Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dăncilă-show în Parlament: „Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”/ „Doamna Turcan, aruncați atâta venin, încât faceți invidioasă și o viperă”

V. Dăncilă, Ora prim-ministrului

Foto: George Călin/Inquam Photos

„Cei care doresc abrogarea OUG 114 nu se gândesc la aspectele pozitive pentru cetățeni”, a spus în Parlamentul României Viorica Dăncilă, într-un recital de acuzații împotriva opoziției care „face rău României”, presărat cu momente de umor involuntar.

„Decât să vorbesc liber și sa spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”, a afirmat Dăncilă, vrând să-i dea o replică deputatului Florin Roman, de la PNL, care a vorbit liber și a criticat-o dur. „Nu mă cobor să vă raspund, domnule Roman, sunteți prea jos pentru mine”, i-a transmis Dăncilă. 

„Doamna Turcan, aruncați atâta venin, încât faceți invidioasă și o viperă”, a aruncat Dăncilă de la tribuna Parlamentului. Apoi și-a direcționat atacurile împotriva liderului USR, Dan Barna. 

„Dl. Barna, dacă sărăcia înseamnă să crești pensii și salarii îmi asum. Am adus sărăcia prin pensii și salarii. Vă doriți de fapt să nu se mai investească în România, că atât dvs, cât și ceilalți din opoziție își doresc ca România să meargă pe drumul rău”, a susținut premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Opinion check icon
  Ce ma infurie e ca asta face glume si spune prostii pe banii mei! Cine m-a intrebat pe mine daca vreau sa ii dau ei un ban?
  • Like 2
 • Viorica o fo la Dragnea in birou inainte unde i s-a facut instructajul si unde i s-a zis sa fie agresiva. Mi-e mila de oamenii care nu stiu ce inseamna penibilul si care nu-si dau seama cand se fac de cofetarie doar ca sa dea bine la sefu. Saraca e bine intentionata poate dar e o unealta ca sa-si faca Dragnea jocurile. Problema apare cand te intreaba piciu de la scoala cand ii spui sa invete ca altfel o sa caute in tomberoane: tati da uite ca lumea zice ca nici tanti Viorica nu stie sa vorbeste romaneste si e prim-ministru si atunci eu de ce trebuie sa invat? Ce te faci? Sau de altii din tv la costum care castiga basculante de bani cu sau fara ochelari si care sunt vedete sau care sunt propuse sa candideze la presedintie dar care nu stiu nimic. Ca la noi asa se-ntampla e unu care vorbeste ce vrea lumea sa auda si gata il propunem presedinte indiferent cine ce e. Care mai e sistemul de valori si care mai sunt reperele dupa care comparam si evaluam oamenii? Cred ca like-urile pe FB si insta :))
  • Like 2
  • @ Magotu Enigmatic
   Ce te faci? Poti sa ii spui de exemplu ca desi tanti aia are o maaare functie degeaba o are pentru ca nu o respecta pe bune nimeni. Ea nu reprezinta nimic, nu merita respect, e doar marioneta lui Dragnea si toata lumea vede asta, toata lumea vede de ce e ea de fapt in stare: de nimic. Si atunci se pune urmatoarea intrebare: ca ea vrei sa ajungi? O forma fara fond in cel mai bun caz?
   • Like 0
 • Imbecila pan' la capăt, dar și fudula. A avut mana buna canalia, șeful, Zeul Dracn. Ce ar fi făcut dacă și a treia marioneta ar fi fost asemeni primelor două. Oricum, sigur îl va turna și asta, dar la proces. Că sigur vine și ăla, pentru toată haita. Sa vezi atunci laturi, scuipați, înjurături, poale' n cap . Abia aștept.
  • Like 1
 • Dăncila dacă nu-i fudulă, nu-i dăncilă destulă!
  • Like 1
 • Dorin check icon
  A căpătat curaj Analfabeta.Se crede Messia poporului român.Da ,a crescut pensiile ,dar alea Speciale.și salariile,. dar numai alea bugetare.Restul Dumnezeu cu mila.
  • Like 3
 • Cosmin check icon
  Poate-i dă idei lui Dragnea, și pune ăsta un pick-up, prim ministru.
  • Like 2
 • De ce o hartiuta,de ce nu-si scrie in palma replicile usturatoare si de un haz nestavilit.Problema este grava deoarece doamna Dancila se upgradeaza pe zi ce trece.In curand,si ziua aia se apropie,va fi prea tarziu,vom avea de-a face cu MegaDancila.Si atunci degeaba o sa te tii de catarg,de semafor,o sa te inchizi in masina,ca nu o sa scapi,Doamne Ajuta!
  • Like 3
 • Oo, tanti Dancila, nu-ti face griji. Spui prostii oricum :)
  • Like 3


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult