Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

#responsabilitate | Răspunsurile medicilor: Cum se poartă corect o mască de protecție? Cât timp este bine să o purtăm?

Măștile de protecție reapar pe rafturile farmaciilor și magazinele online. România a început propria producție de măști care vor fi livrate în primul rând unităților sanitare. Cantități importante sunt aduse prin transporturi strategice organizate de autoritățile statului, iar pe piață vor ajunge măști de protecție oferite de furnizori privați din Europa și Asia. 

În săptămânile ce urmează, măștile de față vor deveni un accesoriu aproape indispensabil al celor care lucrează cu publicul, dar și al celor care au treburi urgente și de neamânat și sunt nevoiți să iasă din case.

Dar cum se poartă corect pe față o mască de protecție? Cât timp este indicat să o portăm? Cum se dă jos și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm?

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Aflăm și dacă e adevărat că noul coronavirus se transmite prin apă, dar și de ce să nu încercăm să ne tratăm singuri acasă dacă avem suspiciuni că am putea fi infectați.

Și- foarte important- care este secretul unei imunități puternice? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult