Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

#responsabilitate | Răspunsurile medicilor: Cum se poartă corect o mască de protecție? Cât timp este bine să o purtăm?

Măștile de protecție reapar pe rafturile farmaciilor și magazinele online. România a început propria producție de măști care vor fi livrate în primul rând unităților sanitare. Cantități importante sunt aduse prin transporturi strategice organizate de autoritățile statului, iar pe piață vor ajunge măști de protecție oferite de furnizori privați din Europa și Asia. 

În săptămânile ce urmează, măștile de față vor deveni un accesoriu aproape indispensabil al celor care lucrează cu publicul, dar și al celor care au treburi urgente și de neamânat și sunt nevoiți să iasă din case.

Dar cum se poartă corect pe față o mască de protecție? Cât timp este indicat să o portăm? Cum se dă jos și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm?

Continuăm dialogul cu dr. Mihaela Oros, medic primar pediatrie și dr. Gabriel Gurguță, medic specialist în boli infecțioase în cadrul campaniei #responsabilitate, realizate de platforma Republica împreună cu Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Aflăm și dacă e adevărat că noul coronavirus se transmite prin apă, dar și de ce să nu încercăm să ne tratăm singuri acasă dacă avem suspiciuni că am putea fi infectați.

Și- foarte important- care este secretul unei imunități puternice? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult