Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

CTP despre evenimentele „nimic” și „nu dau mâna cu hoții” de la Suceava. „Sunt două incidente de securitate foarte grave pentru dl. Dragnea”

CTP la Digi

La Dumbrăveni, în județul Suceava, un bărbat i-a spus lui Dragnea „nu dau mâna cu hoții” în timpul unei băi de mulțime. Și tot acolo o voce a strigat „Nimic!” la întrebarea „Ce am făcut noi?”, pusă de șeful PSD.

Niște incidente „de securitate” care ar trebui să îl îngrijoreze pe Liviu Dragnea, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

„Asta ar trebui să-l îngrijoreze pe domnul Dragnea. Vasăzică, domnul Dragnea s-a găsit acolo la Suceava, la Dumbrăveni, s-a găsit într-un loc unde nu trebuia să se audă musca. Și vrăbiile în zbor trebuiau să strige, trecând pe acolo, Dragnea, președinte!. Era, la Dumbrăveni, totul sub control, cum era pe vremea lui Ceaușescu – ședința trebuie pregătită, adunarea trebuie bine pregătită. Or, acolo a avut două evenimente pentru care vor zbura probabil niște oameni din organizare.

Acel tânăr cu jachetă galbenă, înconjurat de sute de PSD-iști - trebuie să ai niște nervi tari, ca înconjurat de sute de PSD-iști să faci așa ceva – i-a spus Nu dau mâna cu hoții!. Nici mai mult, nici mai puțin. Putea să spună Domnule, nu dau mâna!... Nu, a spus Nu dau mâna cu hoții!. Iar celălalt - Ce-am făcut noi? (întrebarea pusă de Liviu Dragnea – n.red.) - a răspuns, din sală, Nimic!. Și s-au și speriat ăia din jur. Exact ca la ședințele de partid de dinainte de '89, când cineva spunea ceva în afara desfășurătorului ședinței și până când intrau grupurile de presiune – erau pregătite, dacă cineva o ia razna –, imediat să fie unii care să spună „lasă că știm noi, tovarășu', știm ce probleme are, lăsați tovarășu', știm noi”. Și să-l blocheze. Or, aici înțeleg că nu l-a blocat nimeni.

Sunt două incidente de securitate pentru domnul Dragnea, de securitate a imaginii lui de forță, foarte grave. Faptul că s-au găsit doi oameni acolo unde ar fi trebuit să fie o simfonie, Dragnea, președinte!, e grav. Ar trebui să se gândească atent la asta”, a explicat jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O reactie sanatoasa a unui alegator, care probabil a simtit condescendenta paternalista, pe care in mod normal, nu o poti accepta.

    Bravo lui, si intradevar, daca Dragnea continua in felul acesta, va avea o reactie adversa din partea publicului, cand organizarea formala va deveni o super-nova, si PSD va sucomba.
    • Like 2
  • in Moldova doar doi cetateni au avut curaj coloana vertebrala sa al infrunte pe dragnea restul ce dracu sunt niste pomanagii, milogii care stau cu gura cascata ca sa le arunce dragnea doi mici si o bere amestecata cu apa, doar doi moldoveni au avut curajul sa ai spuna adevarul in fata respectele mele pt acesti doi urmasi ai lui Stefan cel Mare,
    • Like 1


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult