Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

N-a pierdut Azarenka, a bătut-o Irina!

Înjurători ai Simonei, nu vă bucurați: n-a câștigat primul meci la Roma pentru că nu a ținut neapărat să-l câștige.

Atitudinea ei în întâlnirea cu Daria Gavrilova a fost: „Joc fără să mă întrebuințez la maximum și dacă nu pierd, e bine, dacă da, asta e”. Departe de concentrarea și voința de a învinge din finala madrilenă cu Cibulková (cu care seamănă bine Gavrilova!), i-am numărat Simonei în primul set pierdut nu mai puțin de 16 greșeli neforțate, în vreme ce cu Stosur, de pildă, făcuse 6 în tot meciul – pe urmă, n-am mai numărat...

De partea cealaltă, Gavrilova, jucătoarea-scai, capabilă să se agațe și să retrimită un număr mare de mingi ca și pierdute, s-a mobilizat simțind că-i rost să mai treacă un tur, cu victorie la Halep, a alergat din răsputeri, a țipat, a râs singură. Au fost destule momente în care Simona putea să întoarcă rezultatul, dar cred că se gândea la Roland Garros, marele țel, nu la a se mai consuma în turneul la care Ilie Năstase tocmai a declarat că el nici nu se ducea, prefera să se antreneze pentru Paris...

Irina, în schimb, a jucat tenis de tenis. Compactă, hotărâtă, fără să dea vreun semn de „respect” pentru Azarenka, numărul 5 mondial, a intrat „la bătaie” cu bombardiera bielorusă. Am văzut sumedenie de schimburi iuți și dure, ca de karate, Irina lăsând-o pe Vica „în ghete”, cu o ultimă torpilă imparabilă.

A servit excelent, 7 ași, față de 2 ai Azarenkăi, 2 duble greșeli, Azarenka 6, câștigând 80% dintre punctele jucate cu primul serviciu. Iar serviciul 2, cu kick înalt pe rever, a fost mereu deranjant.

Totuși, trebuie spus că dubla campioană de la Indian Wells și Miami a părut insuficient adaptată jocului pe zgură. De multe ori a trimis o lovitură tare, care, pe hard, probabil ar fi fost câștigătoare, a lăsat garda jos și a primit de la Irina, pe zgura lentă a Romei, o contră în plină figură.

În plus, văzând că scorul se adună la outsidera Begu, Azarenka s-a enervat și a forțat, cu aroganță de mare campioană, făcând mai multe greșeli decât mingi excepționale.

Pe scurt însă, n-am nicio ezitare să afirm că n-a pierdut Victoria Azarenka – a bătut-o în luptă dreaptă Irina Camelia Begu, care capătă din ce în ce mai mult „față” de Top 20 și mai sus.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Astept cu interes un articol dedicat in intregime Irinei!
  • Like 0
 • Asa! Sustinere! Simona e o valoare!
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Tin minte ca acum ceva timp Dan Petrescu declara ca fiecare meci jucat este un bun antrenament, de multe ori mai eficient decat oricare alta pregatire. Oare nu fiecare meci jucat este un bun antrenament? Ilie comodul, exoticul, rebelul, vesnic tanarul nu se ducea la Roma ca sa se antreneze pentru RG!!! Tip: Simona nu trece de turul 3 la RG!
  • Like 1
 • Da' cum e cu privirea de mangustă războinică *chicot* ?!
  • Like 1
 • Toti cei care comentam articolele lui CTP o facem pentru ca, recunoscand sau nu, il creditam. Altfel am ignora, nu!? A ataca punctul dumnealui de vedere, e ca si cum asteptam sa joace Simona ca sa o putem ataca. Despre Irina, da, o victorie e o victorie cu sau fara durerile de spate ale Vikai, dar asta nu inseamna ca aceasta din urma e sub Irina. Nici vorba.
  Faptul ca articolul incepe cu o succinta descriere a meciului Simonei nu stirbeste cu nimic din ovatiile pe care le merita Irina. Da, Simona a pierdut, la fel ca multe alte jucatoare de top, insa a va " varsa fierea" aici e asa de meschin; si mai grav ca in majoritate sunteti adulti care, probabil , aveti in preajma copii pe care vrand , nevrand ii modelati in acelasi spirit de matraguna.
  Noroc cu internetul ca da posibilitatea tuturor desteptilor sa se poata exprima virtual.
  E o vorba. Daca n-ai ceva bun de zis, mai bine TACI! Asta cu vedem noi si la Roland Garros " suna aproape a amenintare. Chiar asa!!!!!
  Inchei cu Bravo Irina! Bafta in continuare!
  Simona, mult succes la Roland Garros! Stim cat iti doresti. Fii puternica , micuta bijuterie . Doar pentru tine. Restul, sunt povesti!
  • Like 2
  • @ Alexandra Georgia Siegel
   IM check icon
   Din ceea ce spuneți, se înțelege că cititorii comentează numai textele autorilor pe care-i creditează. Nu e tocmai așa. Uneori, citind, mintea ta elaborează o argumentație diferită de a autorului. E o dovadă de răutate, de venin faptul că o expui? Spuneți că doar ”deșteptii” comentează contra (ghilimelele nu vă aparțin, le-am pus eu). Mai spuneți că ”dacă n-ai nimic bun de spus, mai bine TACI”). Ar fi chiar plictisitor daca toti cei ce scriu pe acest site (sau pe oricare altul) ar împărtăși aceleași opinii ”bune”. Chiar dvs. nu prea spuneți nimic bun despre ”deștepții” care ccomentează cu venin de mătrăgună. Da, Internetul dă posibilitatea tuturor să se exprime, dar asta nu e neapărat ceva rău. Se pot confrunta păreri diferite, se pot dezbate subiecte mai importante sau mai putin importante care fac totuși parte din viată...E bine ca dialogul să fie civilizat și, cât de cât, argumentat, fără etichete jignitoare. Sincer, nu cred că cei care au păreri diferite sunt chiar atât de răi precum sugerați.
   • Like 1
 • IM check icon
  De-a dreptul extraordinar! În titlu vorbiți despre meciul Irinei, începutu articolului este, surpriză!, despre meciul....Simonei. Gravă impolitețe, chiar lipsă de respect față de performanța unei jucătoare care a reușit, din cine știe ce motive, o victorie importantă pentru cariera ei. A învins-o Irina pe Azarenka, putea să-l învingă și pe Federer - ce contează? E mai important ca, în primul rând să lămurim cum stau lucrurile cu înjurătorii Simonei care, știți dvs., se bucură și cu Simona îsăși care, știți dvs., nici nu vroia nici nu trebuia să câștige acest meci. De ce? Pentru că ea deja se gândea la RG, pentru că Ilie Năstase nici nu dorea să participe la acest inutil turneu de la Roma, pentru că ea nu trebuia să se întrebuințeze prea mult ca să se păstreze pentru ceea ce e cu adevărat important(!?!). Așa o fi, nu va pot contrazice. Dvs. sunteți și jucător, eu nu. Am auzit însă (de la specialiști) că cea mai bună pregătire pentru sportivi este chiar participarea la meciuri competiționale. Pe Irina o expediați în ultimele două paragrafe (probabil că așa merită, nefiind ea între primele 10) și ne spuneți cu mult aplomb ce gândea, ce vroia, ce simțea Simona pe teren. Cred că îi faceți un proces de intenție Simonei. Eu cred că orice jucător de clasă intră pe teren cu dorința vie de a câștiga. Raționamentul de tipul: ”lasă, acum pot pierde că o să câștig data viitoare” nu cred că face parte din modul de gândire al unui sportiv profesionist de top. Dacă se simte obosit, dacă simte că alt gen de antrenament îi e mai folositor, nu intră pe teren. Dar, din nou, poate mă înșel. Ciudat e ca exact raționamentul dvs. a fost ieri făcut, pe tot parcursul meciului de cei doi comentatori de la Dolce sport. Nu cred că știți pennntru că ati mărturisit cu ceva vreme în urmă că urmăriți meciurile pe alte canale tocmai datorită comentariului românesc pe care nu-l suportați. Acum v-ați nimerit comentând exact la fel. Într-o singură privință vă deosebiți de cei doi comentatori (îmi pare rău, dar nu am reținut numele lor). Dvs. o expediați pe adversara Simonei cu câteva formulări deloc apreciative, pe când ei s-au străduit să mai vadă și ceva bun, valoros în jocul adversarei (cum ar fi, de pildă, vioiciunea, pofta de joc, iuțeala în mișcare și alte chestii din astea fără importanță daca te gândești la RG). Repet, nu cred că-i faceți un serviciu Simonei cu aceste procese de intenție. Orice sportiv de top câștigă și pierde, calitățile lui rămân aceleași și nu are nevoie de tot felul de justificări. Cum ar fi dacă despre dvs. s-ar spune că aveți un contract cu Simona prin care vă angajați să o lăudați exaltat când câștigă și să o justificați ”profesionist” când pierde pentru ca, în final, în mintea cititorului să rămână ideea că ea controlează totul pe teren: câștigă când vrea, pierde când vrea, etc. Ar fi bine, dar nu cred că e așa în cazul niciunui jucător. Dacă s-ar crede așa ceva despre dvs., probabil v-ati supăra foarte tare. E riscant cu aceste procese de intenție.
  • Like 3
 • Daniel check icon
  Da. Cam asta e diferența între tenisul Simonei și cel al lui Begu....
  Simnona dacă nu se întrebuințează la maxim, e jucătoare de top 20-30, dar când se întrebuințează la maxim e jucătoare de top 1-5, iar Irina în meciul cu Azarenka a depus același efort fizic pe care l-a depus Simona în meciul cu Gavrilova... Amândouă au fost calme, amândouă au avut cam același tip de reacții și viteză.... doar că la Irina efortul fizic a fost natural... combinat cu calități tehnice superioare Simonei, cam la toate capitolele.
  Simona dacă nu aleargă și nu se poate baza pe o defensivă solidă nu poate face față doar printr-o tehnicitate extraordinară așa cum a arătat Begu în meciul cu Azarenka, în care a "desenat" și și-a deschis unghiurile cu precizie matematică.
  Să nu mai spun de serviciu care a fost cu mul peste cel al Simonei....
  Da, nu trebuie să o apostrofăm pe Simona, ci trebuie să ne dorim ca Simona să fie dipsusă la efort fizic excepțional la Roland Garros și totul va fi bine.
  Pe de altă parte.... dacă Begu și-ar îmbunătăți viteza de reacție și rezistența fizică ar putea fi chiar numărul 1 în lume.
  • Like 3
 • Analize, analize, un fel de ... surprize, surprize ! Se joaca, se analizează şamd.
  • Like 0
 • e-vis check icon
  In sfarsit d-le CTP deveniti mai rational, incepeti sa realizati ca nici o jucatoare de top nu poate castiga toate meciurile, au zile bune si zile rele si de asemenea, calculeaza cat efort pot sau trebuie sa depuna prin turnee... Simona incepe sa realizeze ca nu se poate mentine in top fara sa stie cand poate pierde fara regrete si cat efort trebuie depus 'rational' si mai putin 'emotional'. Chiar si 'haters' au inceput sa-si dea seama, pariaza probabil in functie de importanta turneului. Sa-i uram succes Simonei in continuare chiar daca, poate, nici RG nu va fi o mare reusita. Mai are multe 'lectii de viata' de luat pana va invata sa castige cu eforturi mai bine dozate si fara risipa de emotii inutile. E tanara, are tot timpul in fata.
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Nu sunt un "injurator al Simonei", din contra imi da aripi orice lucru bun facut de un roman pe lumea asta.
  Pe de alta parte ma bucur pentru dvs. d-le Tudor dat fiind ca stiti ce gandeste si ce-si propune Simona. (ce va faceti daca la Paris se intampla ceva similar).

  Acum constat ca Simona a facut ceva bun la Madrid, nu nu este de vorba de ultimile ei doua meciuri, ci de faptul ca a jignit-o pe Irina. A reusit sa o ambitioneze. Cred ca Irina, ca si celelelate fete, merita sa scrieti mai mult despre ele, nu pot sa va cer sa aveti la fel de multa indulgenta ca si pentru Simona atunci cand si ele nu-si propun sa castige neaparat.

  Toate bune!
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult