Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O tornadă uriașă filmată de mai mulți șoferi în dreptul localității Drajna de Călărași. Un autocar s-a răsturnat

Mai mulți șoferi au filmat o tornadă violentă care s-a format în apropierea Autostrăzii Soarelui, în zona localității Drajna din județul Călărași.

Potrivit Digi 24, un autocar cu 39 de pasageri s-a răsturnat s-a răsturnat pe autostrada A2, în localitatea Brâncoveni, iar 7 persoane au fost rănite, dintre care una grav. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că răniţii sunt în curs de evaluare şi că numărul poate creşte. Acesta a confirmat că autocarul a fost răsturnat de vântul foarte puternic. Potrivit reprezentanţilor ISU Călăraşi, a fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului acţionând echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

Foto: Facebook CJ Călărași/ Iustin Florea

Foto: Facebook CJ Călărași/ Iustin Florea

Filmări cu fenomenul extrem au fost postate și pe pagina de Facebook Severe Weather Europe.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • https://www.uct-media.com/2019/04/nu-s-format-nicio-tornada-in-calarasi.html?m=1
  • Like 0
 • Am avut parte de asa ceva la o scara mica in urma cu doua saptamani intr-un depozit de fier vechi in Buzau, face parte din schimbarea tiparelor climatice, este doar inceputul va fi din ce in ce mai rau, seceta lunga, tornade, ploi diluviale sau nesemnificative. Efectul nepasarii si lacomiei rasei umane care si-a taiat craca de sub piciore cu indarjire.
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Sa deschis Aleea Tornadelor și la noi .Numai americanii să o aibă? Bineînțeles că ne-a prins nepregătiți.
  • Like 0
  • @ Dorin
   E absurd ce spuneti. In camp deschis esti intotdeauna nepregatit pentru o tornada. Doar daca am circula pe sub pamant, am fi complet si total pregatiti.
   • Like 0
  • @ Anca Paduraru
   Dorin check icon
   Este vorba de sistemul Antigrindină cu rachete in care s-au investit o groază de bani și care nu a funcționat . Băieții de acolo or fii fost în chefuri după Paște, doar sunt bugetari și au o grămadă de zile libere.
   • Like 0
 • Efectele incalzirii gloabale, de care nimeni nu mai vorbeste, ca sa spun cu curaj, pentru ca este un subiect tabu ... progresam, aeste un efect al acestuia, aceasta incalzire globala, suntem in tren si trenul merge ... cine sare din tren ?
  • Like 0
  • @ Liviu Dan Baltatu
   Nimeni nu vorbeste in Romania, pentru ca presa din Romania este facuta de nimeni.
   • Like 0

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult