Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dăncilă-show în Parlament: „Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”/ „Doamna Turcan, aruncați atâta venin, încât faceți invidioasă și o viperă”

V. Dăncilă, Ora prim-ministrului

Foto: George Călin/Inquam Photos

„Cei care doresc abrogarea OUG 114 nu se gândesc la aspectele pozitive pentru cetățeni”, a spus în Parlamentul României Viorica Dăncilă, într-un recital de acuzații împotriva opoziției care „face rău României”, presărat cu momente de umor involuntar.

„Decât să vorbesc liber și sa spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”, a afirmat Dăncilă, vrând să-i dea o replică deputatului Florin Roman, de la PNL, care a vorbit liber și a criticat-o dur. „Nu mă cobor să vă raspund, domnule Roman, sunteți prea jos pentru mine”, i-a transmis Dăncilă. 

„Doamna Turcan, aruncați atâta venin, încât faceți invidioasă și o viperă”, a aruncat Dăncilă de la tribuna Parlamentului. Apoi și-a direcționat atacurile împotriva liderului USR, Dan Barna. 

„Dl. Barna, dacă sărăcia înseamnă să crești pensii și salarii îmi asum. Am adus sărăcia prin pensii și salarii. Vă doriți de fapt să nu se mai investească în România, că atât dvs, cât și ceilalți din opoziție își doresc ca România să meargă pe drumul rău”, a susținut premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Opinion check icon
  Ce ma infurie e ca asta face glume si spune prostii pe banii mei! Cine m-a intrebat pe mine daca vreau sa ii dau ei un ban?
  • Like 2
 • Viorica o fo la Dragnea in birou inainte unde i s-a facut instructajul si unde i s-a zis sa fie agresiva. Mi-e mila de oamenii care nu stiu ce inseamna penibilul si care nu-si dau seama cand se fac de cofetarie doar ca sa dea bine la sefu. Saraca e bine intentionata poate dar e o unealta ca sa-si faca Dragnea jocurile. Problema apare cand te intreaba piciu de la scoala cand ii spui sa invete ca altfel o sa caute in tomberoane: tati da uite ca lumea zice ca nici tanti Viorica nu stie sa vorbeste romaneste si e prim-ministru si atunci eu de ce trebuie sa invat? Ce te faci? Sau de altii din tv la costum care castiga basculante de bani cu sau fara ochelari si care sunt vedete sau care sunt propuse sa candideze la presedintie dar care nu stiu nimic. Ca la noi asa se-ntampla e unu care vorbeste ce vrea lumea sa auda si gata il propunem presedinte indiferent cine ce e. Care mai e sistemul de valori si care mai sunt reperele dupa care comparam si evaluam oamenii? Cred ca like-urile pe FB si insta :))
  • Like 2
  • @ Magotu Enigmatic
   Ce te faci? Poti sa ii spui de exemplu ca desi tanti aia are o maaare functie degeaba o are pentru ca nu o respecta pe bune nimeni. Ea nu reprezinta nimic, nu merita respect, e doar marioneta lui Dragnea si toata lumea vede asta, toata lumea vede de ce e ea de fapt in stare: de nimic. Si atunci se pune urmatoarea intrebare: ca ea vrei sa ajungi? O forma fara fond in cel mai bun caz?
   • Like 0
 • Imbecila pan' la capăt, dar și fudula. A avut mana buna canalia, șeful, Zeul Dracn. Ce ar fi făcut dacă și a treia marioneta ar fi fost asemeni primelor două. Oricum, sigur îl va turna și asta, dar la proces. Că sigur vine și ăla, pentru toată haita. Sa vezi atunci laturi, scuipați, înjurături, poale' n cap . Abia aștept.
  • Like 1
 • Dăncila dacă nu-i fudulă, nu-i dăncilă destulă!
  • Like 1
 • Dorin check icon
  A căpătat curaj Analfabeta.Se crede Messia poporului român.Da ,a crescut pensiile ,dar alea Speciale.și salariile,. dar numai alea bugetare.Restul Dumnezeu cu mila.
  • Like 3
 • Cosmin check icon
  Poate-i dă idei lui Dragnea, și pune ăsta un pick-up, prim ministru.
  • Like 2
 • De ce o hartiuta,de ce nu-si scrie in palma replicile usturatoare si de un haz nestavilit.Problema este grava deoarece doamna Dancila se upgradeaza pe zi ce trece.In curand,si ziua aia se apropie,va fi prea tarziu,vom avea de-a face cu MegaDancila.Si atunci degeaba o sa te tii de catarg,de semafor,o sa te inchizi in masina,ca nu o sa scapi,Doamne Ajuta!
  • Like 3
 • Oo, tanti Dancila, nu-ti face griji. Spui prostii oricum :)
  • Like 3


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult