Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Nr. 1, Andy Murray, învins pe Rod Laver Arena de Rod Laver!

Un meci harrypotteresc în turul 4 al Australian Open!... Tenisul de la antipozi stă de o jumătate de veac încoace sub semnul lui Rod Laver, unul dintre cei câțiva uriași care concurează la titlul de cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Astăzi, tânărul Rod Laver al anilor `60 s-a reîncarnat în germanul de 29 de ani, Mischa Zverev, a nu se confunda cu fratele său mai mic, Alexander.

Andy Murray, nr. 1 mondial și cel mai bun jucător defensiv din lume, a fost înghesuit, străpuns, dat peste cap de nenumăratele atacuri veninoase ale stângaciului Zverev. Șarjele la fileu, pe rever tăiat cu efect lateral, au fost copii perfecte ale capodoperelor de atac, încheiate altădată cu volé imparabil de Rod Laver. Aceeași forță și finețe în încheietura pumnului ca ale lui Mr. „Muscle” Laver i-au permis lui Mischa să facă niște voléuri stop fermecate din forehandul și backhandul ghiulea ale lui Murray! (După meci, Zverev a declarat uimit că nici el nu știe cum i-au ieșit...).

Din spatele unui serviciu constant foarte bun, Zverev a venit și direct la fileu, presându-l continuu pe Murray. La primire, germanul a intrat mereu în teren, forțând retururi blocate decisive, altă sursă majoră de stres pentru Andy. Dar cheia magică a meciului au fost ruperile de ritm: Mischa a alternat loviturile razante cu cele înalte, slaisul cu topspinul, platul cu liftul, nu dădea două mingi la fel una după alta. „Tancul” Murray n-a putut să-și intre cu niciun chip în cadență. În fața unui joc variat și inventiv, puternicul scoțian pur și simplu n-a știut ce să facă.

N-aș fi crezut să văd vreodată tenisul anilor `60 -`70 învingând tenisul anului 2017!

P.S.

Cu Sorana noastră ceva s-a întâmplat peste noapte: în meciul cu Muguruza n-a avut nicio șansă, a arătat de la început ofilită, a fost lentă, rigidă, a servit prost. Un meci pe care nu că l-a pierdut, nu l-a jucat... De ce, nu știu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bayard check icon
  Sorana a avut de 3 ori mai multe greseli nefortate decat Mugurza.... nu ai cum sa castigi asa. La ea asta nu ar fi un soc, pentru ca asta e jocul ei, multe nefortate si multi winneri. Ok, insa acum nu au venit pe atacuri, pe forta.... au venit pur si simplu. O fi fost Muguruza prea buna... nu-mi dau seama pentru ca nu i-am vazut celelalte meciuri.
  • Like 0
 • s-o fi speriat de Muguruza ! zic !
  • Like 0
 • Să salutăm și revenirea lui Roger Federer, ce l-a învins pe incredibilul Kei Nishikori. La cum a jucat, are șanse mari să câștige turneul.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult