Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O mare lecție de smerenie profundă

Papa Francisc - Sudan - smerenie

(Foto captura video)

Am rămas cu gura căscată și am primit o mare lecție de smerenie profundă: gestul unic și neregizat al Papei Francisc: A sărutat picioarele liderilor din Sudanul de Sud implorându-i astfel să facă pace.

Dacă n-ați făcut-o până acum, urmăriți ultimele 3-4 minute din clipul video al întâlnirii.

Cuvintele Papei Francisc rostite liber chiar înainte de gestul sărutării picioarelor celor trei:

„Vouă, celor trei, care ați semnat acordul de pace vă cer, ca un frate, să rămâneți în pace. Vă cer aceasta cu toată inima. Să mergem înainte. Vor fi multe probleme, dar nu vă înspăimântați. Mergeți înainte, rezolvați problemele. Ați început un proces (drum), să se termine cu bine. Vor fi lupte între voi dar să fie în cadrul acestui proces, iar în fața poporului să vă strângeți/uniți mâinile. În acest fel din simpli cetățeni veți deveni părinți ai națiunii.

Permiteți-mi să vă cer asta cu inima, cu sentimentele mele cele mai profunde.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Aviz specimenelor ahtiate de bani ce formează B.O.R.
  • Like 1
 • check icon
  Față de recenții săi predecesori ,e clar că actualul Papă chiar e deodebit (în sensul bun).
  Totuși, n-aș merge ATÎT de departe încît să suțin că putem vorbi de un ”gest unic și neregizat”. La aceste niveluri, NIMIC nu este spontan ci dinainainte calculat (și e foarte bine așa!).
  Altminteri o grămadă de probleme s-ar putea isca.

  • Like 0
 • frumos gest ....
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult