Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

România, cuatro niñas en la tercera!

Bine că n-am prea mult de scris la meciul Simonei Halep cu Karin Knapp, 6-1, 6-1. Simplu spus, Simona a fost din altă ligă. Cu o treaptă de viteză în plus peste italiancă, a băgat-o constant în criză de timp, forțând-o să greșească. Important e că a ținut ritmul cap-coadă, fără să slăbească presiunea pe adversară, fără să-și spună vreun moment că e un meci ușor.

Cum mai mult ca sigur nu va fi întâlnirea din turul 3 cu Timea Bacsinszky, revanșa după înfrângerea de la Miami în fața elvețiencei.

Meciul Soranei Cîrstea, încheiat după miezul nopții pe Centralul Manolo Santana, a fost mult mai încordat decât arată scorul: 6-3, 7-5, cu Danka Kovinić. După ce Sorana a luat un start exploziv, ajungând să conducă cu 5-0, muntenegreanca a intrat și ea în meci, reușind 3 ghemuri consecutive. Nu prea înaltă, dar puternică și elastică, Danka a recuperat multe mingi „imposibile”, Sorana izbutind totuși să-și facă serviciul: 6-3.

Setul 2 a fost o înfruntare psihologică. După ce Sorana a condus cu 3-1 și serviciul, Kovinić a dat drumul la o serie de torpile care au prins tușele, alternând cu scurte bine mascate, din schimb tare, puse imparabil. S-a dus peste Sorana la 4-3.

Aici a vorbit ce, cum și cât trebuia Marius Comănescu: Nu te speria, ți-am spus și în primul set că o să lege la un moment dat niște lovituri extraordinare, important e să nu devii statică atunci când te presează. Dacă ea dă tare, nu încerca să dai și mai tare. Fă mereu pas în față și lovește repede, cu spin, nu neapărat tare. Indiferent de scor, ea trebuie să te simtă tot timpul acolo, prezentă la fiecare minge. Hai, servești cu mingi noi, suntem serviciu la serviciu, condu tu jocul, n-o lăsa pe ea!

Și Sorana a câștigat, nu ușor: la 5-4 și 40-30, Kovinić i-a anulat mingea de meci cu un forehand formidabil în lung de linie, căzut pe tușă. Fără să se autofrustreze, târgovișteanca a luat-o de la capăt, făcând încă un break și servind în final foarte bine.

Simona, Irina, Sorana și Patricia sunt în turul 3 la Madrid – un rezultat memorabil pentru tenisul românesc! Irina, în fața americancei McHale, are, cred, prima șansă, dacă o vor lăsa rănile de la degetele picioarelor. Patricia va înfrunta o altă americancă, Madison Keys, de vârsta ei, 21 de ani, ajunsă deja în top 20, o provocare de primit ca un dar.

Iar Sorana se va bate, rupându-mi inima în două, cu Laura Siegemund, creatoarea încă unui meci superb, câștigat la mare luptă cu Mirjana Baroni.

România, 4 în 3, cuatro niñas en la tercera, Madrid!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hei, Sefu' avem o romanca in semifinale!
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult