Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari D-le Mîndru! Sunteți una din vocile cele mai autorizate să vorbiți în lumea Tenisului, despre Tenis! Cunosc și eu acest minunat Sport din „bucătăria lui”, de când eram de 10 ani. Din nefericire o accidentare nu m-a mai lăsat să-l practic...Scriu despre acest domeniu cu mintea și cu sufletul, în speranța că mâine vor fi mai mulți copii gata să-i urmeze pe Ilie și Simona et comp. Toți „pigulitorii” de scandal din presa așa-zis sportivă ar trebui trimiși la plimbare...Mă bucur că alături de Domnul Cristian Tudor Popescu veți utiliza cerneala condeiului Dv. de o manieră mult mai utilă și plăcută!
    • Like 0
  • Este primul comentariu pe care îl postez aici. Vreau sa va felicit pentru aceasta emisiune și pentru aducerea lui Cristi Mîndru, care este, după părerea mea, printre cei mai buni jurnaliști sportivi și comentatori de tenis, alaturi de Silviu Zancu și Cristi Petre.
    • Like 0
  • e-vis check icon
    Simona a invatat cum sa piarda un meci in ‘picioare’, si nu in ‘genunchi’ cum facea pana acum…
    Mental are cam acelasi ‘slabiciuni’ ca si Ilie, nu-si poate domina ‘frustarea’, problema emotinala a multor romani, a barbatilor romani in general(si pe cat vad si inteleg, a multor barbati in lume).
    Iesirea lui Nastase e mai mult emotionala, tine de educatia primita in familie, nu a fost ‘rautate’ pura, a fost frustarea de a nu fi fost respectat, el ca barbat puternic, dominator-‘personalitate marcanta a tenisului’- si sunt convins ca Ilie a spus niste ‘adevaruri’ pe care le gandesc mai mult de jumatate din barbatii lumii, dar nu au ‘curajul’ sau ocazia sa o spuna, e de vazut si comentariile ‘sexiste’ si sexuale de pe bloguri…
    Ziarista engleza are o vina majora, eu m-as intreba daca nu cumva are si ea probleme mentale, tratabile poate, in privinta felului in care percepe comportamentul barbatilor in general, fiind la fel ‘sexista’ si ‘rasista’ ca si cel pe care il taxeaza. Englezii au probleme la ei acasa, ei insisi sunt rasisti si sexisti ca popor, iar romanii au intrat in vizorul lor ca fiind inapoiati si lipsiti de cultura, un ‘popor bananier’. Si nici la ei nu sunt ziaristi de ‘caracter’ ca si la noi, nu au simt moral si cultura respectului pentru ei insisi si pentru cei despre care scriu. ‘Adevarul’, da, spus fara interpretari misogine sau misandrice, fara speculatii sau ‘romantari’ neobiective, adevarul aflat ceteodata dincolo de cuvinte si care scoate la suprafata si slabiciunile celor care il reformuleaza!
    • Like 1
    • @ e-vis
      Nu vad ce relevanta au adevarurile intr-un context oficial, unde trebuie sa fii diplomatic. Un om de bun simt poate sa gandeasca un adevar - de ex. ca o persoana e de culoare - dar nu se apuca ca ultimul taran sa indice sau sa faca glume pe tema asta. E vorba de sensibilitati istorice, care nu au semnificatie pt. romanasi, dar sunt foarte prost vazute in tarile unde persoanele de culoare au fost oprimate pe baza culorii pielii. (Ar fi si aici tiganii robi, dar cum ei sunt doar hoti si infractori, e perfect ok sa fii rasist impotriva lor) Ce ar fi ca presedintele Statelor Unite sa zica despre presedintele Chinei "e cam galben si are ochii oblici, hehehe"? Oare la fel ar merge scuzele de tipul "a spus un adevar gandit de toata lumea"?. Asa ca exercitiu de imaginatie. Am observat ca multi romanasi gasesc tot felul de scuze nastrusnice pt. derapajele badaranului Ilie N. Printre cele mai populare enumeram: britanicii (si vesticii in general) au probleme mentale, sunt prea sensibili la "adevaruri", si pana la urma si ei sunt rasisti si sexisti, asa ca sa faca ciocu' mic si joc de glezne. Ca om care incearca sa fie cat mai echilibrat, obiectiv, si cu mintea neintunecata de patimi si slabiciuni sau apartenente tribale, pot sa zic ca ma ingrozeste la omenire faptul ca sa-ti aperi "tribul" e mai important decat dreptatea, respectul, bunul simt.
      • Like 0
    • @ Eazy-TreE
      e-vis check icon
      Nu imi apar 'tribul', fac niste constatari si nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine. Va dau dreptate, poate nu are relevanta, dar Nastase nu e omul de aruncat la gunoi acum, inca mai e un om care a valorat candva milioane si prea multi i-au exploatat slabiciunile,naivitatea si comportamentul mai mult/mai putin 'abuziv'(erau subiecte 'picante' si atunci ca si acum in presa!) si asta tine complicitati si interese 'meschine'.
      • Like 0
  • Bune comentariile si luminoase.In ceea ce o priveste pe Simona,stim cu totii ca nu-i convine jocul variat ,dar pierderea meciului cu Laura Siegemund s-a datorat continuarii jocului ,dupa servicii bune.Daca as fi in locul Simonei as analiza jocul cu un psiholog
    • Like 0
  • Bună analiză.
    • Like 0
  • Tenisul este și trebuie sa rămână al gentilomilor atât pt. Amatori dar și al profesioniștilor. Se impune o munca dar și o conduita de elita.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult