Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Camera Reprezentanților a votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru „incitare la insurecție”. Imagini nemaiîntâlnite din Capitoliu: mii de soldați se odihnesc pe holuri

Soldați dormind pe jos în Capitoliu

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

Camera Reprezentanților a votat punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru „incitare la insurecție”, după ce în urmă cu o săptămână o mulțime violentă de simpatizanți ai președintelui în funcție a luat cu asalt clădirea Capitoliului, încercând să răstoarne rezultatul alegerilor. Este a doua oară când Donald Trump trece prin procedura de impeachment, fiind singurul președinte în istoria SUA în această situație. Impeachment-ul este o modalitate prin care Camera Reprezentanților îl poate pune pe șeful statului sub acuzare pentru „delicte grave”. Prerogativa judecării cazului aparține însă Senatului.

Foto: Profimedia Images

Pe 6 ianuarie, 5 oameni, între care un ofițer de poliție, au murit după ce manifestanții au pătruns în clădire, incitați de mesajele lui Trump care a susținut constant că alegerile au fost furate.

10 republicani au votat împotriva lui Trump, care ar trebui să își termine mandatul la 20 ianuarie, relatează CNN.

Dezbaterile s=au desfășoarat în condiții excepționale, cu clădirea înțesată de soldați ai Gărzii Naționale chemați să prevină un alt atac împotriva Capitoliului.

Fotografiile arată holurile pline de reprezentanți ai Gărzii Naționale dormind pe podele.

Foto: Saul Loeb/ AFP/ Profimedia

Membri ai Camerei Reprezentanților aduc pizza gărzilor naționale venite să apere Capitoliul. Foto: CQ-Roll Call / ddp USA / Profimedia

în Ro

Soldați dormind în Rotonda Capitoliului. Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

Congresman, oferind Gărzilor Naționale un tur al capitoliului. Foto: Stefani Reynolds/ Getty Images/ Profimedia

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si daca Biden si "compania" ar avea legaturi cu Partidul Comunist inclusic cu megaoliticile din social-media prin asa zisa Inteligenta Artificiala chineza desigur nu direct ci prin metode persuasive si de influenta concretizate in ani buni ???? Si daca America de fapt lupta pentru pastrarea democratiei si a libertatilor castigate in decenii amenintate serios in prezent de comunism si cenzura prin lachei pusi la cele mai inalte niveluri ale societatii si institutionale ?.Mda si daca Trump este numai un anti-exemplu ( tap-ispasitor ) cand de fapt este singurul care miroase actioneaza impotriva ACESTUI FENOMEN facandu-si dusmani din coruptibili "ingalbeniti" ?. Si daca sunteti IDIOTI ?
  • Like 1
 • Imagini demne de emisiunea "Cascadorii rasului". Vorba lui Buggs Bunny, Who ever believes such a scenery story. Pacat, un popor magnific care vizioneaza o punere in scena.
  • Like 0
 • Mineriada a fost tot o insurerctie si scursura iliescu,roman si toti retardatii inca sunt in functii.Asta de ce nu o comentati?Cata mita primeste media sa tina cu o parte in defavoarea altora.
  • Like 0
 • Orice insurectie este inlocuita cu alta insurectie.De fapt sunt doua tabere care isi disputa ciolanul sau mai bine zis spinarea sclavilor care sunt jefuiti cu taxe,impozite si jertfa lor prin expunerea la pericol pentru niste escroci politici indiferent daca sunt republicani sau democrati.Daca facem un simplu studiu de caz folosindu-ne de logica elementara,bunul simt constatam ca politicul este o unealta(marioneta) la discretia corporatiilor care sponsorizeaza o tabara politica sau pe amandoua asigurandu-si prin decrete de lege anumite practici de exemplu corporatiile farmaceutice castiga extrem de mult daca livreaza vaccinuri pentru care au imunitate dubioasa servita de clasa politica corupta pentru ca eventualele efecte secundare datorita vaccinarii sa nu aduca prejudicii de natura materiala corporatiei.Se vede clar ca exista o mafie cu tacamul coruptiei si media aservita care coordoneaza atacuri militare de tip SYOPS in favoarea mafiei politice corporatiste.Ati oferi increderea asa usor unor escroci dovedeste ca esti analfabet functional si suferi de disonanta congnitiva.
  • Like 0
 • Hm, urmand modelul american din iunie 1990, s-ar cuveni sa le aplicam acum restrictii&penalizari guvernamentale democratilor care si-au trimis minerii... pardon, infiltratii blm/antifa printre cei din Piata Universitatii... pardon, Capitoliu, si au incitat multimea sa atace, cu sprijinul benevol (?) al politiei locale care i-a invitat. Mai sa fie, gusta oare americanii acum mancarea pe care le-au servit-o unora si altora ambalata in democratie, incepand cu Pinochet si terminand cu... ??? habar n-am, Hong Kong? (bratul cia e lung, la fel si al pcc). Baietii astia tampiti din Capitoliu il transforma pe Trump in model, martir si steag sub care se vor aduna in deceniile urmatoare tot mai multi americani. MAGA. Ok, si la noi pe cand Make Romania Great Again? Just asking... ;)
  • Like 1
 • Ăștia „suflă” și-n iaurt.
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult