Sari la continut
alt

Cristian Enachecheck icon

Sunt specialist IT, absolvent de studii juridice. De 9 ani lucrez în cadrul unei corporații. Administrez pagina de Facebook https://web.facebook.com/CristiEnacheblog/ și țin un blog, https://cristianenacheblog.wordpress.com/, unde obișnuiesc să-mi expun public punctul de vedere pe diverse subiecte de actualitate. Cred în statul de drept, în justiție, în respectul reciproc între oameni și în respect pentru viață, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă. Cred în protecția și conservarea mediului de viață și în libertatea opiniei.


Articole publicate check icon

Liviu Dragnea - Lia Olguța Vasilescu

Pentru informarea reprezentanților Ministerului Muncii, datele privind sănătatea unei persoane fizice sunt date cu caracter sensibil, ce necesită o protecție sporită, GDPR referindu-se la acestea ca fiind categorii speciale de date cu caracter personal. Pe cale de consecință, orice document ce le conține, fie el și cu caracter administrativ, nu numai că este confidențial, dar se află și sub protecția GDPR.

Citește mai mult

Cătălin Paraschiv - șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române

Dacă într-adevăr s-a întâmplat așa, nu doar că aceasta este o dovadă clară a premeditării, a faptului că recurgerea la acte nejustificate de violență împotriva manifestanților făcea parte din plan, dar ascunderea matricolelor reprezintă și o garanție acordată jandarmilor că nu va exista o răspundere individuală, aceasta urmând a fi disipată.

Citește mai mult

ANAF taxe și impozite

Decizia de impunere a întârziat să apară, iar eu am uitat complet de acest debit. Avea să-mi reamintească despre el la începutul anului 2016, mai exact pe la finalul lunii februarie, Direcția Fiscală din oraș, printr-un duș rece constând într-o poprire pe salariu trimisă angajatorului meu, dar și prin tentativa de a-mi institui poprire pe conturile bancare.

Citește mai mult

Toți pentru justiție

Decizia CCR este cu atât mai mult surprinzătoare cu cât refuzul președintelui de a-l revoca pe procurorul șef DNA are în spate un aviz CSM favorabil acestei soluții. Să nu uităm că în această ecuație, CSM-ul reprezintă componenta profesională. (Foto Inquam Photos / Alberto Groșescu)

Citește mai mult

Viorica Dăncilă - atenție la cap

Practic, după doamna Dăncilă, orice român, dar orice român, poate visa acum că poate ajunge cândva să conducă țara. Chiar dacă astăzi s-ar putea să nu se bucure de susținerea politică necesară, aparent singura condiție ce trebuie îndeplinită, sunt convins că orice român deține suficientă pregătire profesională și etică pentru ocuparea postului de prim-ministru. (Foto: gov.ro)

Citește mai mult

Interviu de angajare

Încerc să mă transpun în fața unui profesor examinator sau a unui recrutor în cadrul unui interviu în mediul privat și să răspund într-un mod asemănător la întrebările ce-mi sunt adresate. „De ce mă întrebați aceste lucruri acum? Nu mai bine așteptați până după ce-mi veți fi dat nota ( sau mă veți fi angajat) pentru a afla răspunsurile?” (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Viorica Dăncilă în fața camerelor

Una dintre primele măsuri ale guvernului Dăncilă a fost de a renunța la protecția asigurată de Serviciul de Pază și Protecție. Sunt zvonuri că se intenționează suplinirea acestui serviciu cu cel al Jandarmeriei. De altfel, în prima zi de lucru, doamna premier a venit la Guvern însoțită de un echipaj al Jandarmeriei. (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Statul Paralel

România este, într-adevăr, condusă de un stat paralel. De un stat al celor care, una vorbesc, alta nutresc. De un stat paralel cu orice obligație asumată. De un stat care nu înțelege conceptul de parteneriat, nici în plan intern, cât nici în plan extern. Sau, dacă îl înțelege, nu dă doi bani pe el. (Foto: Adriana Neagoe/Inquam Photo)

Citește mai mult

Teleormaneni

Stimați teleormăneni, conform celor mai recente dezvăluiri ale doamnei Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei, actual ministru al muncii, aflăm că motivele pentru care județul dumneavoastră este sărac, se leagă în mod direct de refuzul companiilor multinaționale de a investi în Teleorman, preferând să o facă mai aproape de infrastructura rutieră a Europei, adică în județele din vestul țării. (Foto: Facebook / Primăria Alexandria)

Citește mai mult

Penitenciar

Problema penitenciarelor din România, este similară celei a urșilor. Nimeni nu a făcut nimic, ani de zile la rând, pentru ca inflamându-se, acestea să pretindă măsuri extreme. “Pușcăriabilii” cu guler alb, la fel ca și vânătorii, ce se evidențiază în același fel, știu de ce. (Foto: Cornel Putan/Inquam Photos)

Citește mai mult

Relații birou

Întrucât nu-i cunoșteam intențiile, am purtat cu aceasta o scurtă conversație colegială, după care, când am vrut să mă retrag, s-a poziționat în dreptul căii mele de acces și a început să mă mângâie și să mă sărute. Consimțământul meu a fost facultativ, iar împotrivirea mea, atât verbală, cât și prin neparticipare la act, nu a contat. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult