Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

După ce ministrul Justiției i-a propus-o pe Adina Florea șefă la DNA, Klaus Iohannis îi transmite lui Tudorel Toader că nu va accepta „niciodată pași înapoi în lupta anticorupție”

Iohannis - presidency

Foto: Presidency.ro

„Este inadmisibil! România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție, nu voi accepta niciodată așa ceva”, a reacționat azi, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis, întrebat de ziariști ce părere are de propunerea ministrului Tudorel Toader ca Adina Florea să vină șefă la DNA, în locul Laurei Codruța Kovesi, revocată din funcție, la inițiativa aceluiași ministru.

Chiar dacă a precizat că „nu cunoaște persoana”, șeful statului a subliniat că „DNA are nevoie de o persoană independentă care să-și asume o luptă dificilă, dar dreaptă” și a atras atenția că „apar probleme în felul în care se aplică procedurile”, referindu-se în mod direct la „avizul negativ de la CSM” primit de Adina Florea. De amintit că, în ciuda acestui aviz, Tudorel Toader insistă să meargă cu propunerea sa la Cotroceni.

Klaus Iohannis a amintit că a solicitat „departamentului de resort” de la Administrația Prezidențială să verifice „legalitatea acestei propuneri” și le-a dat asigurări ziariștilor că „chestiunea îl preocupă” și va spune mai multe la întoarcerea în țară.

Președintele consideră, de asemenea, OUG 92 „foarte îngrijorătoare” deoarece „s-au introdus peste noapte condiții pentru procurori” și „se ignoră avize ale CSM”. „Nu se legiferează corect, transparent, după consultări. Asta nu va duce la pace socială și nu va rezolva problemele din Justiție”, a conchis șeful statului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fata de cat de dornici suntem noi, sustinatorii lui Johannis, de a auzi de la el ca lupta impotriva infractorilor, dansul pare absolut ANIHILAT, scotand cateva sunete si atat, impotriva lor. Timpul trece si noi asteptam o reactie ferma si tunatoare de la presedinte care, de fapt, pare pe alta planeta fata de Romania, ca si cum el e implicat in niste operatiuni de la nivel interstelar si, biata Romanie, tara lui, a ramas ceva minuscul care abia mai sclipeste pe cerul preocuparilor sale...Cu ce ne incalzeste daca el comenteaza in acelasi sens cu noi, daca de vocea lui nu se paleste nimeni???!!! Fie ca stie ca nu se paleste nimeni si, astfel, nu-si mai cheltuieste energia de pomana, fie ca el doar pastreaza aparentele, in mod deliberat, ca face parte din opozitia la regimul dragnist...Mie mi se pare EFECTIV ca e captiv al PSD-ALDE si joaca un rol CONVENABIL, dupa un scenariu scris de consilierii lor! Cred ca ne facem iluzii, ca niste copii nestiutori care cred ca parintii lor sunt eroi de poveste...
  • Like 0
 • Mihaela check icon
  Dl Iohannis era la Roma mai ieri si zicea ca totul e ok, ca se merge spre pace sociala, iar dupa 24 de ore declara contrariul. Intra in joc realitati paralele??
  Sunt dezamagita de prestatia sa, insa e singurul care inoata impotriva curentului. Opozitia e lesinata sau poate moarta. De data asta, nu ne mai salveaza americanii...
  • Like 0
 • Cred ca KJ ori nu intelege nimic din ce doreste electoratul de la el ori a cazut si el la pace cu " reformatorii justitiei". Nu ma asteptam sa fie atit de iandecvat la functia pe care o ocupa . Probabil ca data viitoare il voi vota numai daca va fi sa aleg intre el si reprezentantul infractorilor ( PSD & Co)
  • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   dalex check icon
   Ce poate face legal ? Sa strige mai tare pana-l va speria pe Tudorel ?
   • Like 0
  • @ dalex
   Legal este sa-si depuna demisia si sa cheme poporul la alegeri anticipate sau sa refuze sa-l demita pe Lazar . O sa fie suspendat si ce daca ? Poporul va fi chemat la referendum .Sunt de acord ca strigatul nu ajuta la nimic.
   Astia nu se vor opri decit de frica .
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   dalex check icon
   De acord cu refuzul de a executa "ordinul" lui Tudorel !
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult