Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu ma asteptam la o schimbare atat de abrupta in atitudinea Simonei. Consideram, chiar, dupa meciul de la Miami cu J.Konta ca Simona ar trebui sa-si caute o zona de "confort" in jurul locului 10 mondial. Si inca mai este loc de evolutie in jocul Simonei.Fara indoiala ca a muncit foarte mult la conditia ei fizica, in ultimele 2-3 luni, dar nimeni nu face un efort atat de mare, daca nu isi descopera in interior acea "forta" specifica marilor campioni. Poate gresesc, din prea mult idealism, dar Simona ar putea parcurge in urmatorii 5 ani, un traseu sportiv greu de egalat de jucatoarele ce vor veni dupa ea. Depinde cat de intensa este acea "forta" interioara, la care au contribuit stramosii ei, prin acumulari succesive, din generatie in generatie.
    • Like 0
  • Ma rog ce ati castigat ? Experienta, cred ca CTP-ul a facut carcei de atata tennis pe PAINE ad-literam ! (Hai deschideti bericile "Prietenii stiu de ce" reclama de "suflet" a romanilor de pretutindeni...sa stiti ca va iau la misto)
    • Like 0
  • Simona a facut un meci foarte bun. Am acasa un 'fratior' de-al Simonei, adica un jucator cu un talent extraordinar dar care nu reuseste sa treaca peste blocajul mental de a fi 100% in control mental in meciuri. E drept el e inca minz in sportul asta, si cumva ar trebui sa-i gasesc scuze. Insa, la fel ca si Simona, daca e ceva ce-l deranjeaza, vintul, soarele, arbitrul, furtisagurile adversarilor, inclusiv, perfectionist fiind, sa nu ii iasa anumite mingi cum crede el ca ar fi trebuit, gata, meciul e scapat de sub control, si tot ce urmeaza e cautarea de scuze si pedepsirea mingilor si a rachetelor. e drept, al meu inca n-a reusit performanta sa dea cu piciorul in racheta ca Simona, un gest care i-ar atrage punerea rachetei in cui. Insa, revenind la Simona, este absolut socant, in lumina ultimatumului nescris dat de antrenor sa continue sa se comporte in acest mod. Aici in America e o expresie: 'Nu conteaza de cite ori spui 'thank you' sau 'excuse me' ci daca e nevoie o data sa o spui si n-o faci'. Simona in clipa in care isi va rezolva problema asta va deveni greu de batut si marile performante nu vor mai fi asteptate.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult