Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe vaccinarea persoanelor din etapa a III-a

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat că vor fi create listele de așteptare pe platforma de vaccinare pentru etapa a III-a a vaccinării.

Potrivit acestuia, înscrierile ar urma să înceapă la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie, iar campania de vaccinare a acestora va debuta la jumătatea lunii aprilie.

„De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a II-a și după 75% persoane vulnerabile. Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a III-a”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că listele de așteptare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Apropo, astazi au inceput sa se vaccineze persoane din federatia de fotbal...in special nationala u21, persoane care teoretic ar trebui sa fie sanatoase, la care sansele de infectare vin numai de la petrecerile ilegale cu manelisti.
  p.s. macar fac Astra Zeneca sau este vorba de Pfizer care se pare ca se "distribuie" numai la "cunoscatori"?!
  • Like 0
 • Este o bataie de batjocura la adresa celor care il asculta si la adresa celor care au dreptul de a fi vaccinati si nu o pot face.Ori este prost informat ori vorbeste ca sa se auda si sa dea bine la televizor De cand s-a dat drumul la inscriere pe faimoasa platforma pentru persoanele peste 65 ani , incercsa ma inscriu pentru vaccinare impreuna cu sotul meu si nu am reusit. Nu mai sunt locuri pana in luna aprilie,adica atunci cand se presupune ca va incepe vaccinarea generala. In acelasi timp persoane care nu aveau dreptul sa fie vaccinate s-au vaccinat cu "pile". Este normal ?Este corect ?Stie domnul de aceste anomalii ?
  • Like 0
 • Am 66 de ani si inca nu am gasit loc pentru prima doza. Sunt din comuna Popricani, jud Iasi. Am aplicat si pe telefon si pe calculator, pe aplicatiile oferite, dar primesc mereu raspuns ca nu mai sunt locuri.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Băiatul ăsta ne ia de proști. S-au terminat cumva vârstnicii și bolnavii cronici de vaccinat , că de aproape de o lună nu se pot programa deloc??? Contează se pare numai ESENȚIALII statului român ,restul peste 55 de ani Dumnezeu cu mila.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Nume check icon
   Corect. De peste o luna de zile nici un ser Pfizer sau Moderna este disponibil. Mie imi miroase a nesimtire aceasta declaratie. Voua cum vi se pare?
   • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult