Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe vaccinarea persoanelor din etapa a III-a

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat că vor fi create listele de așteptare pe platforma de vaccinare pentru etapa a III-a a vaccinării.

Potrivit acestuia, înscrierile ar urma să înceapă la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie, iar campania de vaccinare a acestora va debuta la jumătatea lunii aprilie.

„De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a II-a și după 75% persoane vulnerabile. Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a III-a”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că listele de așteptare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Apropo, astazi au inceput sa se vaccineze persoane din federatia de fotbal...in special nationala u21, persoane care teoretic ar trebui sa fie sanatoase, la care sansele de infectare vin numai de la petrecerile ilegale cu manelisti.
  p.s. macar fac Astra Zeneca sau este vorba de Pfizer care se pare ca se "distribuie" numai la "cunoscatori"?!
  • Like 0
 • Este o bataie de batjocura la adresa celor care il asculta si la adresa celor care au dreptul de a fi vaccinati si nu o pot face.Ori este prost informat ori vorbeste ca sa se auda si sa dea bine la televizor De cand s-a dat drumul la inscriere pe faimoasa platforma pentru persoanele peste 65 ani , incercsa ma inscriu pentru vaccinare impreuna cu sotul meu si nu am reusit. Nu mai sunt locuri pana in luna aprilie,adica atunci cand se presupune ca va incepe vaccinarea generala. In acelasi timp persoane care nu aveau dreptul sa fie vaccinate s-au vaccinat cu "pile". Este normal ?Este corect ?Stie domnul de aceste anomalii ?
  • Like 0
 • Am 66 de ani si inca nu am gasit loc pentru prima doza. Sunt din comuna Popricani, jud Iasi. Am aplicat si pe telefon si pe calculator, pe aplicatiile oferite, dar primesc mereu raspuns ca nu mai sunt locuri.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Băiatul ăsta ne ia de proști. S-au terminat cumva vârstnicii și bolnavii cronici de vaccinat , că de aproape de o lună nu se pot programa deloc??? Contează se pare numai ESENȚIALII statului român ,restul peste 55 de ani Dumnezeu cu mila.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Nume check icon
   Corect. De peste o luna de zile nici un ser Pfizer sau Moderna este disponibil. Mie imi miroase a nesimtire aceasta declaratie. Voua cum vi se pare?
   • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult