Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lovitura de cap a Soranei

Sorana Cîrstea este cea mai talentată jucătoare din actuala generație a tenisului românesc. Am mai spus asta, stârnind inevitabile iritări, o repet. Nu numai pentru că a învins-o în două seturi pe Alison Riske, avansând în optimile de finală ale Australian Open, ci și pentru tenisul pe care s-a adunat să-l joace după lungi eclipse.

Talentul nu e de ajuns ca să câștigi un meci după altul – pentru victoria într-un Grand Slam e nevoie de 7 în serie. Loviturile Soranei sunt excepționale, forehand, backhand, serviciu, smeci, volé, toată problema ei este psihicul. Echilibrul interior, pe care l-a pierdut de atâtea ori, pare să-l fi regăsit acum, la Melbourne.

Ea face lovituri câștigătoare, multe spectaculoase, în orice meci. Rezultatul e dat însă de numărul de greșeli neforțate pe care le comite. A făcut puține în meciul cu americanca Riske, o jucătoare ofensivă, shotmaker. Nu s-a pierdut cu firea când, după un prim set câștigat la galop, 6-1, a fost condusă cu 3-1 în setul 2. A servit foarte bine, în ciuda dificultăților pe care le-a avut cu umărul, încheind meciul cu un as.

Faza care descrie cel mai bine starea de spirit a Soranei s-a petrecut la 3-3. Alison vine la fileu împingând un volé adânc în cros, Sorana sprintează și agață mingea la limită, aruncând-o în lung de linie, Alison interceptează și voleiază în partea opusă, Sorana țâșnește formidabil în cursă inversă și agață din nou in extremis, Alison se sperie pur și simplu de aceste recuperări miraculoase și trimite slab pe centru, de unde Sorana expediază un passing perfect, cu reverul invers, în stil Andrei Pavel, ridicând tribunele în picioare.

Deci: determinare, deplasare, dibăcie, toate la maximum.

Totuși, meciul cel mai bun de până acum al Soranei rămâne victoria împotriva „câinelui” Carla Suárez Navarro, jucătoare de super anduranță și regularitate, cap de serie nr. 10, genul de adversară care o incomodează cel mai mult.

În turul 4, Sorana va întâlni o atacantă, fie Muguruza, fie Sevastova. Cu care se va bate parte-n parte, pe contre. Și la cum arată acum Sorana, sunt șanse mari să facă încă un meci de excepție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult