Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Într-o scrisoare trimisă agenției Standard and Poor's, ministrul Teodorovici promite că va modifica „ordonanța lăcomiei”

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat într-o scrisoare trimisă agenției de rating Standard and Poor's că va modifica „Ordonanța lăcomiei” și că prevederea referitoare la taxa suplimentară aplicată băncilor va fi schimbată.

Astfel, taxa aplicată băncilor urmează să fie redusă - nu va mai fi calculată în functie de indicele ROBOR, ci va fi înlocuită cu o taxă anuală fixă, care se va aplica anumitor categorii de active, se arată în scrisoarea făcută publică de deputatul USR Claudiu Năsui. 

Totodată, va fi schimbată modalitatea de calcul a ROBOR, aceasta urmând să fie făcută în funcție de un indice calculat în funcţie de tranzacţiile efective de pe piaţa interbancară.

Ministrul FInanțelor a confirmat luni, la Parlament, informațiile. „Mi-am asumat scris”, a declarat Teodorovici. Acesta a afirmat că a transmis băncilor porpunerea ca titlurile de stat şi a creditele acordate prin programele guvernamentale să fie excluse din calculul taxei. „Le-am spus băncilor și au spus: este exact ce voiam sa auzim”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai cum, si maretul program de guvernare?? Da' cine sunt domnee astia Standard and Poor, vreo agentie sorosista, nu? Nu va lasa sa guvernati tarisoara asta, nu le-ar fi rusine, da' lumea v-a votat domne! Ia trimiteti-o pa Olguta sa le zica cum e cu mars du tramvai, pai ce-i asta?!
    • Like 1
  • Max Max Max Max check icon
    e de ras amatorul asta !!!!! crede ca prin toata lumea merge cu uite mandra nu e mandra.......hahahaha
    • Like 1
  • Daca in secret punem mana la mana vom aduna suficienti bani pe care in cel mai mare secret sa-i dam unei televiziuni turcesti sau mexicane care produce telenovele.Aceasta televiziune il va angaja pe Teodorovici cu salariul de 1 milion de euro pentru un episod dintr-un serial,zic la intamplare Suleiman Magnificul sau Tanar si Nelinistit.Evident ca noi vom plati atat salariul cat si costul acceptarii lui Teodorovici in postura de actor de catre televiziunea respectiva.Costul acceptarii va fi mare dar face toti banii.Teodorovici va accepta sa joace in telenovele vazand salariul urias pe care urmeaza sa-l incaseze si chiar are alura de actor de telenovele,televiziunea respectiva castiga bani mocca si noi scapam de el.Folosind aceeasi strategie putem scapa si de Tariceanu.De Dragnea scapam numai daca ii dam 1 miliard de euro cash si o insula in Caraibe.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult