Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Nu scapi de cg dacă arzi ct

Serviciile de informații, SRI, SIE, STS, poate și Contrainformațiile Armatei, precum și Președinția, nu fac publice datele din care să rezulte clar implicarea „actorului statal” Rusia în alegerile prezidențiale, în ciuda îngrijorărilor manifestate de capitalele occidentale. De ce? Pentru că nu le au. De ce? Din indolență și incompetență, nu pentru că Rusia n-ar fi cât se poate de interesată în victoria candidatului cg, după cum Kremlinul a declarat în mod repetat. 

 Până la reluarea alegerilor prezidențiale, nu se va lămuri (cum cer Nicușor Dan și Crin Antonescu) nimic în plus față de ce se știe. Dar și dacă s-ar da publicității poze cu Putin înmânându-i un plic cu bani și instrucțiuni lui cg în rubașcă, asta nu i-ar șterge niciun vot lui Mesia cu Macete. Ba chiar se vor înmulți voturile pentru el, cu fiecare zi pe care Iohannis o mai petrece la Cotroceni.

Prin urmare, a-i interzice lui cg să candideze din nou îl va transforma într-o tumoare imensă inoperabilă, în organismul românesc. Nemaipunând la socoteală că în locul lui ar putea să se arunce un Dan Puric, care se poate dovedi chiar mai periculos.

În acest moment, democrația de pe aici are picioarele rupte. A-l bloca pe cg, înseamnă să arzi ct și rmn și s-o lași să zacă în scaunul cu rotile, în loc să o pui pe masa de operație. (Cu dubla măsură față de cazul Șoșoacă, să se descurce CCR).

Iar sala de operație, cum am spus-o și înainte de anularea turului 2, nu mai poate fi alta decât cabina de vot. Acolo, România democrată și europeană o să moară sau o să scape.

În caz contrar, boala groaznică de care suferă, mai lungă sau mai scurtă, înseamnă moarte sigură. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult