Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe vaccinarea persoanelor din etapa a III-a

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat că vor fi create listele de așteptare pe platforma de vaccinare pentru etapa a III-a a vaccinării.

Potrivit acestuia, înscrierile ar urma să înceapă la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie, iar campania de vaccinare a acestora va debuta la jumătatea lunii aprilie.

„De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a II-a și după 75% persoane vulnerabile. Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a III-a”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că listele de așteptare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Apropo, astazi au inceput sa se vaccineze persoane din federatia de fotbal...in special nationala u21, persoane care teoretic ar trebui sa fie sanatoase, la care sansele de infectare vin numai de la petrecerile ilegale cu manelisti.
  p.s. macar fac Astra Zeneca sau este vorba de Pfizer care se pare ca se "distribuie" numai la "cunoscatori"?!
  • Like 0
 • Este o bataie de batjocura la adresa celor care il asculta si la adresa celor care au dreptul de a fi vaccinati si nu o pot face.Ori este prost informat ori vorbeste ca sa se auda si sa dea bine la televizor De cand s-a dat drumul la inscriere pe faimoasa platforma pentru persoanele peste 65 ani , incercsa ma inscriu pentru vaccinare impreuna cu sotul meu si nu am reusit. Nu mai sunt locuri pana in luna aprilie,adica atunci cand se presupune ca va incepe vaccinarea generala. In acelasi timp persoane care nu aveau dreptul sa fie vaccinate s-au vaccinat cu "pile". Este normal ?Este corect ?Stie domnul de aceste anomalii ?
  • Like 0
 • Am 66 de ani si inca nu am gasit loc pentru prima doza. Sunt din comuna Popricani, jud Iasi. Am aplicat si pe telefon si pe calculator, pe aplicatiile oferite, dar primesc mereu raspuns ca nu mai sunt locuri.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Băiatul ăsta ne ia de proști. S-au terminat cumva vârstnicii și bolnavii cronici de vaccinat , că de aproape de o lună nu se pot programa deloc??? Contează se pare numai ESENȚIALII statului român ,restul peste 55 de ani Dumnezeu cu mila.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Nume check icon
   Corect. De peste o luna de zile nici un ser Pfizer sau Moderna este disponibil. Mie imi miroase a nesimtire aceasta declaratie. Voua cum vi se pare?
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult