Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

România, cuatro niñas en la tercera!

Bine că n-am prea mult de scris la meciul Simonei Halep cu Karin Knapp, 6-1, 6-1. Simplu spus, Simona a fost din altă ligă. Cu o treaptă de viteză în plus peste italiancă, a băgat-o constant în criză de timp, forțând-o să greșească. Important e că a ținut ritmul cap-coadă, fără să slăbească presiunea pe adversară, fără să-și spună vreun moment că e un meci ușor.

Cum mai mult ca sigur nu va fi întâlnirea din turul 3 cu Timea Bacsinszky, revanșa după înfrângerea de la Miami în fața elvețiencei.

Meciul Soranei Cîrstea, încheiat după miezul nopții pe Centralul Manolo Santana, a fost mult mai încordat decât arată scorul: 6-3, 7-5, cu Danka Kovinić. După ce Sorana a luat un start exploziv, ajungând să conducă cu 5-0, muntenegreanca a intrat și ea în meci, reușind 3 ghemuri consecutive. Nu prea înaltă, dar puternică și elastică, Danka a recuperat multe mingi „imposibile”, Sorana izbutind totuși să-și facă serviciul: 6-3.

Setul 2 a fost o înfruntare psihologică. După ce Sorana a condus cu 3-1 și serviciul, Kovinić a dat drumul la o serie de torpile care au prins tușele, alternând cu scurte bine mascate, din schimb tare, puse imparabil. S-a dus peste Sorana la 4-3.

Aici a vorbit ce, cum și cât trebuia Marius Comănescu: Nu te speria, ți-am spus și în primul set că o să lege la un moment dat niște lovituri extraordinare, important e să nu devii statică atunci când te presează. Dacă ea dă tare, nu încerca să dai și mai tare. Fă mereu pas în față și lovește repede, cu spin, nu neapărat tare. Indiferent de scor, ea trebuie să te simtă tot timpul acolo, prezentă la fiecare minge. Hai, servești cu mingi noi, suntem serviciu la serviciu, condu tu jocul, n-o lăsa pe ea!

Și Sorana a câștigat, nu ușor: la 5-4 și 40-30, Kovinić i-a anulat mingea de meci cu un forehand formidabil în lung de linie, căzut pe tușă. Fără să se autofrustreze, târgovișteanca a luat-o de la capăt, făcând încă un break și servind în final foarte bine.

Simona, Irina, Sorana și Patricia sunt în turul 3 la Madrid – un rezultat memorabil pentru tenisul românesc! Irina, în fața americancei McHale, are, cred, prima șansă, dacă o vor lăsa rănile de la degetele picioarelor. Patricia va înfrunta o altă americancă, Madison Keys, de vârsta ei, 21 de ani, ajunsă deja în top 20, o provocare de primit ca un dar.

Iar Sorana se va bate, rupându-mi inima în două, cu Laura Siegemund, creatoarea încă unui meci superb, câștigat la mare luptă cu Mirjana Baroni.

România, 4 în 3, cuatro niñas en la tercera, Madrid!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hei, Sefu' avem o romanca in semifinale!
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult