Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

#responsabilitate | Răspunsurile medicilor: Cum se poartă corect o mască de protecție? Cât timp este bine să o purtăm?

Măștile de protecție reapar pe rafturile farmaciilor și magazinele online. România a început propria producție de măști care vor fi livrate în primul rând unităților sanitare. Cantități importante sunt aduse prin transporturi strategice organizate de autoritățile statului, iar pe piață vor ajunge măști de protecție oferite de furnizori privați din Europa și Asia. 

În săptămânile ce urmează, măștile de față vor deveni un accesoriu aproape indispensabil al celor care lucrează cu publicul, dar și al celor care au treburi urgente și de neamânat și sunt nevoiți să iasă din case.

Dar cum se poartă corect pe față o mască de protecție? Cât timp este indicat să o portăm? Cum se dă jos și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm?

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Aflăm și dacă e adevărat că noul coronavirus se transmite prin apă, dar și de ce să nu încercăm să ne tratăm singuri acasă dacă avem suspiciuni că am putea fi infectați.

Și- foarte important- care este secretul unei imunități puternice? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult