Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Regina Sonja a Norvegiei împreună cu nora sa au strâns gunoaie pe străzile din orașul Sandefjord

Regina Sonja a Norvegiei alături de nora sa, printesa moștenitoare Mette-Marit, au participat, împreună cu o echipă de voluntari, la o acțiune de curățare a străzilor orașului Sandefjord, aflat în sudul Norvegiei. 

Oaspeții regali ai orașului au primit câte o vestă reflectorizantă, un sac alb de gunoi și un clește telescopic și au încercat, alături de echipa de voluntari, să facă din Sandefjord cel mai curat oraș din Norvegia, potrivit Norway Today

„Sunt foarte bucuros că regina și prințesa moștenitoare au venit la Sandefjord pentru a participa la această acțiune împreună cu noi. Acest lucru arată că familia regală apreciază eforturile depuse de voluntari în cadrul comunităților din întreaga țară”, a declarat Rannveig Horntvedt, care coordonează echipa de voluntari din oraș, conform Norway Today.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Va rugam insistent, in numele unui comitet de cetateni, sa nu mai publicati stiri din tarile unde traiesc imperialistii condusi de regi si regine care exploateaza poporul muncitor! Nu vrem sa ne infectam cu modul lor de viata total decadent si in cadere libera! Traiasca si-n floreasca........
  • Like 0
 • check icon
  Conţinutul articolului îl pot rezuma în doar două litere: P.R. (pentru cei mai puţin familiarizaţi PR = Public Relations; adică a minţi elegant poporul cu calculatorul, sau cu televizorul sau cu... orice alt mijloc de comunicare în masă).
  • Like 0
 • Nu mai poate omul să arunce o hârtie pe jos sau să-i radă două palme lu fii-su, că pac! ba Barnevernet, ba regina! Sau invers.
  • Like 3
 • Respect pt casa Regala.
  • Like 2
 • Au si norvegienii gunoaie? ☺
  • Like 1
 • La noi, alesii sunt cei care fac cele mai multe gunoaie, in special morale... iubesc Romania si nu ma las acoperita de mormane...
  • Like 4
  • @ Andreea Morosanu
   check icon
   Fac şi ei ceea ce-i reprezintă... :))
   • Like 0
 • Ce sa zic mare scofala doar si presedintele nostru este alaturi si apreciaza pe cei care fura la greu padurile tarii.Iohan ar trebuii sa se fotografieze la volanul unui utilaj care scoate pomii din radacina,ori pe trenurile de 30-40 vagoane pline cu trunchiuri care merg spre Germania ori Austria,ca E DAI lui.
  In fond fiecare dupa sufletul lui apropiat de poporul lui,Iohan Germania,Regina Sonja Norvegia.Iohan viligetura cat cuprinde mandatul si trai intr-un continu huzur pe banii poporului roman.Poate ca daca il ungem rege vine la sentimente mai buna fata de romani.Da e roman naos,nu ai ce zice,de aceea se da cu cerul si pamantul sa construiasca moscheea mamut si sa lase urmas un arab ca presedinte.Saracul ne vrea numai binele.
  • Like 1
  • @ Barbu Dan Florin
   Pana si Vanghelie ar fi fost mai articulat si mai legat in exprimare, mancati-as gramatica !
   • Like 0


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult