanu și-a lăsat cu limbă de moarte testamentul gastronomic la Antena 3: „Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”.

Greieri comestibili

Foto: Profimedia Images

Acuma probabil că o mulțime de români făceau efortul să consume viermi în loc de ouă, până să vină dl. Daea să-i lumineze la burtă. Există printre noi destui care au nevoie să audă „o reacție de la autorități” ca să știe că furculița se bagă în gură, nu în ochi. În chestiunea delicată a consumului de greieri, ministrul Agriculturii din România a lămurit lucrurile și astfel subiectul părea închis. Oamenii s-au întors pe o rână să-și facă siesta, până când a apărut un alt apărător al tradițiilor străbune, care a făcut nuntă mare la care a promis legume românești, nu greieri de import. Nu știu pe la ce nunți cu greieri au mers nuntașii dlui Simion în ultima vreme, dar noroc cu ginerica: a restabilit nunta tradițională cu tot tacâmul, cu sarmale, mici și lăutari de prin televiziuni.

Sigur, a le spune românilor verzi că nu există gastronomii pur naționale echivalează cu un atac direct la ce au mai sfânt: mațul gros. La tradiționala sarma turcească până și mămăliga de lângă nu e chiar românească, putând fi întâlnită până și la nesuferiții maghiari care și ei o consideră o mâncare națională. Unde mai pui că cea mai veche rețetă de sarmale consemnată pe teritoriul României de astăzi e de pe la 1695, într-o carte apărută la Cluj („Cărticica meseriei de bucătar” a fost tradusă recent din maghiara medievală de istoricul clujean Jozsef Lukacs).

Bucătăria noastră e cam ca poporul român, o combinație de gusturi și arome, straturi ale popoarelor care au tot trecut pe aici. Cine se simte bine în pielea lui se bucură și de-o varză a la Cluj, și de un șnițel vienez, și de un sushi japonez. Cine are complexe naționale, respinge tot ce-și închipuie că e străin, alogen, impus din afară.

Și așa ajungem la greieri. Nimeni nu ne-a impus nimic și nici nu are de gând să ne impună ce să consumăm. Pur și simplu un producător a cerut aprobare la Bruxelles să autorizeze includerea greierelui de casă ca aliment nou în UE. Asta nu înseamnă că Bruxellesul ne obligă să renunțăm la ce avem în farfurie și să ne îndopăm cu greieri. Pentru o înțelegere mai adâncă a subiectului, urmăriți această analiză foarte bună.

Însă cei care sperie poporul cu televizorul știu asta. Scopul lor e să arate câte rele vin din Apus, cum vrea Occidentul să ne șteargă tradițiile, cum ne atacă Bruxellesul ființa națională. Lupta patrioților de șorici gros nu e cu greierii, ci cu Vestul, prezentat ca o bucătărie a ororilor de care trebuie să ne ferim.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Creiere mici...cate vad...! Si sus, si jos, si in frunte...cum le invingi?
  • Like 0
 • :))))))) Daea e comic si d'aia a fost reales!La al catelea congres? greierii, saracii, sunt furnizori de proteine, mai bune decat cainii, puii, sau alte dihanii planetare. Eu zic sa consumam cat mai multe legume, seminte si pesti (cel mult) , Dar este dupa preferinte! Sau, dupa buzunar...Oricum, televizorul a hranit poporu'! Mereu!
  • Like 0
 • dan check icon
  Daca mai continua mult cu seceta si incalzirea globala o sa ne dorim sa mancam lacuste prajite.
  In alta ordine de idei individul asra se crede in comunism cu magazine de stat unde sa vanda producatorii marfa , de fapt e o smecherie financiara ca nu e PSDist degeaba .
  Ar vrea niste magazine de stat unde sa spele niste bani de pe urma firmelor lui fi-su.
  Nimeni nu are functie de ministru daca nu stie sa aduca bani la partid , asa ca fata aia de taran care "stie ce are de facut" e doar o pacaleala.
  • Like 1
 • "Sigur, a le spune românilor verzi că nu există gastronomii pur naționale echivalează cu un atac direct la ce au mai sfânt: mațul gros.."

  Nu există ceva care să exprime mai bine ce este România și ce sunt românii. Excelent, Florin Negruțiu, absolut excelent, ai prins exact starea de fapt a nației noastre.
  • Like 3
 • Mare dobitoc rahatu' asta de reporter ! pai, sa-i dea copiilor lui , lui masa 'si tasu ' sa manance lapte de viermi si oua de musca ! Totul e o minciuna , sa nu-mi spuna ca daca ar fi sa manance ar face cu placere , mai ales cand ar vedea cum copii lui ar hali cu pofta ! Un jegos lingau , sunt sigur ca l-ar pupa in ...ur pe zelenschi si pe ...oaiele lui de oligarhi ! n-am crezut ca o fiinta umana decade la statut de amoeba -Rusine , bai Florin Negruțiu
  Autor fondator !
  • Like 2
  • @ Costel Iordanescu
   Ori n-ai înţeles nimic din articol, ori te faci că n-ai înţeles nimic ca să ai un motiv să-ţi elimini dejecţiile pe-aici. Creier mic, într-adevăr!
   • Like 5
  • @ Rocky's Dad
   Este, probabil, un nuntas de al lui simion.
   • Like 5
  • @ Costel Iordanescu
   Domnu Iordănescu,am o veste proastă ptr.dvs.:de fapt,mâncați demultișor de tot gândaci pisați!De la prima felie deparizer sau salam degustate!
   Iată:„...pe etichete nu se specifică niciunde că este vorba de un produs care are la bază resturilor unor insecte. Denumirile sub care apare sunt carmin (cel mai des folosit) coşenilă, carmine, acid carminic, E120 şi roşu natural 4. Produsul este conţinut la scară largă de produse alimentare uzuale: salam, parizer, cârnaţi, pateu, iaurt, îngheţată, suc şi multe altele.

   Deşi majoritatea coloranţilor folosiţi în industria alimentară sunt de origine sintetică, există şi producători care au trecut la „faza eco” folosind pentru a da culoare produselor substanţe extrase din „cămara” naturii.

   Chiar dacă această reorientare este de aplaudat (ştiute fiind efectele negative provocate metabolismului uman de către coloranţii alimentari sintetici), trebuie ştiut că majoritatea firmelor care folosesc coloranţi naturali în produsele lor caută, evident, cea mai ieftină variantă, iar uneori asta duce la soluţii care unora le-ar cam putea întoarce stomacul pe dos.

   Spre exemplu, în peste 50% din preparatele din carne comercializate la nivel mondial colorantul de bază este carminul, un produs de un roşu strălucitor produs din... gândaci (se numesc coşenilă sau coşenilă poloneză) uscaţi şi zdrobiţi.”
   Că cam asta e!Geaba îl târnosiți pe dl.Negruțiu,domnia-sa e delicat,dar eu vă spun că sunteți rău de tot rămas în urmă cu veștile!Și sunt elegantă în exprimare...
   • Like 0
  • @ Costel Iordanescu
   Tristule, ești și analfabet funcțional (și de-ăla normal), și impostor (fără nume real de profil), și putinist jegos....
   • Like 0
  • @ Rocky's Dad
   Ei, exista dragoste si in slava! Unde duce? Putin stie...
   • Like 0
 • Dorin check icon
  Mult zgomot pentru o prostie..Un CAP,iapist imbecil spalat pe puținul creier pe care îl aveam la Academia jigodiilor comuniste Stefan Gheorghiu a mâncat r..... ca un adevărat secretar de partid comunist și a înfierat vestul decadent care chipurile ne i-a mâncarea de la gură și ne obligă să mâncăm greieri.Apropo cu un prost sadea ca Daea șef la agricultură avem toate șansele să crăpăm de foame în următorii ani dar bineînțeles de vină vor fii UE, America , multinaționalele și naiba mai știe cine dar nu prostia dacică.
  • Like 5
  • @ Dorin
   E tare amuzant să înfierezi ca fiind proști și imbecili în stânga și în dreapta, dar când te apuci să scrii să emiți exprimări de genul: ”ne i-a mâncarea” în loc de ” ne ia mâncarea” , sau ”vor fii” în loc de ”vor fi”. Și îmi amintesc că toate postările tale de până acum au fost dovada unei astfel de lipsă de cultură și de educație. Deci uite cum se găsesc agramații ca tine să-i facă pe alții proști și imbecili. În locul tău aș muri de rușine și aș băga capul în pământ în loc să mă sumețesc și să casc ciocul, ca un tembel ce ești.
   • Like 5
  • @ Dan Cojocaru
   Dorin check icon
   Uite unde era academicianul cu genă de Dac.Du-te prin alte locuri mai înalte așa ca pentru nasul tău dacă aici nu-ți place.Drum bun și Cale bătută.
   • Like 4
  • @ Dorin
   Dar îmi place aici. Mă amuză când te văd pe tine și pe alții ca tine. E revigorant.
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Dorin check icon
   Deci îți place să muști lumea de cur.Spor la treabă.
   • Like 0
  • @ Dorin
   Deci și ție îți place să fii mușcat, masochistule nebunatic, fratele meu LGBTQ :-) Mă bucur.
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Dorin check icon
   Ți-e foame tare,de ești în stare să mănânci atât de mult r... Poftă Mare.
   • Like 0
  • @ Dorin
   Rămâne cum am stabilit :-)
   În plus, dacă ai vreo idee interesantă de dezbătut, zi-o domnu Geo. Că de măcăneli stupide sunt sătul să aud.
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Forma lasa de dorit, dar fondul este, cam, adevarat.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Dar de ce esti atat de patimas? Crezi ca merita subiectul sau rezolvi ceva? Ma asteptam, totusi, la alt ceva.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   E revigorant mai ales când primești solda-n copeici.
   Jigodie cu pretenții de intelectual....
   Știu, am apelat la cuvinte ca "jigodie", ai sa urli că nu am argumente și am dat direct sub centură. Ok, accept, "decât" că nu mai suport impostorii cu discurs.
   În fond, ești un Costel Iordănescu mai spilcuit.
   • Like 0
  • @ Dorin
   Prost, dar sincer si patimas! :) Ceea ce corespunde marii majoritati votante! Convergenta totala....Cum combati?
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Totusi, subiectul este altul! Ce parere aveti despre asta?This is the question!
   • Like 0
 • Articol de doi bani scris de un frustrat. Vrei sa mănânci gândaci, sa locuiești în cosciug și sa nu deții nimic dar sa fii "fericit" e treaba ta, amice.
  Restul nu suntem complet spălați pe creier și abia ce am ieșit din comunism.
  • Like 3
  • @ Adrian Limbidis
   corne check icon
   amice, tu fie nu ai citit articolul, fie esti complet imbecil (...ca sa risti a fi spalat pe creier iti trebuie unul cat de cat functional)
   • Like 7
  • @ corne
   Și de unde să luăm un creier funcțional, că al lu matale nu pare :-) :-)
   • Like 2
  • @ Adrian Limbidis
   De data asta sunt perfect de acord cu tine și am citit toate postările tale de mai jos, inclusiv replicile cu imbecilul de ”Corne”. I-am mai zis și eu câte ceva și o să-i mai zic dacă nu se potolește și nu realizează cât e el însuși de imbecil.
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   E prost de garaie nu cred ca se prinde.
   Cred ca de la prea mulți gândaci infulecati cu "pohtă".
   • Like 2
  • @ Adrian Limbidis
   Ori n-ai înţeles nimic din articol, ori te faci că n-ai înţeles nimic ca să ai un motiv să-ţi elimini dejecţiile pe-aici. Creier mic, într-adevăr!
   • Like 1
  • @ Rocky's Dad
   Alt dobitoc.
   Poți măcar sa fii original sau dai copy-paste la toți ce au comentat ceva ce nu îți place ca o găină?

   Am înțeles foarte bine articolul, infulecatorule de gândaci. Nu mai înghite hulpav viermii și stai și gândește.

   De ce trebuie ca noi ruptii în fund sa mâncăm insecte dar faraonii planetei pot arde 20t de petrol peora pt megayahturile lor.

   Aștept răspuns când termini de ingurgitat gândaci.
   • Like 1
  • @ Adrian Limbidis
   „...pe etichete nu se specifică niciunde că este vorba de un produs care are la bază resturilor unor insecte. Denumirile sub care apare sunt carmin (cel mai des folosit) coşenilă, carmine, acid carminic, E120 şi roşu natural 4. Produsul este conţinut la scară largă de produse alimentare uzuale: salam, parizer, cârnaţi, pateu, iaurt, îngheţată, suc şi multe altele.

   Deşi majoritatea coloranţilor folosiţi în industria alimentară sunt de origine sintetică, există şi producători care au trecut la „faza eco” folosind pentru a da culoare produselor substanţe extrase din „cămara” naturii.

   Chiar dacă această reorientare este de aplaudat (ştiute fiind efectele negative provocate metabolismului uman de către coloranţii alimentari sintetici), trebuie ştiut că majoritatea firmelor care folosesc coloranţi naturali în produsele lor caută, evident, cea mai ieftină variantă, iar uneori asta duce la soluţii care unora le-ar cam putea întoarce stomacul pe dos.

   Spre exemplu, în peste 50% din preparatele din carne comercializate la nivel mondial colorantul de bază este carminul, un produs de un roşu strălucitor produs din... gândaci (se numesc coşenilă sau coşenilă poloneză) uscaţi şi zdrobiţi.”
   E,jurați că nu ați mâncat deja gândaci zdrobiți???
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   Ai e vorba de gândaci ca mâncare, nu coloranți, "geniule". Fii atent sau nu te baga în seama.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Gata, ți-ai găsit aliatul. Ăsta cu nume predestinat....
   • Like 0
  • @ Adrian Limbidis
   Da, si tot acolo vreti sa ramaneti! Negrutiu este din afara...de ce-l cautati inauntru?
   • Like 0
  • @ corne
   Varianta 2!
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Depinde de sistemul de referinta, nu? de acolo nu pare...dar de dincolo, se confirma!
   • Like 0
 • Pe bune? Până acum făceați o propagandă mai cu perdea, acum ați dat-o pe față, cu bădărănie, dispreț și aroganță!!!
  Citez: ” Sigur, a le spune românilor verzi că nu există gastronomii pur naționale echivalează cu un atac direct la ce au mai sfânt: mațul gros.” Auzi la el: lucrul cel mai sfânt pentru românul tipic (miștocărit cu epitetul ”verde”) nu este credința, sau patria, sau tradițiile, sau omenia proverbială, sau bunătatea etc, ci este MAȚUL!!! Și nu oricare, ci MAȚUL GROS, COLONUL, cum ar veni!!!! Adică, subliminal vorbind, ce are românul mai sfânt este DE RAHAT (că acesta se găsește în colon). Cam așa se pune problema la voi neromânii, nu-i așa? Domnu' autor, chiar crezi sincer asta despre poporul român (din care faci parte, chiar dacă nu-ți convine) sau așa trebuie să scrii, la comandă, pentru a-ți umple și dumneata mațul gros cumva? Restul articolului nici nu mai merită comentat. Cum să comentezi niște simple spume la gură antiromânești, spârcâite cu răutate, fără nici o logică, departe de adevăr și fără pic de bună credință?
  Oricum, tonul și virulența articolului sugerează o furie a cozilor de topor globaliste, printre care te numeri și dumneata. Iar asta e bine, oferă o rază de speranță celor de bună credință (printre care NU te numeri dumneata).
  • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   corne check icon
   uai nea cojocaru, autorul nu-i mistocareste pe romanii patrioti, ca patriot e si andrei plesu, ii mistocareste pe prostalii de talia matale, care nici nu stiu nimic, nici nu vor sa invete, dar se considera a fi varful claii doar pentru ca indruga doua-trei vorbe mari. no, acu ai priceput?
   • Like 6
  • @ corne
   Da' ia zi-ne tu ma, geniul din Carpați, infulecatorul de gândaci, ce suntem noi prea prosti sa înțeleg?
   Ia hai educa-ne tu.
   • Like 1
  • @ corne
   Înțeleg că matale crezi că nu ești prostălău, alții sunt prostălăii :-) :-) Lasă așa, visează frumos :-) :-)
   Vorba matale: NO, acum ai priceput? Sau ai priceput și fără ”NO”? :-) :-)
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Dorin check icon
   Să înțeleg că îți plac cozile de topor dacice,alea de care geme Romanica???
   • Like 2
  • @ Dorin
   N-ai înțeles bine (adică te faci că n-ai înțeles) cine sunt cozile de topor în România. Începe prin a te uita în oglindă...
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Dorin check icon
   Te simți cu musca pe căciulă ,se pare că te-ai uitat în oglindă nu ți-a plăcut și ai pasat pisica în ograda altuia, tipic românește,dacic.
   • Like 4
  • @ Dorin
   Nu cred ca omul se simte cu musca pe căciulă dar sigur nu vrea sa simtă musca în gura
   • Like 3
  • @ Dorin
   Săracul de tine! E rău și când ești așa...
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Nu este neapar nevoie sa fii globalist pentru a critica "poporul" roman. Din pacte ai zilnic multitudine de motive. Vezi numai preferintele electorale.
   • Like 1
  • @ corne
   Cam ai dreptate.
   • Like 0
  • @ Adrian Limbidis
   Nu este prea tarziu? Cu educatia...
   • Like 0
 • DanT check icon
  Cu populatia in crestere galopanta, e normal sa gasim alte surse de proteine. Ca ne convine noua sau nu, generatiile viitoare vor manca de-altele, daca vor sa supravituiasca. De altfel, si acum, daca cititm listele de ingrediente de pe mezeluri, ne luam cu mainile de cap.
  • Like 2
  • @ DanT
   Al dracu' gol "populația în creștere galopanta".
   Nu știu ce ați băut dar e tare. Populația României va scădea pana în 2050 deci nu știu ce atâta creștere galopanta visati.
   În plus pana în 2100 populația globului se va stabiliza la 9-10miliarde dp care o va lua în jos.
   Asa ca mai ușor cu malthusianismul pe scări
   • Like 1
  • @ Adrian Limbidis
   DanT check icon
   Exact. 9-10 miliarde inseamna multe guri de hranit. Pacat ca va uitati doar la Romania de acum, si nu la ce va fi peste 20-30 de ani pe aici, prin Europa in care consideram ca suntem. Ne place sau nu, locul neaosilor va fi luat de migranti, ceea ce nu invalideaza ideea ref la ce vor manca generatiile viitoare. E evident ca dupa Cel de-al doilea RM leadership-ul a trebuit sa tina populatiile fericite cu papa si cazare, dar toate au o limita. Si acea limita se atinge incet, incet. Bietul Malthus avea dreptate, a anticipat gresit doar viteza de multiplicare raportata la timpul istoric. “Progresul economic” inseamna si asta. Ne place sau nu.
   • Like 5
  • @ DanT
   Apocalipse d-astea au fost de 100 de ani. La fiecare 20.
   Daca ai mai mult de 40 de ani și nu știi nici atât înseamnă că ai îmbătrânit degeaba.

   Și nu, nu va "înlocui" nimeni băștinașii cu imigranți.
   • Like 1
  • @ Adrian Limbidis
   Nu te limita numai la "populatia romaniei".
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   De ce nu?
   În plus am scris đi de populația globului.
   Abureala asta cu "mâncați gândaci" e pt sărăntoci.
   Bogații lumii tot caviar și friptura de vita vor manca.
   Tâmpiți sa fim sa acceptam. Dar vad ca din voturi, avem mulți ahtiați dp "carnea" de carcalac.
   • Like 1
 • Omuletul Daea a mai emis panseuri de-ale lui Gaga, atunci cand a ridicat in slavi Oaia, cormoranul si mai stiu eu ce. El pare prost-toaca (si poate si este) dar nu cred ca toate emisiile lui sunt menite unei diabolice propagande de indepartare a Romaniei de Europa. Si chiar daca ar fi, tot mai bine indepartare decat resemnare in absurditate. Greenpeace face presiuni asupra liderilor europeni de delimitare a septelului, crescatoriilor de animale de tot soiul, pe motiv ca ar polua. https://www.greenpeace.org/eu-unit/issues/nature-food/3895/president-von-der-leyen-eu-farm-to-fork-plan-must-cut-meat-and-dairy/ Iar pentru retetele culinare greenpeace, le puteti accesa de pilda la https://fundraising.greenpeace.ca/fundraisers/juliebyrnes/food-revolution--eating-bugs-for-the-planet
  • Like 5
  • @ Dumitru Branisteanu
   Când Elon Musk, Jeff Bezos și toți miliardarii lumii vor merge pe jos sau cu trotineta electrica, vor consuma 2L de apa pe luna și se vor înfruptat copios cu viermi și gândaci, ATUNCI le vom urma exemplul. Pana atunci, SIKTIR greenpiss.
   • Like 1
  • @ Adrian Limbidis
   corne check icon
   "Mama lui Elon Musk spune că doarme într-un garaj atunci când merge să-și viziteze fiul

   https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/mama-lui-elon-musk-spune-ca-doarme-intr-un-garaj-atunci-cand-merge-sa-si-viziteze-fiul-2064045

   cand dau peste cate un Imbecilul cel Viteaz, imi reamintesc cum stateau douazeci de milioane de astfel de viteji sub papucul unui cizmar, mancau ce li se oferea, se incolonau unde li se cerea si aplaudau cand li se facea semn!
   adrian limbricis se va bate cu miliardarii, cu toate organizatiile intunericului, le va sictiri si le va umili, in timp ce-si va purta in carca iubita si ranitza cu bastonul de maresal,
   • Like 2
  • @ corne
   Ce legătură are cizmarul cu Elon musk, târâtură?!
   Mars la infulecat gândaci, gunoiule
   • Like 1
  • @ Adrian Limbidis
   De acord cu tine. Ai remarcat esențialul și nu mulți îl remarcă: în timp ce nouă ni se impun restricții oribile, bogătașii lumii își văd de traiul lor de până atunci și ne răd în nas. Lupta nu e, nu ar trebui să fie, între noi și alții tot ca noi, sclavi, din populație, ci între noi (întreaga populație) și bogătașii care ne țin talpa pe grumaz, făcându-ne pe toți sclavi, și ne râd în nas!!!
   • Like 2


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult