Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Imagini spectaculoase. Dăruiește Viață anunță finalizarea lucrărilor de construcție pentru #NoiFacemUnSpital

Dăruiește Viață anunță finalizarea lucrărilor de construcție la #NoiFacemUnSpital, cea mai mare inițiativă de implicare socială din România, susținută, în prezent, de peste 350.000 de persoane fizice și peste 7.000 de companii. Activitățile proiectului continuă cu montarea mobilierului, testarea instalațiilor și pregătirea procesului de recepție, care va începe în prima parte a anului viitor, se anunță într-un comunicat emis de inițiatorii proiectului.

Asociația mulțumește tuturor celor care au pus o cărămidă la acest proiect și îi încurajează să continue să mențină ritmul schimbării cu o donație sau sponsorizare pe www.dăruieșteviata.ro. Anul acesta este primul an în care se pot face sponsorizări și pentru anul anterior (2021) în baza Declarației 177.


Inițiativa #NoiFacemUnSpital a plecat din dorința de a renova și a aduce la standarde moderne secția de onco-pediatrie a Spitalului Marie S. Curie din București și s-a transformat într-un adevărat proiect de țară – primul Spital de copii ridicat exclusiv din donații și sponsorizări. Dăruiește Viață, alături de donatori și susținători, își propune ca, în următorii ani, să creeze la Spitalul Marie S. Curie primul campus medical din țară și un centru de referință în S-E Europei pentru tratarea multidisciplinară a copilului cu boli grave. Proiectul va include atât o a doua clădire nouă, cât și renovarea și modernizarea celei actuale.

De asemenea, Asociația are în lucru un proiect pilot pentru Departamentul de Radioterapie Pediatrică (primul dintr-un spital de stat), pe care îl va propune autorităților pentru a identifica cele mai bune soluții de furnizare de servicii medicale la standarde occidentale în spitalele publice, punând pacientul în centru și asigurând performanță și respect pentru personalul medical. Proiectul are la bază un model de guvernanță corporativă și unul de guvernanță medicală.

„În 2015 a încolțit ideea unui Spital, iar astăzi atingem un moment important, datorită inimilor care au bătut sincron ritmul schimbării: finalizarea lucrărilor de construcție. Însă drumul nostru nu se oprește aici. #NoiFacemUnSpital este despre speranță și despre angajamentul nostru, al tuturor celor care s-au implicat, că putem aduce o schimbare radicală sistemului medical din România. Că putem avea infrastructură demnă de acest secol, că putem oferi pacienților și familiilor lor cele mai bune condiții de tratament, că le putem oferi cadrelor medicale resursele și trainingul necesar pentru a putea spune că au făcut tot ce este omenește posibil pentru pacienții lor. Urmează un drum lung, dar am încredere că vom continua să menținem ritmul schimbării. Împreună, #NoiFacemUnSpital”, declară Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

„Încheierea lucrărilor de construcție pentru Spitalul construit împreună și cu ajutorul donatorilor și sponsorilor noștri reprezintă dovada că putem să ne transformăm aspirațiile în realitate. Nu spunem că a fost ușor, dar nu spunem nici că a fost greu. A fost și rămâne o experiență transformatoare pentru fiecare dintre noi și pentru societate în ansamblul ei. Ne propunem să transforme și sistemul sanitar. Urmează acum o nouă etapă în acest proiect, atât pe parte tehnică, cât și pe parte de lucru cu personalul Spitalului și cu autoritățile, pentru că vrem ca noul Spital să fie mai mult decât o clădire. Trebuie să fie locul din care bate inima schimbării sistemului sanitar din România. Decembrie este luna potrivită pentru a continua drumul nostru, mai ales că 2022 este primul an în care companiile pot redirecționa atât din impozitul pe anul curent, cât și din cel pe anul anterior, în baza declarației 177. Toate detaliile pe www.daruiesteviata.ro”, spune Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

#NoiFacemUnSpital înseamnă în prezent o clădire de 12.000 mp și 9 niveluri ridicată de la zero, o centrală termică de 2.400 mp ce va deservi întreg Spitalul Marie Curie, instalații conforme cu normele moderne pentru spitale și un proiect de design gândit în jurul pacientului și al familiei sale. Inițiativa aduce numeroase premiere în sistemul public din România: Primul Departament de Radioterapie Pediatrică, bloc operator integral în sticlă, tehnologie (digitalizare, sistem BMS, centrală de tratare a aerului, echipamente de top în radioterapie), spații umane (paturi pentru aparținător, grădină indoor, locuri de joacă, studio radio, observator astronomic, spații de relaxare etc.).


De mai bine de 10 ani, Dăruiește Viață construiește și reconstruiește secții, spitale, speranțe, investind peste 43 mil. euro în sistemul medical din România, fonduri strânse exclusiv din donații și sponsorizări. Dăruiește Viață a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a schimbat un Ordin de Ministru (prin fondatoarele sale). Asociația s-a implicat activ în perioada pandemiei de coronavirus, ridicând două unități modulare de triaj la Sibiu și la București, Spitalul Modular 1 Elias pentru pacienții cu COVID-19 (o investiție de aprox. 2.6 mil euro), Spitalul Modular 2 Piatra Neamț (o investiție de aprox. 2.7 mil euro) și sprijinind cu echipamente de protecție și echipamente medicale peste 140 de unități de îngrijire, din 102 orașe. În total, Dăruiește Viață, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, a distribuit 17 tone de echipamente de protecție în toată țara.

Principalele modalități de implicare:

COMPANII: redirecționarea a 20% din impozitul pe profit / venit. Detalii pe www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Donații online pe www.daruiesteviata.ro

SMS la 8864 cu textul SPITAL pentru o donație lunară de 4 euro

Donarea zilei de naștere pe www.daruiesteviata.ro/campanii

Cadouri cu sens pe www.daruiesteviata.ro/cadouri

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitări !
    Nu sunt cuvinte pentru ceea ce ați realizat . Experiența și cunoștințele voastre va recomandă la vârful ministerului sănătății .Apoi replicat modelul , pentru a transforma fiecare minister .
    • Like 0


Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult