Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Gabriela Firea vorbește de un „referendum” în București și îl acuză pe Liviu Dragnea că „nu are bărbăție politică”

Gabriela Firea și Liviu Dragnea - Foto FB

Gabriela Firea, l-a acuzat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, că s-a întâlnit cu primarii de sectoare în absența sa și că vrea să taie bugetul Capitalei fără a se consulta cu cetățenii. 

„Mă aşteptam la mai multă bărbăţie politică din partea lui Liviu Dragnea. Îi transmit un sfat lui Dragnea, din Primăria Capitalei, de regulă, când se iau măsuri foarte dure, în sensul reducerii bugetului Capitalei, al împărţirii patrimoniului, populaţia ar trebui întrebată. Normal ar fi ca bucureştenii să participe la un referendum în care să spună dacă sunt de acord să fragmenteze patrimoniul. Dacă sectoarele sunt dezvoltate diferit nu e vina primarilor generali. Rog primarii generali să iasă public să spună dacă ei au blocat dezvoltarea sectoarelor. Avem sectoare dezvoltate şi altele puţin dezvoltate, dar ăsta e meritul primarilor de sectoare care s-au străduit. A veni într-o întâlnire cu câţiva dintre colegi, a vorbi despre buget, atribuţii, fără primarul general şi fără o consultare publică, consider că e un abuz”, a declarat Firea citată de Digi24.

Ea a susținut că Dragnea vrea să transforme Bucureștiul după modelul Beirutului. „Când se iau măsuri pentru tăierea bugetelor, populaţia trebuie întrebată. Cetăţenii trebuie să spună dacă sunt de acord cu Dragnea, să se împartă Bucureştiul în şase orăşele mai mici. Dragnea vrea un Bucureşti pe modelul Beirutului, dar acolo e război.  Sunt surprinsă că unii colegi, primari de sectoare, deşi au beneficiat de colegialitatea, prietenia şi sprijinul meu, unii sunt acum de acord, nu ştiu din ce motive, cu această aberaţie juridică şi neconstituţională pe care vag o neagă Dragnea, fără argumente.

Am încredere că Guvernul nu va adopta OUG anunţată de Dragnea la întalnirea cu primarii de sectoare”, a declarat Gabriela Firea.

Sâmbătă, aceasta l-a acuzat pe Dragnea că vrea să  o „lichideze” și că vrea să desființeze Primăria Capitalei prin ordonanță de urgență.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • subscriu!n-ar fi rau,sa mai stim si noi cum stam, dar cu banii pt catedrala chiar nu se poate fi de acord. doamna!te admir mult ca te agiti si uneori chiar iti reusec initiativele,desi esti singura impotriva tuturor, dar macar o parte din acei bani puteati sa -i mai suplimentati-asa ca un dar celor cu probleme de handicap pt care,felicitari!!! i-ati dat ca ajutoare caci daca ajung la popi adio!pana la catedrala cu siguranta trecem mai intai pe la spitale.mai reflectati la prioritati!!1
  • Like 0
 • Cri check icon
  Doamna Firea, total incompetenta si incapabila pentru functia in care a fost propusa de catre Dragnea si PSD si validata prin votul bucurestenilor satui de furaciunile pedelisto-oprestiene, a ales sa se razboiasca cu seful ei de partid pentru a-si justifica prestatia lamentabila de primar general.
  Nu Dragnea a risipit banii publici pentru a sponsoriza biciclistii, gravidele, inseminarea artificiala sau sejurul a o mie de pensionari in Grecia.
  Oricat ne-ar fi de antipatic, nu Dragnea e de vina pentru haosul de tip turcesc de pe strazile Capitalei, nu Dragnea e de vina pentru proasta functionare a Radet, RATB si a firmelor de salubritate, pentru lipsa parcarilor si pentru faptul ca d-na Firea a decis ca autobuzele fabricate de turci sunt mai bune pentru Bucuresti decat cele produse de Mercedes.
  Mai nou, ca urmare a indemnurilor iresposnsabile a celor 7 primari bucuresteni cu Firea-n frunte, biciclisti zburda voios pe trotuare printre pietoni, exact cum se intampla in orasele din fundul Asiei si Africii, contrar tuturor normelor Codului Rutier si desi Politia Rutiera a anuntat public ca circuland pe trotuare, biciclistii incalca legea; ca sa nu mai vorbim de faptul ca in lipsa locurilor de parcare, masinile defileaza si ele pe trotuare, printre pietoni.
  De toate astea nu Dragnea e vinovat, ci gasca celor 6 primari pesedisti de sector, cu Firea-n frunte.
  Trebuie totusi sa admitem ca daca Dragnea nu ar fi avut proasta inspiratie sa o propuna pe Firea la Primaria Capitalei, distinsa ex-jurnalista ajunsa politician ar fi ""administrat"" doar viloiul in care locuieste cu sotul cu ei, si poate ca astfel Capitala ar fi fost condusa de cineva mai competent.

  • Like 0
  • @ Cri
   dar pe tine cine dracu te plteste de la psd de ai atata ura pe femeia asta !pt gravide cine?pt biciclisti cine?cand se mai fac si lucruri absolut omenesti ne trezim ca nu ne plac desi e vizibil cum ne inghesuim la ele.toti suntem cu probleme mintale?sau ura si aservirea la masa sobolanilo te orbeste?
   • Like 0
  • @ Stefan Mari
   Cri check icon
   Nu am de gand sa polemizez decat cu persoane echilibrate, rationale si care poseda un minimum de decentza a limbajului.
   Tinand cont de limbajul pe care il folositi, se pare ca ""ura"" este prezenta in toata splendoarea ei in mintea dvs; folosirea invectivelor si a limbajului vulgar nu pot inlocui argumentatia rationala decat la periferia societatii, periferie cu care eu unul nu vreau sa am de-a face.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult