Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Kovesi: „Este pentru prima dată când un inculpat aflat sub această măsură a filajului a dispărut”

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a declarat la Digi24 că este neobișnuit ca inculpații să dispară de sub filaj, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Sebastian Ghiță. După ce Parlamentul a respins cererea de arestare preventivă a lui Ghiță, pe atunci deputat, procurorii au luat măsura filajului, care a fost făcut de Poliția Română.

„De când conduc DNA, este pentru prima dată când un inculpat aflat sub această măsură a filajului a dispărut”, a declarat Kovesi. Aceasta a adăugat că polițiștii l-au anunțat pe procurorul de caz despre dispariția lui Ghiță abia după 16 ore și că Poliția trebuie să ofere niște răspunsuri în acest caz.

Potrivit șefei DNA, Sebastian Ghiță se sustrage de la urmărirea penală, poate să distrugă probe, să influențeze martori. „Avem un inculpat pe care îl vedem în fiecare seară la televizor, un inculpat care este dat în urmărire internațională vorbește la televizor. Poliția presupun că îl caută, că întreabă de unde vin aceste înregistrări”, a spus Kovesi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Păi, așteptăm responsabili pentru asta, cu nume, prenume, funcție și grad.
    Și dări afară, fără drept la pensie specială...
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult