Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DUBLU CLIC. Cum a schimbat un fotoreporter această imagine banală într-una demnă de „Dosarele X”

David Duchovny

Dincolo de contextul jurnalistic care dă valoare unei imagini de presă, odată publicată, fotografia de eveniment trece într-o noua eră, în dorința de a face față provocărilor de ilustrare lansate de noi platforme media deosebit de inovative din punct de vedere al graficii și al tehnologiei.

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Noul tip de galerie foto, „DUBLU CLIC”, vă oferă posibilitatea de a privi concomitent două unghiuri ale aceluiași eveniment sau personaj.

David Duchovny

Săptămâna trecută a avut loc la Los Angeles premiera noului serial X Files. Mult așteptata revenire a actorilor din rolurile principale - David Duchovny și Gillian Anderson (detectivii Mulder și Scully) - a fost privită cu multă curiozitate și câteva întrebări legate de ce ar mai putea aduce nou un serial de mare succes, reluat în 2016 după perioada de glorie consumată între anii 1993 - 2002. Din punct de vedere fotografic, însă, premiera a venit cu ceva nou, pe lângă imaginea clasică de covor roșu.

David Duchovny a fost surprins într-o ipostază specială, creată de fotograf prin tehnica dublei expuneri (multiple declanșări realizate pe același cadru). Imaginea rezultată a anticipat atmosfera de mister din serial, devenind o alternativă de ilustrare a subiectului care cu siguranță ar fi fost tăiată din selecția finală într-o redacție media ... clasică. (Foto: Araya Diaz / Getty Images / Guliver)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Razvan check icon
  Pentru fani ..pe 24 ianuarie primul episod din noua serie "X Files Reopened"
  • Like 0
 • Si unde anume pot sa accesez aceasta mirobolanta galerie DUBLU CLIC? 1 poza != galerie. Ca sa nu mai spun cat e de ras sa pui intr-un articol o poza facuta cu telefonul paginii unei reviste fara sa precizezi revista.
  • Like 0
  • @ Maria Focsa
   Nici mie nu mi-e foarte clar, dar cred ca mirobolanta galerie sunt aceste 2 poze de mai sus, a doua fiind cea cu "tehnica dublei expuneri".
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult