Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Primele concerte rock după starea de urgență: Vița de Vie la Cluj și Cargo la Timișoara, cu respectarea regulilor de distanțare socială

La sfârșitul săptămânii, trupa Vița de Vie a cântat live, în aer liber, la Cluj, în cadrul evenimentului Form your Days. A fost primul concert care a avut loc în acest oraș după încheierea stării de urgență, iar în timpul lui au fost respectate regulile de prevenire a răspândirii infecției cu Covid.

Foto: Facebook Primăria Cluj-Napoca

Foto: Facebook Primăria Cluj-Napoca

Spectatorii care au venit în Piața Unirii au stat pe scaune amplasate la distanță unul de celălalt. 

Foto: Facebook Primăria Cluj-Napoca

„Muzica live in vremea lui Covid. Azi deschidem Clujul”, a scris pe Facebook Adrian Despot, solistul trupei VIța de Vie.

Un concert rock a avut loc, în condiții similare, și la Timișoara, unde a cântat trupa Cargo.

Foto: Banatul Azi

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pare o fictiune distopica despre o societate ingenuncheata in obedienta si conformism prin manipularea si exacerbarea fricilor primare concomitent cu anularea gandirii critice si obiective.
    Din pacate nu este o fictiune...
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult