Sari la continut
alt

Cristian Enachecheck icon

Sunt specialist IT, absolvent de studii juridice. De 9 ani lucrez în cadrul unei corporații. Administrez pagina de Facebook https://web.facebook.com/CristiEnacheblog/ și țin un blog, https://cristianenacheblog.wordpress.com/, unde obișnuiesc să-mi expun public punctul de vedere pe diverse subiecte de actualitate. Cred în statul de drept, în justiție, în respectul reciproc între oameni și în respect pentru viață, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă. Cred în protecția și conservarea mediului de viață și în libertatea opiniei.


Articole publicate check icon

Mașini de poliție

Asemeni unui infractor iscusit, IPJ Constanța pare că își așază cu mâna probele, creându-și alibiurile necesare pentru a scăpa basma curată și în acest caz, în care este clar ca lumina zilei că se face vinovată, cel puțin, de management defectuos și neglijență gravă. Asta dacă nu se vor proba și alte forme de vinovăție. Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Citește mai mult

protest antimasca - Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Înțeleg că te deranjează masca. Știu ce simți, și pe mine mă deranjează. Îmi usucă mucoasa nazală, îmi provoacă mâncărimi ale pielii, altora iritații pe obraji ( asta mă determină să respect și mai mult acele cadre medicale care o poartă pentru a ne face pe noi ceilalți bine), îmi dau seama cât de ridicol e s-o port în plimbările mele zilnice prin aer liber, acolo unde nu e țipenie pe o rază chiar și de sute de metri. Dar o port, chiar și numai pentru că am respect față de lege. (Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult

romi - Inquam Photos / Alexandru Busca

Pusă în fața unui caz evident de exploatare a minorilor, în urma unei anchete internaționale, cu participarea inclusiv a unor specialiști Europol (vezi cazul Țăndărei), justiția română, purtătoare de consistente pensii de serviciu, și-a dat măsura ineficienței, lăsându-i nepedepsiți pe exploatatori.

Citește mai mult

Deținuți penitenciar Rahova

O săptămână mai târziu, pe 1 decembrie, chiar înainte de începerea festivităților ocazionate de ziua națională, undeva în Bihor, un alt recidivist care grație recursului compensatoriu a ieșit cu patru ani mai devreme din închisoare, s-a predat la poliție după ce și-a ucis concubina (Foto: Alexandru Bușcă/Inquam Photos)

Citește mai mult