Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Peste 500 de profesioniști în domeniul IT, lideri de business și factori de decizie, așteptați la Microsoft Envision România. Ediția din acest an explorează modul în care tehnologia și inovațiile pot redefini dezvoltarea organizațiilor

Microsoft Envision România 2023

photo icon Microsoft Envision România 2023 se desfășoară pe 29 martie, la Palatul Parlamentului Sursa: Republica

Lideri de business, reprezentanți din conducerea Microsoft la nivel regional și local, voci ale celor mai dinamice startup-uri din România, precum și înalți reprezentanți ai sectorului public vor explora, în timpul evenimentului Microsoft Envision România, oportunitățile pe care tehnologia le oferă atât mediului de business, cât și sectorului public. Evenimentul este unul emblematic și cu tradiție, iar ediția din acest an, care se desfășoară pe 29 martie, la Palatul Parlamentului, aduce în prim-plan modalitățile prin care inovația și tehnologia redefinesc dezvoltarea organizațiilor private și publice într-o lume bazată pe hiper-conectivitate, automatizare și progresul inteligenței artificiale. Ediția Microsoft Envision România de anul acesta se adresează în special liderilor de business, factorilor de decizie din sectorul public și profesioniștilor din domeniul IT. În total, peste 500 de persoane sunt așteptate la eveniment, participarea fiind gratuită în limita locurilor disponibile și cu înscriere prealabilă.

Organizațiile caută astăzi noi modalități de reducere a cheltuielilor, de creștere a productivității și de asigurare a unei rentabilități rapide, iar digitalizarea, prin soluțiile de cloud și inteligență artificială, stă la baza îndeplinirii acestor priorități. Transformarea digitală și investițiile în tehnologie devin pentru organizații, fie ele din sectorul privat sau cel public, o oportunitate semnificativă care le permite să rămână nu doar competitive și productive, ci și să genereze mai multă valoare în societate.

Un studiu realizat recent de PwC arată că aproape jumătate dintre liderii companiilor din Europa Centrală și de Est sunt de părere că organizațiile lor nu vor mai fi viabile din punct de vedere economic peste un deceniu dacă nu-și vor transforma afacerile. În acest context, investițiile în tehnologii digitale avansate, precum cloud și Inteligența Artificială, dar și în soluții de automatizare se află în fruntea obiectivelor pentru anul viitor.

Ediția din acest an a Microsoft Envision România este structurată în două părți. Prima parte este dedicată discuțiilor cu privire la strategiile de business și inovațiile tehnologice care pot ajuta orice organizație să răspundă oportunităților oferite de digitalizarea accelerată pentru a deveni mai puternică, mai agilă, mai competitivă.

În a doua jumătate a zilei se va discuta despre digitalizarea instituțiilor publice si despre soluțiile tehnologice necesare pentru atingerea obiectivelor acestora. Printre speakerii principali se numără Sebastian Burduja - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Anton Rog - director al Centrului Naţional Cyberint; Michelle Simmons - General Manager, CEE Multi Country Microsoft; Bogdan Putinică - General Manager Microsoft Romania; Adam Goldberg - Head of Azure OpenAI Enablement, GTM Team, OpenAI; Greg Wilson - Chief Technology Officer Microsoft Corporation; reprezentanți ai unor companii precum BCR, Regina Maria, Profi, Cargus, Linkedin.

Bogdan PutinicăGeneral Manager Microsoft România, va vorbi, în deschidere evenimentului, despre modul în care organizațiile pot genera mai multă valoare prin investiții în tehnologie, dar și despre oportunitățile pe care România le creează și rolul pe care industria IT îl are în dezvoltarea durabilă a țării. La rândul său, Michelle Simmons – General Manager CEE Multi Country Region la Microsoft - va aborda tema rezilienței, a eficientizării costurilor și a dezvoltării organizațiilor chiar și în perioadele marcate de schimbări și provocări.

„Dincolo de produsele și serviciile prin care Microsoft susține de decenii dezvoltarea digitală și tehnologică la toate nivelurile economiei și societății, rolul nostru ca lider al acestei industrii vine și cu responsabilitatea de a contribui direct la acest proces prin educație, informație și crearea de sinergii pozitive între toți potențialii participanți.

Ne bucurăm să vedem că, pentru mulți dintre clienții noștri, transformarea afacerii prin intermediul tehnologiei cloud și a soluțiilor AI are loc în săptămâni, nu în ani. Este din ce în ce mai evident faptul că organizațiile din sectorul public și din cel privat care folosesc tehnologia devin mai eficiente, fie că generează mai multă valoare din investițiile existente, fie că își consolidează activitatea pentru a reduce costuri, precum și complexitatea operațională.

Pe 29 martie, Microsoft, prin forța celei mai integrate platforme de cloud și descoperirile de ultimă oră în domeniul inteligenței artificiale, își reafirmă angajamentul de a aduce tehnologia mai aproape de oameni. Succesul așa cum îl vedem noi – avansarea României ca lider de inovație și producție digitală – nu poate fi decât rezultatul unor acțiuni comune ale mediului de afaceri, alături de organizațiile din sectorul non-guvernamental, de cele din sfera publică și de comunitatea academică. Microsoft Envision este parte din acest efort, fiecare ediție propunându-și să actualizeze această viziune comună asupra unui viitor digital pentru România și oferind un loc pentru conversațiile și dezbaterile care au puterea de a transforma această ambiție în realitate”, afirmă Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.

Tot în prima parte a evenimentului, lideri ai unor companii de top din România, precum BCR, Regina Maria, Cargus și Profi, vor demonstra beneficiile digitalizării pentru sectoarele de business în care activează, prezentând povești de succes ale implementării celor mai noi soluții digitale dezvoltate de Microsoft.

Ca în fiecare an, compania Orange Business Services va fi prezentă pe scena Microsoft Envision România, în calitate de partener principal, reprezentanții săi aducând în atenția participanților teme privind accelerarea procesului de transformare digitală în companii.

Cea de-a doua parte a Microsoft Envision România se concentrează pe avantajele digitalizării sectorului public, precum și pe rolul securității cibernetice în construirea unui viitor digital sigur pentru toate organizațiile. Anton Rog – General de Brigadă și Director General al Centrului Național Cyberint – va vorbi despre evoluția peisajului cibernetic și soluțiile pe care companiile, dar și instituțiile statului le au pentru a combate acest fenomen ce afectează economia globală. De asemenea, în a doua parte a evenimentului, experți Microsoft, dar și reprezentanți ai unor companii și start-up-uri din domeniul sănătății, vor expune motivele pentru care este importantă accelerarea transformării digitale și întărirea securității cibernetice în rândul organizațiilor.

Evenimentul va avea loc în format fizic, iar formularul de înregistrare și agenda completă sunt disponibile aici

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult