Sari la continut
alt

Cristina Bălancheck icon

Cristina Bălan este Managing Partner al CSR BootIQ, firmă de consultanță specializată în raportarea non-financiară, evaluarea impactului (economic, social, de mediu) și procese consultative. CSR BootIQ colaborează cu două dintre cele mai mari organizații din lume care se ocupă de sustenabilitate: Global Reporting Initiative (ca primul furnizor autorizat pentru cursuri certificate GRI în România) și CDP (ca furnizor autorizat de consultanță și formare profesională). Este pasionată de lectură și scrie despre CSR pe blogul personal cristinabalan.ro.


Articole publicate check icon

Papa Francisc în România

“La întoarcerea mea din Mexic, pe la jumătatea lunii februarie 2016, am aflat de la jurnaliști că Donald Trump, înainte să fie ales președinte, ar fi spus despre mine că aș fi om politic, înainte să declare că, dacă va fi ales, va determina construirea a mii de kilometri de zid… I-am mulțumit pentru o asemenea afirmație, deoarece Aristotel definește persoana umană ca pe un animal politicum, deci pentru mine este o onoare să mă recunosc în această definiție. Măcar sunt o persoană, nu-i așa? Cât privește zidurile… ”, spunea Papa Francisc. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Cărți in vacanță

Dacă se întâmplă să cumpărați volumul „Case, trenuri și andrele”, vă rog să nu faceți ca mine, adică să nu citiți cartea Arianei Macarie tolăniți în pat. Pentru lectura asta e nevoie de un kit special compus din hamac, pălărie de pai, un borcan de șerbet sau de dulceață de nuci verzi ori de cireșe amare, un sifon rece pe care să ți-l torni direct în gură, ca să simți bulele pișcăcioase cum îți umflă aroma dulcelui de pe limbă, vreo doi bondari și niște liliac înflorit prin preajmă. (Foto: Guliver Getty Image)

Citește mai mult

Tom Hanks

Tom Hanks este colecționar de mașini de scris și deține, estimează el, peste 250 de bucăți, 90 la sută din ele fiind în perfectă stare de funcționare. Pasiunea l-a determinat să producă un documentar intitulat California Typewriter, care are în prim plan o serie de artiști și scriitori care, în epoca laptopurilor de mare performanță, continuă să folosească mașini de scris.

Citește mai mult

Fericire în zăpadă

Chiar dacă beneficiem de 330 de ore cu soare în plus față de ei, suntem la distanță de 1.687 de puncte de fericire de finlandezi, aflați anul acesta pe primul loc. Care sunt diferențele între noi și ei? Anii de viață. Speranța de viață este de 80,4 ani la ei, față de 74,3 ani la noi. Bunăstarea. PIBul lor este de 47.000 de USD, față de 9.000 de USD la noi. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Ana Ularu

Inițial am crezut că e o prostie. Oricât de multă răbdare ai avea, să auzi același lucru reluat de patru ori e un pic cam mult. Sigur, ajută faptul că o replică este rostită și de EA, și de EL în moduri diferite: tăios, cald, trist și jucăuș. Timpul alternează și alterează emoțiile. Multiversul cuantic. E-n regulă, dar tot pare ciudat. (Foto: Teatrul Act)

Citește mai mult

anaf

Funcționara s-a uitat în ecran ca un număr la o mulțime vidă, iar ca să ajungă la anul 2012 a apăsat de 60 de ori pe butonul de la mouse. Nu știa că poate face scroll down pe bara laterală ca să se teleporteze mai repede în trecut. Sau nu voia să câștige timp pentru că, atunci când ești angajat la stat, salariul e același și dacă te grăbești, și dacă nu.

Citește mai mult