Un dialog pe teren, după antrenament, între doi jurnaliști-jucători.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Un dialog pe teren, după antrenament, între doi jurnaliști-jucători.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
De la bunici știu că a arunca pâinea e un păcat. Cine a asistat la ritualul făcutului pâinii la țară înțelege de ce. (Foto: Profimedia Images)
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
Citește mai mult„Rapsodia română” cântată „printre străini” te face să-ți duci mâna la piept, ca la imn. (Foto: Mugur Cristescu)
Citește mai multMultora dintre noi ideea unui spital „deschis” li s-ar părea probabil un nonsens. Și apoi cine merge la un spital de plăcere?
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Citește mai mult
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Mental are cam acelasi ‘slabiciuni’ ca si Ilie, nu-si poate domina ‘frustarea’, problema emotinala a multor romani, a barbatilor romani in general(si pe cat vad si inteleg, a multor barbati in lume).
Iesirea lui Nastase e mai mult emotionala, tine de educatia primita in familie, nu a fost ‘rautate’ pura, a fost frustarea de a nu fi fost respectat, el ca barbat puternic, dominator-‘personalitate marcanta a tenisului’- si sunt convins ca Ilie a spus niste ‘adevaruri’ pe care le gandesc mai mult de jumatate din barbatii lumii, dar nu au ‘curajul’ sau ocazia sa o spuna, e de vazut si comentariile ‘sexiste’ si sexuale de pe bloguri…
Ziarista engleza are o vina majora, eu m-as intreba daca nu cumva are si ea probleme mentale, tratabile poate, in privinta felului in care percepe comportamentul barbatilor in general, fiind la fel ‘sexista’ si ‘rasista’ ca si cel pe care il taxeaza. Englezii au probleme la ei acasa, ei insisi sunt rasisti si sexisti ca popor, iar romanii au intrat in vizorul lor ca fiind inapoiati si lipsiti de cultura, un ‘popor bananier’. Si nici la ei nu sunt ziaristi de ‘caracter’ ca si la noi, nu au simt moral si cultura respectului pentru ei insisi si pentru cei despre care scriu. ‘Adevarul’, da, spus fara interpretari misogine sau misandrice, fara speculatii sau ‘romantari’ neobiective, adevarul aflat ceteodata dincolo de cuvinte si care scoate la suprafata si slabiciunile celor care il reformuleaza!