Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

România, cuatro niñas en la tercera!

Bine că n-am prea mult de scris la meciul Simonei Halep cu Karin Knapp, 6-1, 6-1. Simplu spus, Simona a fost din altă ligă. Cu o treaptă de viteză în plus peste italiancă, a băgat-o constant în criză de timp, forțând-o să greșească. Important e că a ținut ritmul cap-coadă, fără să slăbească presiunea pe adversară, fără să-și spună vreun moment că e un meci ușor.

Cum mai mult ca sigur nu va fi întâlnirea din turul 3 cu Timea Bacsinszky, revanșa după înfrângerea de la Miami în fața elvețiencei.

Meciul Soranei Cîrstea, încheiat după miezul nopții pe Centralul Manolo Santana, a fost mult mai încordat decât arată scorul: 6-3, 7-5, cu Danka Kovinić. După ce Sorana a luat un start exploziv, ajungând să conducă cu 5-0, muntenegreanca a intrat și ea în meci, reușind 3 ghemuri consecutive. Nu prea înaltă, dar puternică și elastică, Danka a recuperat multe mingi „imposibile”, Sorana izbutind totuși să-și facă serviciul: 6-3.

Setul 2 a fost o înfruntare psihologică. După ce Sorana a condus cu 3-1 și serviciul, Kovinić a dat drumul la o serie de torpile care au prins tușele, alternând cu scurte bine mascate, din schimb tare, puse imparabil. S-a dus peste Sorana la 4-3.

Aici a vorbit ce, cum și cât trebuia Marius Comănescu: Nu te speria, ți-am spus și în primul set că o să lege la un moment dat niște lovituri extraordinare, important e să nu devii statică atunci când te presează. Dacă ea dă tare, nu încerca să dai și mai tare. Fă mereu pas în față și lovește repede, cu spin, nu neapărat tare. Indiferent de scor, ea trebuie să te simtă tot timpul acolo, prezentă la fiecare minge. Hai, servești cu mingi noi, suntem serviciu la serviciu, condu tu jocul, n-o lăsa pe ea!

Și Sorana a câștigat, nu ușor: la 5-4 și 40-30, Kovinić i-a anulat mingea de meci cu un forehand formidabil în lung de linie, căzut pe tușă. Fără să se autofrustreze, târgovișteanca a luat-o de la capăt, făcând încă un break și servind în final foarte bine.

Simona, Irina, Sorana și Patricia sunt în turul 3 la Madrid – un rezultat memorabil pentru tenisul românesc! Irina, în fața americancei McHale, are, cred, prima șansă, dacă o vor lăsa rănile de la degetele picioarelor. Patricia va înfrunta o altă americancă, Madison Keys, de vârsta ei, 21 de ani, ajunsă deja în top 20, o provocare de primit ca un dar.

Iar Sorana se va bate, rupându-mi inima în două, cu Laura Siegemund, creatoarea încă unui meci superb, câștigat la mare luptă cu Mirjana Baroni.

România, 4 în 3, cuatro niñas en la tercera, Madrid!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult