Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

După ce nu a vrut să țină discursul după înfrângere, Hillary Clinton a revenit pe scenă: „Este dureros și va fi multă vreme de acum încolo. Îi datorăm lui Trump o minte deschisă și șansa de a conduce”

Hillary Clinton a ținut miercuri seară primul discurs după înfrângerea suferită în alegerile prezidențiale. „Trebuie să acceptăm rezultatul. Donald Trump va fi președintele nostru. Îi datorăm o minte deschisă și șansa de a conduce”, a spus ea.

„Este dureros și va fi multă vreme de acum încolo. Dar vreau să vă amintiți acest lucru. Campania noastră nu a fost niciodată despre o singură persoană, a fost despre construirea țării pe care o iubim. Am văzut că țara noastră este mai divizată decât am crezut. Îmi pare rău că nu am câștigat aceste alegeri de dragul valorilor pe care le împărtășim cu toții”, a continuat Hillary Clinton.

Aceasta a amintit faptul că, după aflarea rezultatelor l-a sunat pe Donald Trump și s-a oferit să lucreze cu el pentru binele națiunii. „Sper că va fi un președinte pentru toți americanii”, a afirmat aceasta.

„Am petrecut un an și jumătate aducând împreună milioane de oameni. Credem că visul american este destul de mare pentru toată lumea”, a mai spus Clinton.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Şi felicitările din partea lui Trump au fost destul de ok. Cred că nici Trump nu se aştepta la un asemenea rezultat. Şi-ar fi făcut bagajele şi ar fi plecat la treburile lui, dar acum e preşedintele Americii. Cumva e o problemă şi pentru el, care răzbate puţin şi prin masca de om dur. Nu cred că era foarte pregătit pentru ce putea urma.
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult