Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O mare lecție de smerenie profundă

Papa Francisc - Sudan - smerenie

(Foto captura video)

Am rămas cu gura căscată și am primit o mare lecție de smerenie profundă: gestul unic și neregizat al Papei Francisc: A sărutat picioarele liderilor din Sudanul de Sud implorându-i astfel să facă pace.

Dacă n-ați făcut-o până acum, urmăriți ultimele 3-4 minute din clipul video al întâlnirii.

Cuvintele Papei Francisc rostite liber chiar înainte de gestul sărutării picioarelor celor trei:

„Vouă, celor trei, care ați semnat acordul de pace vă cer, ca un frate, să rămâneți în pace. Vă cer aceasta cu toată inima. Să mergem înainte. Vor fi multe probleme, dar nu vă înspăimântați. Mergeți înainte, rezolvați problemele. Ați început un proces (drum), să se termine cu bine. Vor fi lupte între voi dar să fie în cadrul acestui proces, iar în fața poporului să vă strângeți/uniți mâinile. În acest fel din simpli cetățeni veți deveni părinți ai națiunii.

Permiteți-mi să vă cer asta cu inima, cu sentimentele mele cele mai profunde.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Aviz specimenelor ahtiate de bani ce formează B.O.R.
  • Like 1
 • check icon
  Față de recenții săi predecesori ,e clar că actualul Papă chiar e deodebit (în sensul bun).
  Totuși, n-aș merge ATÎT de departe încît să suțin că putem vorbi de un ”gest unic și neregizat”. La aceste niveluri, NIMIC nu este spontan ci dinainainte calculat (și e foarte bine așa!).
  Altminteri o grămadă de probleme s-ar putea isca.

  • Like 0
 • frumos gest ....
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult