Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

#responsabilitate | Răspunsurile medicilor: Cum se poartă corect o mască de protecție? Cât timp este bine să o purtăm?

Măștile de protecție reapar pe rafturile farmaciilor și magazinele online. România a început propria producție de măști care vor fi livrate în primul rând unităților sanitare. Cantități importante sunt aduse prin transporturi strategice organizate de autoritățile statului, iar pe piață vor ajunge măști de protecție oferite de furnizori privați din Europa și Asia. 

În săptămânile ce urmează, măștile de față vor deveni un accesoriu aproape indispensabil al celor care lucrează cu publicul, dar și al celor care au treburi urgente și de neamânat și sunt nevoiți să iasă din case.

Dar cum se poartă corect pe față o mască de protecție? Cât timp este indicat să o portăm? Cum se dă jos și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm?

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Aflăm și dacă e adevărat că noul coronavirus se transmite prin apă, dar și de ce să nu încercăm să ne tratăm singuri acasă dacă avem suspiciuni că am putea fi infectați.

Și- foarte important- care este secretul unei imunități puternice? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult