Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Prima reacție a DNA după decizia lui Tudorel Toader de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi - Foto O. Ganea

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, și-a exprimat vineri dimineață, într-un scurt comunicat, disponibiltatea de a răspunde tuturor afirmațiilor prezentate joi seara de ministrul Justiției, care a anunțat revocarea din funcție a șefei DNA.

„Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”, a declarat în comunicat procurorul șef al DNA.  

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat joi procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader a anunțat că va trimite raportul pe care l-a realizat despre conducerea DNA, însoțit de propunerea de revocare, către CSM și către președintele Klaus Iohannis. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce nu pune PSD-ul raportul pe site??? Pentru că le e frică. De aseară tot modifică la el pentru a-l curăţa de tot ce n-a grăit TT cu scopul de a face raportul mai puţin incriminabil. Acum când scriu (13:30) vine şi proaspăta declaraţie a lui TT cum că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi. Evident! Asta e încă o dovadă de cât sânge are TT unde ar trebui să aibă. Îi e frică că se va umple de PSD pe pantaloni, că-l va face Codruţa praf şi pulbere.

  Dar oare, nu va fi suficientă substanţă în raportul TT (atunci când va găsi curajul să-i dea drumul) pentru ca TT să fie acuzat de abuz, trădare, etc? Poate că, în calitate de inculpat, dl TT ar putea fi citat la DNA unde îl va audia un procuror.


  • Like 1
  • @ N Cojocaru
   Raportul e pe situl Ministerului Justitiei:

   http://www.just.ro/
   • Like 0
 • Am ascultat cu mare atentie raportul citit ”oblic” de catre ministrul justitiei. Incepand cu prezentarea cv-lui al unui om profesionist dar cunoscut de lumea intreaga, fiind public, m-a dus cu gandul la ” crede si nu cerceta”. Obiectiile au fost in legatura cu ordonanta 13,critica la adresa Curtii Constitutionale(in trecat fie spus ca si Tudorel Toader a criticat Curtea chiar in discurs),imaginea Romaniei peste hotare(DNA-ul a imbunatatit-o,parerea multora) si spusele unui infractor dovedit ca se fabrica dosare(spuse luate de bune,necercetate inca). Nu neg ca exista uscaturi in procuratura ca de altfel in toate domeniile dar nu am auzit pana acum ca un manager de spital sau un ministru al sanatatii sa fie demis,revocat, atunci cand un medic nu-si face datoria ajungandu-se chiar la deces sau un inspector scolar sef sau ministru al invatamantului,demis,revocat,atunci cand profesorii au o conduita reprobabila ducand la traumatizarea copiilor.Si exemplele pot continua.Concluzia raportului.........revocarea........de ce? Simplu,asa cum spunea un ”ilustru” parlamentar psd...........”pentru ca pot” si cu asta am spus tot.Dezamagitor!
  • Like 3
  • @ Mirela Stan
   "Tudorele fa ceva" e versiunea masculina pentru "Fa Doino". Si unul, si cealalta, "fac" ce pot... PENTRU CA POT!
   • Like 0
 • Ati vazut DIFERENTA MAJORA intre discutia civilizata purtata de doamna Kovesi cu ziaristii in sediul DNA si cuvantarea fugitiva a lui Tudorel?
  • Like 3
 • Nu au ei intrebari pentru câte raspunsuri (argumentate) are ea. Codruța.
  • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult