Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Julien Ducarroz preia din septembrie conducerea Orange România. Liudmila Climoc va deveni concomitent CEO al Orange Polonia

CEO Orange

Julien Ducarroz va fi CEO Orange România începând din 1 septembrie 2023. Actualul CEO, Liudmila Climoc, va prelua de la aceeași dată de la Julien Ducarroz funcția de CEO al Orange Polonia, a anunțat Orange România. Numirea este supusă aprobării consiliului de administraţie local. Julien Ducarroz revine astfel în România, unde a lucrat în perioada 2007-2016. El şi-a început cariera în Orange România ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vânzări, marketing, digital şi comunicare de brand în calitate de Chief Commercial Officer.

În timpul mandatului său anterior în România, a avut o contribuție majoră la lansarea serviciilor Orange TV și 4G și a consolidat poziția de lider a brandului Orange. În 2016, a fost numit CEO al Orange Moldova, iar din 2020 este CEO al Orange Polonia. Sub conducerea sa, Orange Polonia a lansat și implementat strategia de creștere „.Grow”. Datorită bazei de business puternice a companiei, punând accent pe inovație și pe un proces de transformare concentrat în jurul agendei verzi, „.Grow” a condus la o accelerare a rezultatelor financiare și comerciale și la consolidarea poziției pe piață a Orange Polonia.

Sub conducerea lui Julien Ducarroz, Orange Polonia a implementat proiectul FiberCo JV, care a asigurat extinderea amprentei de fibră optică şi a contribuit la combaterea excluziunii digitale în Polonia. În ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de soluţii smart city din ţară şi şi-a întărit poziţia pe piaţa wholesale.

În cei 22 de ani de carieră în Grupul Orange, Julien Ducarroz a câştigat experienţă pe mai multe pieţe europene. A absolvit Institutul Politehnic Federal Elveţian din Zürich, fiind originar din Elveţia.

Liudmila Climoc a devenit CEO al Orange Moldova în 2008, iar în 2016 a fost numită CEO al Orange România. Mandatul de CEO al Orange Polonia pe care îl va prelua în septembrie va fi al treilea mandat de CEO din cariera sa.

România a fost prima ţară din Grupul Orange care a lansat serviciile 5G şi în ultimii doi ani a deschis două laboratoare 5G, în Bucureşti şi Iaşi, huburi de inovare pentru comunitatea de cercetare, startupuri şi companii. În același timp, soluțiile ITC ale Orange contribuie la dezvoltarea proiectelor locale de anvergură și la avansul tehnologic al companiilor din România. În timpul mandatului său, linia de business digital al Orange România a fost consolidată, iar YOXO, abonamentul 100% digital, a devenit un love brand, foarte popular în rândul utilizatorilor de toate vârstele. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult