Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Regina Sonja a Norvegiei împreună cu nora sa au strâns gunoaie pe străzile din orașul Sandefjord

Regina Sonja a Norvegiei alături de nora sa, printesa moștenitoare Mette-Marit, au participat, împreună cu o echipă de voluntari, la o acțiune de curățare a străzilor orașului Sandefjord, aflat în sudul Norvegiei. 

Oaspeții regali ai orașului au primit câte o vestă reflectorizantă, un sac alb de gunoi și un clește telescopic și au încercat, alături de echipa de voluntari, să facă din Sandefjord cel mai curat oraș din Norvegia, potrivit Norway Today

„Sunt foarte bucuros că regina și prințesa moștenitoare au venit la Sandefjord pentru a participa la această acțiune împreună cu noi. Acest lucru arată că familia regală apreciază eforturile depuse de voluntari în cadrul comunităților din întreaga țară”, a declarat Rannveig Horntvedt, care coordonează echipa de voluntari din oraș, conform Norway Today.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Va rugam insistent, in numele unui comitet de cetateni, sa nu mai publicati stiri din tarile unde traiesc imperialistii condusi de regi si regine care exploateaza poporul muncitor! Nu vrem sa ne infectam cu modul lor de viata total decadent si in cadere libera! Traiasca si-n floreasca........
  • Like 0
 • check icon
  Conţinutul articolului îl pot rezuma în doar două litere: P.R. (pentru cei mai puţin familiarizaţi PR = Public Relations; adică a minţi elegant poporul cu calculatorul, sau cu televizorul sau cu... orice alt mijloc de comunicare în masă).
  • Like 0
 • Nu mai poate omul să arunce o hârtie pe jos sau să-i radă două palme lu fii-su, că pac! ba Barnevernet, ba regina! Sau invers.
  • Like 4
 • Respect pt casa Regala.
  • Like 3
 • Au si norvegienii gunoaie? ☺
  • Like 1
 • La noi, alesii sunt cei care fac cele mai multe gunoaie, in special morale... iubesc Romania si nu ma las acoperita de mormane...
  • Like 4
  • @ Andreea Morosanu
   check icon
   Fac şi ei ceea ce-i reprezintă... :))
   • Like 0
 • Ce sa zic mare scofala doar si presedintele nostru este alaturi si apreciaza pe cei care fura la greu padurile tarii.Iohan ar trebuii sa se fotografieze la volanul unui utilaj care scoate pomii din radacina,ori pe trenurile de 30-40 vagoane pline cu trunchiuri care merg spre Germania ori Austria,ca E DAI lui.
  In fond fiecare dupa sufletul lui apropiat de poporul lui,Iohan Germania,Regina Sonja Norvegia.Iohan viligetura cat cuprinde mandatul si trai intr-un continu huzur pe banii poporului roman.Poate ca daca il ungem rege vine la sentimente mai buna fata de romani.Da e roman naos,nu ai ce zice,de aceea se da cu cerul si pamantul sa construiasca moscheea mamut si sa lase urmas un arab ca presedinte.Saracul ne vrea numai binele.
  • Like 1
  • @ Barbu Dan Florin
   Pana si Vanghelie ar fi fost mai articulat si mai legat in exprimare, mancati-as gramatica !
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult