Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

O situație ipotetică anul trecut e azi dureros de reală: „Un criminal în serie tocmai a comis o nouă crimă odioasă, iar singurele indicii sunt o mașină gri și bărbatul care a fost văzut lângă ea"

E rău de tot

Imagine: Geeks for Democracy via Hotnews

Vedeți dumneavoastră, nimic nu este întâmplător în lumea aceasta. Căutând-o, printre modificările aduse, sau intenționat a fi aduse, de către cei de la PSD-ALDE codurilor penale, pe cea care făcea referire la percheziții și la obligativitatea de a distruge probele identificate, dar care nu au legătură cu speța pentru care a fost emis mandatul, am dat în această dimineață peste planșa exemplificativă atașată, realizată în 2017 de către cei de la Geeks for Democracy și care conține următoarea speță. "Un criminal în serie tocmai a comis o nouă crimă odioasă, iar singurele indicii sunt o mașină gri și bărbatul care a fost văzut lângă ea".

Vă rog să priviți ilustrația în ansablul ei, nu doar textul. Este chiar prima temă abordată.

Dacă atunci, situația era prezentată ca fiind una ipotetică, astăzi, este dureros de reală. Bărbatul de lângă mașina gri este un criminal în serie cât se poate de real și tocmai ce a comis o nouă crimă odioasă, suprimând viața unei adolescente care a făcut tot ce a ținut de ea pentru a fi salvată. Din nefericire pentru Alexandra, la celălalt capăt al firului s-au aflat niște funcționari ai statului român de un cinism, o ignoranță și o indolență revoltătoare.

Întorcându-mă la percheziții și exagerând puțin, dacă prevederile respective s-ar fi concretizat în codul de procedură penală, așa cum comisia "Iordache" le-a elaborat, astăzi medicii de la INML ar fi putut fi puși în situația, ipotetică totuși, de a separa oasele Alexandrei de cele ale Luizei, sau de ale altor potențiale victime, pentru a le incinera “din nou” pe cele din urmă, deoarece mandatul de percheziție a fost dat în urma unri sesizări făcute de Alexandra la 112, conform căreia fusese sechestrată, legată, bătută și violată.

Când aceste modificări ale codurilor penale erau puse la cale de majoritatea PSD-ALDE, mulți dintre noi am protestat public împotriva lor, am explicat teoretic, fiecare cu mijloacele pe care le-am avut la dispoziție, cât de nocive sunt modificările propuse. Cazurile reale grave au vocația de a demonstra perfect ceea asupra ce teoria nu a putut convinge.

Deșteptul învață din greșelile celorlalți. Prostul nu învață nici măcar din ale lui.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Toate jigodiile pesediste au băgat capul in nisip zilele astea. În cretinismul și reaua lor intenție și-au dat seama, până și ei!!!, de samavolnicia comisă. Și toate astea pentru salvarea căpeteniei lotrilor, dragnea și a tucalarului lui, tariceanu, cele mai abjecte figuri ale prezentului. Avortonul iordache a început să cârtească împotriva fostului stăpân. Au multe de plătit pentru tot ce au făcut. Locul lor e unul, în spatele gratiilor, pe viață. Acuma se încearcă o resuscitare a ratatului sinucigaș, năstase, prin progeniturile lui și anturajul lor de borfași. Să sperăm că vor primi doar suturii in gură la toate alegerile ce urmează și vor fi scoși pe linia moartă, definitiv. Nu mai au bani de pomeni așa că va scade numărul votanților lor.
    • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult